Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Baş örtüsü takmak zorunlu mu

Baş örtüsü takmak zorunlu mu

Kayıtsız Üye
bazı kişilerin baş örtüsü saçmalık demesine karşılık veremiyorum bilgim olmadığı için lütfen tatmin edecek şekilde bilgi veriniz


Yorum: Baş örtüsü takmak zorunlu mu

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Nur Suresi 30. ayet erkeğin tesettürünü (gözü ile ilgili olan), 31. ayet ise kadının tesettürünü vücudu ile ilgili olanı belirler. Allah’ın yaratmış olduğu doğa gereği kadın TALEP EDİLEN (cazibeli, çekici), erkek ise TALEP EDEN ve güçlü olandır. Ayette geçenleri peygamber ve eşleri uygulamalı olarak göstermiş dolayısıyla bundan herhangi bir tereddüt yoktur. Tereddüt edenler ise Rasulullah’ın ve eşlerinin uygulamasını gözardı eden düşüncelerdir ve geçerli değildir.

Okudunuz mu?  Kaf harfine gaf demek

Kur’an fıtrata uygun olarak kadının zayıflığından dolayı korunması, erkeğin güçlü oluşundan dolayı gücü yanlış kullanmasının önüne geçilmesi için bir takım dengeleyici kurallar koymuştur. Evin geçiminin, korunmasının, savaşa giderek mikro anlamda evinin, makro anlamda ülkenin korunmasının erkeğe ait olması gibi dengeleyici kurallar.

Okudunuz mu?  Dinimizce vefk yapmak ve yaptırmak caiz midir?

Tesettür ise kadının toplum içinde, DİŞİLİĞİ ile değil KİŞİLİĞİ ile yer alması için öngörülmüş bir kuraldır. Üstelik başörtüsü ya da toplamda tesettür yalnızca İslam’da değil bozulmuş olsa da diğer dinlerde de uygulanan bir gelenektir. Yalnız başına başörtüsünü ele alıp tesettürün tümünü görmezden gelmek yanlış bir bakış açısıdır. Çünkü başörtüsü kadının vücut cazibesini sağlayan bir unsurdur.

Okudunuz mu?  Günaha girmeyeyim diye canımı al demek günah mı

Toplumsal sapmada görülen fuhuş hastalığında da kadının SATILAN, erkeğin ise SATIN alan olması tesettürün ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Tesettür farz olduğu gibi erkeğin de gözlerini haramdan sakınması Farzdır. Eşi tesettürlü bir erkeğin, kendi eşi dururken sokaktaki tesettürsüz kadına bakması göz zinasıdır.

Okudunuz mu?  İslamda miras hukukunda miras nasıl bölüşülür?

Ama aynı zamanda günaha meyilli erkek için BAKMAK, kadın için GÖSTERMEK imtihandır. İmtihan olan herşey ise zordur. O’nun için Rabbimiz, Mutlaka bir zorlukla bir kolaylık vardır… diye iki defa tekrar etmiştir. Bu dünyada kınayıcının kınamasından çekinmeyen mü’min ve mümine’ler için ahirette KOLAYLIK olarak CENNET vardır.

Okudunuz mu?  Vefasızlık ile ilgili hadisler

Maide/54 "Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki Allah öyle bir kavim getirecektir ki Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler; müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı vakarlıdırlar; Allah yolunda cihad ederler ve hiç kimsenin kınamasından korkmazlar. İşte bu Allah’ın dilediğine verdiği bir lutfudur. Allah’ın lutfu geniştir; O, her şeyi bilir.

Okudunuz mu?  Hristiyanlar için Allah razı olsun demek uygun mudur?

Rabbim hepimize "kınaycıların (münafık ve kafir) kınamasından korkmayan" bir iman nasip etsin.


başörtüsü takmak zorunlu mu

Bu kategoride yer alan Kurbanda bir hisseye iki kişi ortak olabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baş örtüsü takmak zorunlu mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.