Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:21
missa96
Abone

Eşek Sütü Haram Mıdır

Eşek Sütü Haram Mıdır

Kayıtsız Üye
Eşek Sütü Haram Mıdır bilgi verirmisiniz.


Yanıt: Eşek Sütü Haram Mıdır

Galus
Eşek Sütü

398- Abdullah b. Muhammed bize anlatarak dedi ki: Süfyân bize ez-Zührî’den, o Ebû İdris el-Havlânî’den, o Ebû Sa’lebe el-Huşenî’den (ra) şunu nakletti:

Okudunuz mu?  İsimleri kısaltma günah mı

Allah Resulü (sav) köpek dişiyle (avlanan) bütün yırtıcı hayvanların (etlerinin) yenmesini yasakladı.

ez-Zührî der ki: Şam’a gelinceye dek bunu duymamıştım.

el-Leys ilâvede bulunarak dedi ki: Yûnus bana İbni Şihâb’dan nakletti. Ona şunu sormuştum: Eşek sütünden, yırtıcı hayvanların öd kesesinden veya deve idrarından dolayı abdest almamız gerekir mi?

Okudunuz mu?  Yara bandı kalıntısı üzerinden su geçer mi

Cevaben dedi ki: İlk Müslümanlar onlarla tedavi olur ve bunda bir sa-kınca görmezlerdi. Eşek sütüne gelince, bu konuda Allah Resûlü’nden (sav) onların elleriyle ilgili bir yasak gelmiş, fakat sütleri hakkında emir veya ya-sak yönünde bir şey varit olmamıştır.

Yırtıcı hayvanların öd kesesine gelince, İbni Şîhab dedi ki: Ebû İdris el-Havlânî, Ebû Sa’lebe el-Huşenî’den (ra) şunu nakletmiştir: Allah Resulü (sav), köpek dişiyle (avlanan) yırtıcı hayvanların (etlerinin) yenmesini yasakladı.[8]

Okudunuz mu?  Doğru cima nasıl olmalı? Helali haramı nedir?

Şerh

Yırtıcı hayvanların öd keselerine gelince" ifadesiyle ilgili olarak İbni Battal şöyle dedi: ez-Zührî, köpek dişiyle avlanan bütün yırtıcıların etlerinin yasaklanmasından öd keselerinin de haram olduğunu çıkarsadı. Dişi eşek sütleri de buna bağlıydı.

Eşek sütleri konusunda ihtilaf edilmiştir. Ulemânın cumhuru bunun ha-ram olduğu görüşündedir. Mâlikîlerde bir

Okudunuz mu?  Ya cemil ya karib in anlamı

görüş, etlerinin helalliğinden haretle sütlerinin de helal olduğu yönündedir.

Hüküm

Vahşi hayvanların etleri haramdır. Ulemânın cumhuru eşek sütünün ha-ram olduğu görüşündedir.


eşek sütü haram mı, esek sutu harammi, eşek sütü haram mı diyanet

Bu kategoride yer alan Küçük Yaşta ölen çocuklar Peygamberimiz etrafındamı toplanırlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşek Sütü Haram Mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.