Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
missa0
Abone

Müslümanlara haram olan şeyler diğer dinlerde de haram mıdır

Müslümanlara haram olan şeyler diğer dinlerde de haram mıdır

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben ev almak istedim
Elimdeki nakit para çıkışmadı. Kredi çekmek istemedim. Evini alacağım kişi yabancı uyruklu. Almaktan vazgeçtim. Neden alamayacağımı sordu. Bende param çıkışmadı kredi çekmek istemiyorum faiz haram deyince ev sahibi bizde de içki ve faiz haram dedi. Anlayış göstererek elimdeki parayı verdim geri kalanını 3 ay taksitle ödedim. Sorum diğer dinlerde de Müslümanlara haram olan şeyler haram midir?

Okudunuz mu?  Bismillah demeden tutulan balık yenir mi

Yorum: Müslümanlara haram olan şeyler diğer dinlerde de haram mıdır

arifselim
Aleykum selam. İslam dininden önce gelen semavi dinlerde de İslamda yasak olan bir çok yasaklar geçerli idi. Bunlardan bazıları; içki içmek, zina yapmak, domuz eti yemek ve faizli alışverişlerde bulunmak gibi. Bu dinlerde sonradan meydana gelen tahrifatlardan dolayı ya bazıları tamamen silindi yada dinlerinde olmasına rağmen uymamaktadırlar.

Bu kategoride yer alan Çene altının açık olması namaz bozulur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanlara haram olan şeyler diğer dinlerde de haram mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.