Anasayfa
28 Ocak 2022, 18:44
Sure Ayet
Yönetici

Fal ile ilgili kuranı kerimde geçen ayetler

Fal ile ilgili kuranı kerimde geçen ayetler

Kayıtsız Üye
Fal ile ilgi kuranı kerimde geçen ayet var mı Fal hakkında ayeti kelimeler verir misiniz ?


Yanıt: fal ile ilgili kuranı kerimde geçen ayetler

meryemgül1
5:3Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerimde yardımlaşmayla ilgili ayetler

5:90Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.


Cevap: fal ile ilgili kuranı kerimde geçen ayetler

Kayıtsız Üye
Maide süresi 90. ayeti kerimede Allah’u teala ne kadar güzel açıklamış

Okudunuz mu?  Maun Süresi Nüzul Sebebi

kuranda fal ile ilgili ayetler, kuranda fal, fal ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Kur'an da iyiliğe yönlendiren ve kötülükten sakındıran ayetler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fal ile ilgili kuranı kerimde geçen ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.