Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
missa
Abone

İkra ismi uygun mudur?

İkra ismi uygun mudur?

Kayıtsız Üye
Selamun alkeykum arkadaşlar ikra ismi nasildir uygunmudur sizce. tek koysam nasıl olur aceba….


Cevap: İkra ismi uygun mudur?

mum
İkra, oku anlamında arapça bir emir kipidir.


Yorum: İkra ismi uygun mudur?

Kayıtsız Üye
İkra isminin caiz olması koyulması ve anlamı hakkında açıklayıcı bir cevap verirseniz çok memnun olurum.ilgilenenlerden şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Allaha Tevekkül Etmek Ne Demektir

Yorum: İkra ismi uygun mudur?

Ensar
İkra ismi bilindiği üzre Allah rasulüne gelen ilk emir olan "oku" manasına gelen lafız dır. Oku anlamındaki ikra ismini kızınıza çocuğunuza koymanızda bir sakınca yoktur. Allah hayırlı evlat nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Cevap vererek icimi rahatlattiniz.ayni gun sualime cavap verdiniz.cok mutlu oldum.Allah sizlerden ve ekibinizden razı olsun.işiniz daim olsun.

Okudunuz mu?  Hayvanlar dua eder mi

Kayıtsız Üye
Kız çocuğu için ikra isminin caiz olduğununu bir çok siteden okudum.bizde ikra ismini verdik kızımıza.Ancak ikra ismindeki kaf harfinin gırtlaktan çıkarılmazsa "oku" anlamının bozulacağını duydum.düz bir şekilde ikra isminin rusçada havyar(balik yumurtasi)anlamina geldiğini öğrendim.Bu nedenle biraz muteessir olduk.Son zamanlarda ikra ismi kız çocuklarına sıklıkla verilmeye başlandı.Hassas bir konu olduğu için herkesin bilgilenmesi açısından acaba ikra ismini vermek caizmidir?

Okudunuz mu?  Okul öncesi dönem için balonla oynanabilecek oyun örnekleri

Ensar
İkra ismi bizim kendi lehçemizde doğal olarak k harfinin ince çıkması kaçınılmaz bir durumdur. Bu ismi koymada bir sakınca yoktur caizdir ancak denildiği üzre bu gibi durumlara da dikkat etmeli ve ona göre çocuğa isim takılmalıdır.


meva, ikra isminin anlamı mumsema, meva ikra ismi

Bu kategoride yer alan Külli ve Cüz'i İradeye Örnekler verir misiniz?Örnek vererek açıklar mısnız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkra ismi uygun mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.