Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:29
Nedir
Abone

Namaz Arapça Bir Kelime ise Tam Türkçe Karşılığı Nedir

Namaz Arapça Bir Kelime ise Tam Türkçe Karşılığı Nedir

Kayıtsız Üye
Kuranı Kerim De Namaz Ayetlerinde Her Gün Anlamında Bir Ifadeye Rastlamadım. Namaz Vakitlerinin Hergün Uygulanması Ile Ilgili Bir Ayet Varsa Bunu Bildirirmisiniz.namaz Kelimesinin Tam Türkçe Karşılığı Nedir.Allahi Yüceltmek şekle Bağlı Olabilirmi?


Yorum: Namaz Arapça Bir Kelime ise Tam Türkçe Karşılığı Nedir

arifselim
Namaz emri kuranı kerimde yaklaşık 80 küsur yerde emredilmektedir. Bu dini bizlere getiren ve öğreten peygamber aleyhisselam ile yüzbinlerce sahabi ve bu ümmetin binlerce büyük alimi bu konuda zerre kadar bir ihtilaf yada başka bir şey söylememiştir. Namaz kelimesi türkçe bir kelime değildir. Namaz, aslı farsça olan bir kelimedir ve karşılığı kulluk ve dua etmek manasındadır.


Cevap: Yanıt: Namaz Arapça Bir Kelime Ise Tam Türkçe Karşılığı Nedir

Kayıtsız Üye
Namaz Farsça bir kelime olup, Arapça’daki salât kelimesinin karşılığıdır. Sözlükte, dua, istiğfar, övgü anlamlarına gelen salât, dinî bir kavram olarak, İslâm’ın beş temel esasından biri olup, belli eylemler ve rükünleri bulunan özel bir ibadettir.

Okudunuz mu?  Şuheda isminin anlamı nedir

Yorum: Kelime Ise Tam Türkçe Karşılığı Nedir

Mustafa Y.Y
Selam ve dua ile.Mustafa Yeşilyurt.

1) Her şeyin bir orjinal ismi vardır.Örneğin:Fatiha,İhlas,Bakara ayetlerin her birisi orjinal isimle anılır.
Kur’an-ı Kerim de 80-90 arası (Saalât) (Essâlavete) Salâte, geçmektedir. Neden gerçek orjinal ismi-
ile anılmıyor da (Namaz) kelimesi Arapça olmadığı halde ve Kur’an-ı Kerim de olmadığı halde orjinal
ismi olan (Salât) kelimesi kullanılmıyor.

2) Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Aleyhisselâm Allah mekanlarını Cennet eylesin,Kabiri nur olsun.
Allah’ın rahmeti ve nuru üzerleine olsun.Ehl-i Beyt-i ne ve ev halkına.
Peygamber Efendimiz halka dedeiki,bana selam ve (Sâlat) edin.Halk ise biz sana selam vermeyi biliyoruz
fakat ”SÂLAT) nasıl bilmiyoruz.
Peygamber Efendimiz şöyle diyin buyurdu:Allahumme salli âla Muhammed’in ve Âl-i Muhammed,kema
salleyte ala İbrahim’e ve Âl-i İbrahim,inneke Hamidun Mecid.
Manası:Ey Allah’ım! Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V)’e ve O’nun Âl-i ne (ailesine) salât et.(Rahmet et
anlamında duada bulunmaktır.İbrahim (A.S)’e ve âline salât ettiğin gibi,şüphe yok ki,sen Hamidsin,(öğül
müş yalnız sensin),Mecidsin (Şan ve şeref sahibi yalnız sensin)

Okudunuz mu?  Karşılıklı etkileşim nedir sözlük anlamı

Ayeti kerimelerde Allah ve melekleri Peygamber’e salât ederler,sizde ona selam ve salât edin.Salât’ın anlamı
Allah’ın rahmet etmesi,Melekler’in ve insanlar’ın da Peygamber Efendimiz için dua etmesidir,rahmet dilemesi
dir.Salât dua etmek ve Allah’tan rahmet dilemektir.
Peygamber Efendimizin torunu İmam Hüseyin’in oğlu İmam Zeynel Abidin’in yazdığı kitapta her zaman şu
duada bulunmaktadır.Allah’ım Muhammed ve Âline salât eyle.İzzetinle müslümanların sınırlarını sağlam kıl.
Her duasına başlarken Allah’ım Muhammed ve Âl-i ne salât eyle.diye dua ediyor. S

Okudunuz mu?  Sudenaz isminin manası nedir? İslamda sudenaz ismini koymak uygun mu?

Bu nedenle (SALÂT) ın ne olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.Selamlar.


Kayıtsız Üye
Bu anlattıgınızdan namazın dünyanın kutupiara yakın yerierde gunde 5 vakit kılınması ile ekvatora yakın bölgelerde günde 5 vakit kılınması arasında çok büyük bir fark olduğu anlaşılıyor. Muhtemeien biliyorsunuz ki kutuplarda gün ve geceler 6 aya kadar uzuyor.
Yani kutuplardaki bir müslüman yılda 5 rekat kılarken Türkiyedeki bir müslümanın yılda 1825 rekat namaz kılması gerekiyor.
Acaba Allah (CC) İslamiyetin kutuplara gideceğini ön görememiş midir?
Yada kutuplarda günlerin 6 aya kadar çıktığını bilmiyormuydu ki namaz vakitlerını güneşin durumuna göre ayarladı?
Yada bu işte Allahın (CC) bir alakası yok da Hz. Muhammed kendi bildiği bilgilerle mi Namaz’ı ortaya koydu?
Lütfen hakikatler doğrultusunda bu durumu açıklar mısınız.
Bilmiyorsanızda bilmiyorum diyebilirsiniz. Allah (CC) nazarında dürüst olmak en büyük fazilettir.

Okudunuz mu?  Azap nedir sözlük anlamı

arifselim
Yerde ve gökte şu kainatta bildiğimiz ve bilmediğim her ne varsa hepsini yaratan ve hepsinden haberdar olan şanı yüce olan Allah noksan sıfatlardan münezzehtir. Kutuplarda ve kutuplara yakın olan yerlerde ve hatta uzayda ve uçakta uzun süre yolculuk eden kimselerin namazlarını nasıl kılacakları konusunu bile en ince ayrıntısına kadar fıkıh kitaplarımız açıklamışlardır. Bütün aleme bir rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Muhammed aleyhisselam kendinden tek bir kelime dahi eklememiştir. Her ne söylemiş ve emretmişse bu Allah’ın izni ve kontrolü ile olmuştur.

Allah, bu soruyu hangi kasıt ve niyetle soran kişiyi ve onun beynindeki (eğer beyin varsa tabi) herşeyi ondan daha iyi bilendir. Hakikatler açık seçik ortadadır ama güneşin ışığını balçıkla sıvamaya kalkışanlar sonunda kaybetmeye mahkum olacaklardır.

Okudunuz mu?  Aile bütçesi nedir sözlük anlamı

imam
Namaz kelimesi ne demek kısaca

Salat demektir. Namaz Farsça, Salat ise Arapçadır.


Kayıtsız Üye
Linefsihi kelimesinin turkce anlami nedir.acilen cevap yazarsaniz sevinirim.hicbir yerde bulamadim.


arifselim
Linefsihi demek, kendi nefsi için anlamındadır. ‘Lİ’ kendine ve ‘NEFSİHİ’ de kişinin kendi nefsi demektir. Böylece kendi nefsi için manası ortaya çıkar.


Kayıtsız Üye
Sayın muhterem. Kimse peygamber efendimizin değişik yada yanlış bir şey aktardığını söylemiyor. Ancak şöyle bir gerçek var. Fıkıh kitaplarını 4 imamlar maalesef hicri 300-400 yıllarda yazmıştır. En büyük hadis kitabı yazarı Buhari de kendi kitabındaki hadislerin çoğununun kaynağını Hz. Muhammed den bizzat dinleyen/gören sahabiye kadar indiremediği için "şüpheli" olarak nitelendirilmiştir. Ancak ne hikmetse sonraki gelen tüm ulema yeni yöntem ve gelişmeleri bir kenara atarak bu dört imamın dediğini sanki Hz. Muhammed demiş kabul ederek ezbere yönelmiştir. Elimize ulaşmış tek değişmez kaynak Kuran olduğuna göre onun sözüne, özüne ve felsefesine ters olan veya ondan olmayıp ta sonradan ekenen her şey sonradan biz günahkar kullar veya art niyetli olmasa da bilmeden yanlış yapan kullar tarafından değişik yorumlamış ve eklenmiş olamaz mı? Bu gayet tabii mümkün iken hala kurandan başka kaynakları dokunulmaz, değiştirilemez görmek çabası sadece İslamı tekelleştirir.

Okudunuz mu?  İlahi nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Namaz,farsçadır.Arapçası,selat veya salat dır.Müslümanlığı arapça okuyan türkler bunu neden yapmışlar?Anlamak mümkün değil.


Kayıtsız Üye
Merhaba kuran da namaz yoktur .kuran da salat kelimesi gecer. salat kelimesinin karsiligi ise dua dir.kuran da ruku edin secde edin gecer.namazi salati efendimizin hadislerinde bulursun.kuranda 70 yerde salat yani dua yani namaz gecer.kuran da salat kelimesini bulursun.hergun kelimesini kuran da bulamamis kardes.nasil bulamadin.vakitleri belirlenmis.yok sennoldu olucak saatte ara istersen..kuran da bakicaksin hadislere bakicaksin.efendimizin sahabenin uygulamalarina bakicaksin.oyle yatmicaksin.arastiricaksin bulucaksin.kuran da yemek te.yok bundan sonra sen yemek yeme.sen ne aradigini biliceksin.kardesim.

Okudunuz mu?  Kuranda cennet kavramı ile ilgili vaaz

Kasım23 Lp
Sadece namaz Farsça değil peygamber abdest de Farsça bu iş de bir tuhaflık var ezanı Türkçe yaptılar diye kafa ütüleyenlerin acaba kaç tanesi Farsça ibadet ettiğini biliyor ki hele namaz salat ın karşılığı diyenleri vicdanlı olmaya davet ediyorum sanskritçe de surya (güneş)namaskar(selamlamak)12 hareketli bir yoga ayını güneşe yapılan bir çeşit ibadet bu surya namaskar ın namas kısmı Farsçaya oradan bize geçmiş ucu putperstliğe kadar gidiyor yani Allah c.c bize en güzel şekil de bildirmiş zaten neyin kafası bu anlaşılır gibi değil kendi yaşadıklarını din zanneden bir topluluk olmuşuz Allah c.c bu ümmeti ıslah eylesin

Okudunuz mu?  Rümeysa isminin arapça yazılışı

Kayıtsız Üye
Allah tarafından emredilen aynı zamanda İslam’ın şartlarından olan farz olarak kabul edilen salât anlamına gelen bir sözcüktür


Kayıtsız Üye
Kaniatı canlı tüm varlıkları yaratan yüce Allah biz kullarına bazı ibadetler emretmiştir Bunlardan en önemlisi namazdır İslam’ın şartlarındandirTekbir ile başlayan selam ile son bulan bir ibadettir Arapça karşılığı salatttir


Kayıtsız Üye
Salat yardımlaşma demektir, namaz olarak adlandırdığımız ibadet değil. Peygamberimize salat da ona yardım etmektir, Allah’ım sen yardım et demek değildir. Allah’ın peygamberine yardım için bizim duamızı vesile ettiği yok. Bizim yardımımız da yine kendi iyiliğimiz içindir.

Okudunuz mu?  Allahümme ya şehid anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
şimdi gerçekten anlamak ve öğrenmek isteyen arkadaşları tenzih ederek bir kaç cümle eklemek istiyorum. sosyal medya çoğunluk olmak üzere bağzı platformlarda şu aralar moda olmuş bir söz. KURAN BİZE YETER. başka şeylere luzum yok diyorlar. yüce yaratan kuranı sanki kavak ağacına indirdi.’haaşa’ . peygamberin her sözü ve ameli nefsinden değildir der yaradan. demekki nasıl ilkokuldan eğitimimizin sonuna kadar kitapları anlatması için hocalardan yardım alıyorsak kuranı anlamak içinde ilk önce peygamberimizden ders almamız gerekiyor.
bu da ilk önce sahabelerden ve daha sonra islam alimlerinden hocalık yardımı almamızı gerektirir.


Kayıtsız Üye
Namaz ne arapça nede farsça, farsça ise ..sorulmalı soru Allah niye Araplara farsça dilinde mesaj gönderiyor, Namaz namaset den geliyor ve bu Hinduizim de sana eğilmek anlamı nama eğilmek, set sana demek, Hinduizim de islam dan önce 2000 yıl önce orta asyaya yayılmış ve evet bugün ki iranın bulunduğu çorafya ya farslılara kadar yayılmıştır,

Okudunuz mu?  Küresel sorun nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Bilgiler için çok teşekkür ederim çok işe yaradı.


namaz ne demek, arapça namaz ne demek, namaz Arapça ne demek

Bu kategoride yer alan Sude isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz Arapça Bir Kelime ise Tam Türkçe Karşılığı Nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.