Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:21
Namaz
Abone

Sabah namazının sünneti ile farzı arasında başka namaz kılınmaz mı ?

Sabah namazının sünneti ile farzı arasında başka namaz kılınmaz mı ?

Kayıtsız Üye
Sabah namazının sünneti ile farzı arasında başka namaz kılınmaz mı? niye?


Cevap: Sabah namazının sünneti ile farzı arasında başka namaz kılınmaz mı ?

Desert Rose
Sabah namazının farzından sonra, nafile namaz kılınmadığı gibi, sabah namazının sünneti de nafile olduğu için kılınmaz. Ancak farz kazası olan, kaza kılabilir.

Okudunuz mu?  Haremde namaz kılarken kıbleye bakmak mı, önüne bakmak mı daha efdaldir?

Öğle namazının ilk sünneti kılınmadan, imamla farz kılınmışsa, ilk sünnet farzdan sonra kılınır. Yatsı namazının ilk sünneti de farzdan önce kılınamamışsa, farzdan sonra kılmak iyi olur. Sabahın sünneti gibi, ikindinin sünneti de farzdan sonra kılınmaz.

Kamet okunduktan sonra ayrı bir yer yoksa cemaat arasında sünnete durulmaz. Peygamber efendimiz, (Kamet okununca, [cemaat arasında] o farzdan başka namaz kılınmaz) buyurunca, "Ya ResulAllah, sabahın sünnetini de mi kılmayacağız” dediler. (Evet, sabahın sünneti de kılınmaz) buyurdu. (İbni Adiy)

Girişte veya direk arkasında, sabahın sünneti kılınıp imama yetişmeye çalışılır. Sünneti kılınca, imama yetişemeyeceğini zanneden kimse, sünneti kılmaz, hemen imama uyar. Farzdan sonra da sünneti kılmaz. (Dürer)

Okudunuz mu?  Nihat hatipoğlu şükür namazı


Cevap: Sabah namazının sünneti ile farzı arasında başka namaz kılınmaz mı ?

Kayıtsız Üye
Ya arkadaşlar yardim edin ben her farz namazlarının sonrasinda ikindi hariç 2 rekat hacet namazı kiliyorum, yani farzla sünnet arasi 2 rekat hacet namazı kilinabilinirmi acil cevap Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Namazda iken Subhaneke ve Besmele Sesli Söylenir mi

sabah namazının sünneti ile farzı arasında kaza namazı kılınırmı, sabah namazının sünneti ile farzı arasında nafile namaz kılınır mı, sabah namazının sünneti ilr farzı arasind kaza namazı kılınırmı

Bu kategoride yer alan Gece 12 den sonra yatsı namazı kılınırmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazının sünneti ile farzı arasında başka namaz kılınmaz mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.