Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Üzerimde Kul Hakkı Olan birini helalleşmek için bulamazsak durumumuz ne olur?

Üzerimde Kul Hakkı Olan birini helalleşmek için bulamazsak durumumuz ne olur?

Kayıtsız Üye
s.a bir yerde deniyorki üzerinde kul hakkı olan bir kimse, (Yâ Rabbi, kul haklarımı affet) derse, hak sahiplerinin hakkını ödemedikçe, helalleşmedikçe, yine kul hakları affedilmez, yani bu tevbesi kabul olmaz.diyelimki üzerimizde kul hakkı var ve o kişiyi bulamıyoruz ama bir an öncede ödemek istiyoruz o borcu ama ne kişiyi bulabiliyoruz nede hakkını aldımız kadar paramız yok cebimizde.hani cebimizde para olsa gidip aldımız miktarınca birisine iyilik yapmak istiyoruz ve sevabını o kişiye vermesini istiyoruz.bu durumda kul hakkı kabul olunmazmı?pişmanız ama paramızda yok.o kişiyide bulamıyoruz.

Okudunuz mu?  Haset ile ilgili hikayeler

Cevap: Üzerimde Kul Hakkı Olan birini helalleşmek için bulamazsak durumumuz ne olur?

Yetim
< .hani cebimizde para olsa gidip aldımız miktarınca birisine iyilik yapmak istiyoruz ve sevabını o kişiye vermesini istiyoruz. >
Cevabı kısmen de olsa vermişsiniz. Buna rağmen hala bulamıyorsanız ve hak sahibi adına hayır yapacak imkanınız yoksa tevbe edip istiğfar edin. Ama imkanınız olduğu anda borcunu vermek veya adına hayır yapmak zorundasınız.Ayrıca kul hakkının ortadan kalkması için çaba sarfetmeniz çalışmanız gerekir. Selametle…

Okudunuz mu?  Sevgili ile konuşmamak için ne yapmalıyım

Yorum: Üzerimde Kul Hakkı Olan birini helalleşmek için bulamazsak durumumuz ne olur?

Kayıtsız Üye
Ben bir marketen 3 liralık bir şey aldim fakat markette bozuk olmadığı için başka birisi ödeyip bana sen git yavrum dedi ne yapmam lazım diye araştırdım bulamayınca bunun 2 katı kadar sadaka verdim doğrumudur?

Okudunuz mu?  Hz eyüp kıssasından çıkarılacak ders nedir?

Yorum: Üzerimde Kul Hakkı Olan birini helalleşmek için bulamazsak durumumuz ne olur?

Şem’a
Adam gönlünden kopmuş vermiş bu borç değil ki kendinizi mahcup hissediyorsunuz.
Sadaka vermeniz güzel ama vermek zorunda değildiyniz


Kayıtsız Üye
Ben farklı bir ilde yaşıyorum. yaklaşık 12 yıl önce mersin de özbek otelde bir kaç gün kaldım sonra param bitti ve otel sahibi Niğde li hacı vardı Allah ondan razı olsun. sonradan ödemek şartıyla kalabilecegimi söyledi. Hemen otelin altında bulunan hacı nın oğlu olan Mehmet in lokantasında da bir kaç gün (bi hafta kadar ) sürede yemek yedim. Sordum oraya gittim bir türlü bulamadım. Kentsel dönüşüm e girdi galiba şimdi onların yerine bir cami ye yardım etsem borcum yerine geçer mi bu konuda bir ayet veya hadis var mı

Okudunuz mu?  Hadesten taharet ile ilgili ayetler

Ensar
Vereceğiniz kişiyi bulamadığınız taktirde o kişinin adına olan borcunuzu kul hakkınızı fakire veya hayır kuruluşlarına verebilirsiniz.
Allahtan af ve istiğfar dilemeyide unutmayın. Allah kabul etsin


Borçlu olduğum kişiyi bulamzsan ne yapmalıyım, borclu oldugun kisiyi bulamamak

Bu kategoride yer alan Bilgisayar üzerinden Hırsızlık Yapanların şeriata Göre Cezası Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üzerimde Kul Hakkı Olan birini helalleşmek için bulamazsak durumumuz ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.