Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:41

Tuvalette gusül yapılır mı?

Tuvalette gusül yapılır mı?

LeoparGS
Tuvalette gusül yapılır mı?

Soru: Yeni taşındığımız kırsal bölgenin evinde özel banyo mevcut değildir. Yıkanma ve gusüller tuvalette yapılmaktadır. Biz bundan şüphe ediyor, tuvalette yapılan guslün sahih olmayacağı endişesini taşıyoruz. Ayrıca gusülde kullandığımız kap içindeki suya, üzerimizden sıçrayan damlalar düşerse suyu kullanılmaz hale getirmiş olur mu? Bu suyla da yıkanılmaz mı?

Cevap: Baştan başlayalım. Esas olan, gusülde ağız ve burun içine alınan sularla kuru kalmayacak şekilde ağız burun içini iyice ıslattıktan sonra, bütün bedeni yıkayıp kuru yerin kalmamasını sağlamaktır. Bunu sağlayan her yerde yapılan gusül sahihtir. Yıkanılan yerin adının banyo, yahut da tuvalet olması mühim değildir. Olsa olsa tuvalette zeminin kirli olması akla gelebilir. Şayet zeminde böyle bir kirlilik mevcutsa guslün sonunda kirlendiği sanılan ayaklar dökülen sularla tekrar yıkanır. Muhtemel kirlenme de böylece giderilmiş olunur. Gusül konusunda şüpheye hiç gerek kalmaz. Gusül sırasında bedenden sıçrayan su damlalarının kullanılan suyu kirletmiş sayılması için ise, düşen damlaların mevcut suyun yarısını bulacak kadar çok olması lazımdır ki, gusül yaptığınız suyu kirleterek kullanılamaz hale getirmiş kabul edilsin. Böylesine çok su sıçramayacağına göre, kullandığınız suyun içine bedenden sıçrayan birkaç damlanın suyu kullanılmaz hale getirdiği söylenemez. Bir vesveseye girmenize de sebep kalmaz!.

AHMET ŞAHİN


Cevap: Tuvalette gusül yapılır mı?

Ecrinim
Esas olan, gusülde ağız ve burun içine alınan sularla kuru kalmayacak şekilde ağız burun içini iyice ıslattıktan sonra, bütün bedeni yıkayıp kuru yerin kalmamasını sağlamaktır. Bunu sağlayan her yerde yapılan gusül sahihtir. Yıkanılan yerin adının banyo, yahut da tuvalet olması mühim değildir

bilgiler için Allah c.c. razı olsun..


Cevap: Tuvalette gusül yapılır mı?

mum
tuvalette gusül abdesti alınır ama mekruhtur.
Başka bir çare yoksa tuvalette boy abdesti alınır

Okudunuz mu?  Avukatların Aldığı Para Haram mı, Helâl mi

Cevap: Tuvalette gusül yapılır mı?

Kayıtsız Üye
Alınır bence önemli olan niyet


tuvalette gusül abdesti alınır mı, tuvalette banyo yapılırmı, tuvalette boy abdesti alınır mı

Bu kategoride yer alan Koltuk altı ve cinsel bölge kıllarını ne kadar olduğunda kesilmelidir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvalette gusül yapılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.