Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi ?

Yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi ?

Kayıtsız Üye
yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi?bakın imsak vakti değil ezan diyorum.teşekkürler,Allah razı olsun.


Cevap: Yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi ?

meryemgül1
Yatsı namaz sabah ezanına kadar değil imsak vaktine kadar kılınabilir. Oturduğunuz bölgede eğer sabah ezanı tam imsakta okunuyorsa evet sabah ezanına kadar kılılabilir.

Okudunuz mu?  Seferi yatsı namazı nasıl kılınır?

namaz kaçırmak

Kayıtsız Üye
Midem bulandığı için yatsı namazını kaçırdım kılmak için kalktım ama sünnetini kıldıktan sonra imsak vaktinin girdiğini gördüm midem bulandığı için namaz kaçırmanın hükmü nedir


Yorum: Yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi ?

arifselim
Böyle dar bir zamanda sünnetini kılmadan direk farzını kılmalısın. Artık kaçırmışsın şimdi yapman gereken şey kaza etmek ve tövbe etmektir. Allah şifalar versin.

Okudunuz mu?  Geç kalınan sabah namazı niyeti

Kayıtsız Üye
Hocam ben sabaha kadar hep uyanık kalıyorum ve sabah ezanına yakın yatsı namazını kılıyorum doğru mudur sizce


arifselim
Her namazın vakti belirlenmiştir. Eğer vakit çıkmadan kılınırsa namaz sahih olur. Sabah ezanına yakın derken imsakın girmediğine emin olmalısın. Çünkü ramazan ayı dışında sabah ezanları imsaktan yarım saat sonra okunmaktadır. Halbuki yatsı namazı imsak vakti girene kadar kılınabilir.

Okudunuz mu?  Bayram namazı-Hutbesi ve duaları gerekli verebilirmisiniz?

yatsı namazı sabah namazına kadar kılınır mı, yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi, yatsi namazı sabah namazına kadar kılınırmi

Bu kategoride yer alan Şafi Mezhebinde Kaza Namazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yatsı namazı sabah ezanına kadar kılınabilir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.