Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
missa0
Abone

İslamda ırkçılık günahmıdır?

İslamda ırkçılık günahmıdır?

Kayıtsız Üye
müslümanlıkta ırkçılık var mıdır ırkçılık yapmak günah mı?


Yorum: İslamda ırkçılık günahmıdır?

muvaffak
İslam, asabiyetin ve ırkçılığın en azından en çoğuna kadar hepsinin karşısındadır. Kavimciliğin, insanın elinde olmayan sadece doğduğu yer ile alakalı olan ırkını yüceltmesini haram kılmıştır. Dünyanın bozulmasının sebebinin bu olduğunu birçok defa örneklerle anlatan peygamberimiz, üstünlüğün basit bir şekilde insanın elinde olmayan ırkının, kavminin, makamının değil sadece takvasında (Allah’tan çekinme derecesi, korkup sakınma derecesi, her işinde onun varlığını unutmadan yapma meselesini) olduğunu belirtmiştir. Ayetlerle de sabit olan ırkçılık yapılmasının haram oluşu, Peygamberimizin "Arap olanın Acem olana üstünlüğü yoktur." "Irkçılık/asabiyyet ayaklarımın altındadır" gibi hadisleri ile sabittir.

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmed hoca güvenilir bir ehli sünnet alimi midir görüşünüz nedir?

Yorum: İslamda ırkçılık günahmıdır?

Kayıtsız Üye
Bu müslüman olmayanlar içünde geçerlimidir? Mesela ben yahudileri sevmiyorum nefret ediyorum desem bunda bir sakınca varmı? Veya müslüman olmayanlardan sevmiyorum demek?


Yorum: İslamda ırkçılık günahmıdır?

Omer Faruk
< Bu müslüman olmayanlar içünde geçerlimidir? Mesela ben yahudileri sevmiyorum nefret ediyorum desem bunda bir sakınca varmı? Veya müslüman olmayanlardan sevmiyorum demek? >
Müslümanlar genelleme yapmaz. Çünkü Yahudilerin içinde de iyi insanlar olabilir. Kur’an bu konuda bize yol göstererek ehli kitap tanımlaması getiriyor ve örnekler veriyor. Dolayısıyla hiçbir ırkı, hiçbir din mensubunu toptan kötülemek doğru değildir. Yahudiyi değil yahudiliği eleştiririz, hristiyanı değil hristiyanlığı eleştiririz, putperesti değil putçuluğunu eleştiririz. Kişileri hedef aldığımızda onların hidayetini engellemiş oluruz ve kısmen ırkçılık yapmış oluruz.

Okudunuz mu?  İkra ismi uygun mudur?

Mertcan Aydın
kardeşim tabiki günahtır İslam ırkçılığı yasaklamıştır.


ırkçılık günah mıdır, islamda ırkçılık, müslümanlıkta ırkçılık

Bu kategoride yer alan İslamda Adam öldürme kefareti ve Trafikteki kazaların durumu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda ırkçılık günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.