Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:28
Sizden
Yönetici

Kıskançlıktan kurtulmanın yolları nelerdir?

Kıskançlıktan kurtulmanın yolları nelerdir?

nazlı27
Kıskançlıktan bir türlü kurtulamıyorum.Eşim evlendiğimizden beri beni pek fazla önemsemez.Onun için herzman önce kendi ailesi gelir:(Hatta bir kavgamızda bunuda dile getirdi.)Yuvam yıkılmasın diye susuyorum.Ama artık çok sıkıldım:(. bu durumda ne yapmalıyım.Arkadaşlar yardım edin.


Cevap: Kıskançlıktan kurtulmanın yolları nelerdir?

imam
Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları

  • İlk olarak kıskançlığınızın türünü belirlemelisiniz. Yaşadığınız kıskançlık sağlıklı bir kıskançlık mı yoksa sağlıksız kıskançlık mı? Bunu belirlemek için, eşinizi nelerden kıskandığını düşünmeli ve gerçekten ortada ilişkinizi tehdit eden bir durum var mı değerlendirmelisiniz.
  • Eğer ortada eşinizi kıskanmak için net kanıtlar olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu eşinizle konuşmalı ve birlikte bir çözüm yolu bulmalısınız.
  • Eğer ortada ciddi anlamda bir kanıt yok ve siz hala yoğun bir şekilde kıskançlık hissediyorsanız, yaşadığınız kıskançlık büyük ihtimalle sağlıksız bir kıskançlıktır.
  • Sağlıksız kıskançlık yaşayan kişiler, yaşadıklarının sağlıksız olduğunu belirleyerek ilk adımı atmış olurlar.Durumu tespit ettikten sonra, hangi durumların, sizi kıskançlığa sürüklediğini belirleyin.Bunlar, eşinizin başka bir erkekle/kadınla konuşması, eşinizin o gün eve geç gelmesi ya da sizin eşinizi telefonla aradığınız zaman telefonun meşgul çalıyor olması gibi durumlar olabilir.
  • Sağlıksız kıskançlığınızın sebeplerini belirledikten sonra, belirlediğiniz sebeplerin üzerine düşünüp, ana sebepleri bulabilirsiniz: Örneğin, eşinizin herhangi bir karşı cinsiyle konuşması gerektiği için konuştuğunu ve sizin bu sebeple eşinizi kıskandığınızı varsayalım.Bu durumda kıskanmanızın ana sebebi, sizin temelde eşinizin sizi yeterince çekici bulmadığı için herhangi bir insanla sıradan meseleler için konuşurken bile o insanı sizin yerinize tercih edeceği korkusu olabilir.
Okudunuz mu?  Namaza başlamadan önce amentü okunur mu

  • Bir an için aklınızdan geçen kıskançlık sebeplerine dair en kötü senaryonun gerçek olduğunu varsayın. En kötü ihtimalle neler yaşarsınız? En kötü ihtimalde yaşayacağınız şeyler gerçekten çok mu korkunç?
  • Aklınızdan geçen olumsuz senaryoları düşünüp, "bu durumu başka birisi yaşasaydı neler düşünürdü ve nasıl değerlendirirdi?” sorularını kendinize sorun.,
  • Olumsuz ihtimallerin yanında olumlu ihtimalleri de aklınıza getirin.Sonuçta karşınızdaki insan bir düşman değil, değer verip sevdiğiniz eşiniz.En azından bunu hak ediyor olmalı.
  • Evlilikler güven üzerine kuruludur.Siz eşinizi gerçekten kıskanacak bir sebebi apaçık görmediğiniz müddetçe eşinize inanmak zorundasınız.
  • Sonuç olarak, kıskançlığın temel içgüdüsü ilişkiyi kurtarmak olsa da, aşırı kıskançlık durumunda evlilik ve ilişki içten içe kendini tüketir ve sonunda ayrılık kaçınılmaz olur.Aşırı kıskançlığın temelinde, çoğu zaman, özgüven eksikliği, yetersizlik ve kişilik problemleri yatabilir.Eğer kıskançlığınızın ilişkinize zarar verdiğini düşünüyor ve bunun kendi başınıza baş edemediğinizi düşünüyorsanız acil bir şekilde psikolojik destek almalısınız.
Okudunuz mu?  Bir günah tevbe edip bozmak tekrar tövbe etmek

alıntıdır.


kıskançlıktan kurtulmanın yolları, kıskançlıktan kurtulma yolları, kiskancliktan kurtulmanin yollari

Bu kategoride yer alan Ebrehe Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıskançlıktan kurtulmanın yolları nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.