Anasayfa
17 Eylül 2023, 10:02
missa07
Abone

Genç kızlarda akıntı hakkında sorular

Genç kızlarda akıntı hakkında sorular

Kayıtsız Üye
bu akıntı dediğininz bekar genç kızlardada oluyormu?
oluyorsa ne yapmalıyız?
çok afedersiniz…ben lavabodan çıktıktan sonra abdest alırken bir iki damla idrar geliyor akıntı olarak bahsettiğiniz bumu değilse bunu nasıl önlerim çünkü tekrar takrar abdst almak zorunda oluyorum namazda iken bile oluyor ve takrar kılmak zorunda kalıyorum..


Cevap: genç kızlarda akıntı hakkında sorular

Desert Rose

sizin bahsettiğiniz idrar tutamama sorunu vajinal akıntılar daha farklıdır.
Bu sorun sürekli oluyorsa özür kapsamına girer,her namaz vakti için ayrı abdest alarak
ibadetlerinizi yapabilirsiniz fakat bu bir sağlık sorunu olduğu için
bir üroloji uzmanına gitmelisiniz.Genç kızlarda akıntı ve sebepleri
aşağıda belirtildiği gibidir.
Geçmiş olsun kardeşim…

Gençkızlarda Akıntı ve Nedenleri

Genel olarak tüm kadınlarda normal vajina florasına bağlı fizyolojik Akıntı mevcuttur.Bu bir hastalık belirtisi değildir.
Bakire Kızlarda yani cinsel yaşamı olmıyan bir genç kızda mantar enfeksiyonu olabilir.Cinsel yolla bulaşan diğer enfeksiyon belirtisi veren (bakteri ye bağlı)vaginal Akıntıya genç Kızlarda rastlanmaz.Böylede olsa genç kızlar bir jinekoloğa kontrolunda ve uygun tedavi sürdürülmelidir.
Özellikle kilolu genç Kızlarda giyilen naylon giysiler , iç çamaşırlar bölgede sıcaklık ve nem artışına neden olur ve mantar enfeksiyonu için uygun ortam gelişir. Lokal allerjenler, pedler, Renkli tuvalet kağıtları, parfümler, yüzme havuzundaki ilaçlar, alerjiye neden olabilirlerve Alerjik bölgede ise daha sonra mantar enfeksiyonu gelişebilir.Ayrıca bazı antibiyotikler ve hastalıklarda , görülen tedavi sırasında mantar enfeksiyonunu geliştirebilir.

Tıp merkezi sitesi


Cevap: genç kızlarda akıntı hakkında sorular

Kayıtsız Üye
– Merhabalar ben 18 yasindayim ve çok akintim oluyor bir doktra gorunmekten çok utaniyorum akintiyi onlemek için neler yapabilirim ?

– Akıntım kahverengi iki aydır böle oluo. Bekarım neden olabilir. Lütfen cevabınızı bekliyorum


Cevap: genç kızlarda akıntı hakkında sorular

halilcan
Kadınlardaki adet dönemindeki kahverengi akıntı nedeni genellikle, adetin başında veya sonunda görülür ki bu aslında doğal bir durumdur. Eski kalan kanların kahverengi şeklinde atılmasından dolayıdır. Bu duruma ya adet başında veya sonunda atılır.

Bunun bir diğer nedeni ise, kahverengi akıntının yapısı ve zamanlaması ile ilgilidir. Lekeler şeklinde meydana gelen kahverengi akıntı kadının yumurtlama döngüsünün bir doğal bir parçası iken akıcı özellikteki bir kahverengi akıntı gebeliğin erken ilk işareti olabilir.

Adet dönemi sürecinde görülen kahverengi lekelenmelerin büyük bir çoğunluğu, vücutta kalarak atılması zaman alan eski kan nedeni ile meydana gelir. Önceki döneminizden kalan kan, adet döneminin başlangıcında kahverengi lekeler halinde belirmeye başlayabilir. Adet döneminin bitimine doğru, adet dönemi bitiyor gibi görünse de kalan eski adet kanı tamamen vücuttan atılamadığı için kahverengi lekeler halinde kanamaya yol açmaktadır. Kadınlarda geciken adet dönemleri de açık yada koyu kahverengi veya koyu kırmızı koyu lekeler yada akıntılara neden olabilir.


Kayıtsız Üye
– Kocam penisini içime almadan parmağıyla bir ön sevişme tarzı bisey oldu aramızda kahverengi akintilarim var ama bakireyim hala sizce nedeni ne olabilir

– genç kızkardaki sürekli akıntının çözümünü paylassanz sevinirm


arifselim
Kadınlarda veya kızlarda kahverengi akıntının nedeni eğer adet döneminin başında ve sonunda oluyorsa bu doğal bir durumdur. Yetişkin bayanlarda ve adet dönemi dışında akıntı oluyorsa ve rahim ile ilgili ciddi bir sorunu olmayan her bayan, her ay yumurta hücresinin üretildiği ve menstrüasyon dönemi denen bir dönem yaşar. Bu dönemin bazı evrelerinde rahim içi dokuda (Rahim mukozası) yer alan endometrial hücre isimli hücreler yenilenme özelliği gösterirler. Yenilenme sürecinde bu hücrelerin eskileri vücuttan atılarak yerine yenileri yapılır. İşte, bu süreç, yani değiş tokuş süreci kadındaki kahverengi vajinal akıntının en büyük nedenleri arasında yer alır.

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili şiirler

Bunun dışında başka hastalıkların habercisi olma ihtimalide vardır. Bunun sürekli devam etmesi durumunda bir jinekoloğa görünmeniz en iyisi olacaktır.


Kayıtsız Üye
Meraba iyi günler erkek arkadaşımla sürtünerek ilişki yaşadım vajinal bölgeme boşalma olmadı iki ay düzenli olarak regl oldum her regilimden sonra idrar testi yaptım negatif çıktı regil tarihim sırasıyla 26 eylül 25 ekim 23 kasım bugün 22 aralıkta az bişey kahverengi akıntı oldu sonrasında biraz kanamam oldu ilk gün yoğun oluyorum ve şuan çok korkuyorum bazı siteler gebelik diyor lütfen yorumlarmısınız.


arifselim
Öncelikle şunu söylemeliyim ki dini nikah olmadan bu tür bir ilişki haramdır. Tam bir zina olmasada bir çeşit zina gibidir. Bundan tövbe etmelisiniz. Sizinde dediğiniz gibi evet bu bir hamilelik belirtisi olma ihtimali vardır. Bundan emin olmak için gebelik testinin yaptırılması gerekir ki siz iki defa yaptığınızı söylüyorsunuz. Normalde sizin artık gebe olma durumunuz pek mümkün görünmüyor.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben 23 yaşındayim bakireyim ama vajinal bölgemde akıntı oluyo sümüksü ve çok koku var rahatsız oluyorum ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisin şimdiden teşekkürler


arifselim
Merhabalar. Geçmiş olsun. Bu tür akıntılar eğer normalden fazla oluyor ve kokuyorsa o zaman doktora görünmeniz gerekir. Bu bazı hastalıkların habercisidir. Geciktirmemek en doğrusudur.


Kayıtsız Üye
genç kızım önceden beyaz akıntı geliyodu ama 2 gündür kahverengi akıntı geliyor doktora gitmeye utanıyorum sebebini açıklarmısınız


Şema
< 2 gündür kahverengi akıntı geliyor >
Hayız dönemi olabilir, değilse iltihap olabilir mutlaka bir kadın hastalıkları bayan doktora görünmelisin


Kayıtsız Üye
Adetligim bittikten 2 Gün sonra kahverengi akıntı geldi ve çok sancim oldu ilk defa oluyor ve bekarim neden acaba bu sorun olabilirmi?


Şema
Adet gününüz kesin bitti ise Bu hastalık sayılır, iltihap kanı olabilir. Kadın doğum bayan doktora muayene olmanızda fayda var.


emine kartal
mrhbalar afedersiniz ama ben bir bakireyim we özel bölgemde yanma ve kaşıntı artı akıntı oluyor bunların sebepleri nelerdir


arifselim
Merhaba. Bu durumlarda en doğrusu bayan bir uzman kadın hastalıkları doktoruna gitmektir. Genelde bu çeşitli hastalıklara işaret eder.


Kayıtsız Üye
Bakireyim erkek arkadaşimla ilk defa sürtüşerek seviştik boşalmadı bir kaç gundur beyazımsı bir akıntı var hiç böyle olmazdi hamilelik belirtisimi?nedeni nedir acaba yardımcı olurmusuz


arifselim
Bu yaptığınız bir zina gibi haramdır bir daha yapmayın ve tövbe edin. Bu kişi ile artık görüşmemelisiniz ki tekrar bu günaha düşmeyin. Bu akıntıların hamilelikle ilgisi yoktur.


Kayıtsız Üye
Meraba benin erkek arakasim sürekli bana mastırbasyon cekiyor ve akintilarim çok oluyor ama adet oluyorum acaba kotu bir şey olabilirmi


arifselim
Bu elbette kötü bir şeydir haramdır ve günahtır. Bu tür ilişkiler ancak evlilikle helal olur. Bu bir çeşit zina gibidir ve Allah katında ciddi bir günah işlemektesiniz.


Kayıtsız Üye
Ben 15 yaşındayım ve daha regl olmadım iki yıldır ara ara akıntı geliyordu beyaz yada şeffafımsı gibiydi. İki gün önce kahverengi akıntı geldi azcık daha sonra beyaz akıntı da gelmedi kahverengi akıntı da nedeni nedir arkadaşlarım bendede bu şekilde oldu regl olacaksın yakında dediler ama yinede sizde bilgilendirirseniz…


arifselim
Kahverengi akıntı adetinin başlangıcı sayılır. İleride daha düzenli adet göreceksin bu akıntılar bunun işaretidir.


Kayıtsız Üye
Allah im ne kadar çok aynı soruyu soran var Rabbim sen çocuklarımızı haramdan zina dan şehvetten kötü istekeri akıllarına getiren insanlardan koru onları hep iyilerle karşılaştır ya Rabbimmmm kendi derdimi unuttum resmen


Kayıtsız Üye
Ben 12 yaşındayım ve her gün beyaz jel gibi akıntım oluyor lütfen yardım edermisiniz


arifselim
Değerli kardeşim. Bu durum için doktora gitmen gerekir. Normal rahimden gelen beyaz akıntıdan dolayı endişelenecek bir şey yoktur. Bu sümük gibi doğal bir akıntıdır. Ama aşırı ve sürekli bir durum varsa bir uzman kadın doktora görünmen uygun olur.

Okudunuz mu?  Evliliği kurtarmak için okunacak dua

Ayten
Merhaba ben 19 yaşındayim bakireyim adetim gecikti 15 gün akinti var çok şu gibi bazende beyaz korkuyorum bir sıkıntı olur mu acaba


Kayıtsız Üye
Meraba ben erkek arkadaşimın zoru ile bir ilişkide bulundum çok ısrar etti penisinin yarısını vajinama geçirdi bakireligim bozulmuşmudur benim psikolojim bu yüzden çok bozuldu


arifselim
– Merhaba kardeşim. Adetin gecikmesi veya farklı renklerde akmasından dolayı doktora gidebilirsin. Adet düzenin değişmiş olabilir.

– Bu yaptığın zinadır. Eğer taciz etmiş ise bu kişi hakkında mutlaka şikayette bulunmalısın. Yok kendi rızanızla yapmışsanız tövbe edin ve asla tekrar etmeyin. Bu kişiden her ne olursa olsun uzak durmalısın. Eğer ilişki esnasında bir kanama meydana gelmişse bakireliğin bozulmuş olabilir yoksa bozulmamıştır.


Kayıtsız Üye
– ya bende vajinamdan kokussuz gaz geliyor sadece hissedebilliyorum balonucuk gibi bu durum neyden olabilir ve bakireyim
ya ben bakireyim ve bende sürekli akıntı oluyor çok korkuyorum akıntılarım şeffaf ve kokusuz

– Ben 15 yasindayim ve vaginal akintim oluyo bazen şeffaf bazen de beyaz renkli oluyo bunu onlrmek için ne yapmaliyim


arifselim
– Bu gaz veya gelen akıntıların bakirelikle hiç bir ilgisi yoktur boşuna endişelenmene gerek yoktur. Önden gelen gaz namaz abdestini bozmaz.

– Normalde akıntı gelmesi sağlıklıdır ve normal bir durumdur. Ancak aşırı veya şeffaf gelmiyorsa o zaman bir uzman kadın hastalıkları doktoruna görünmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba mastürbasyon yaptıktan sonra idrarın dışında su renginde büyük miktarda sıvı geldi ve ıkınma sonucu oldu. Daha sonra elimi vajinama dokunduğumda sümüksü yapıda şeffaf renkli bir akıntım olduğunu fark ettim sebebi nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.


arifselim
Merhaba. Mastürbasyondan sonra ıslaklık olması ve akıntı gelmesi normal bir durumdur. Bu durumda gusül abdesti alman gerekir. Bu gelen akıntı menidir.


Kayıtsız Üye
Merhaba
Erkek arkadaşım parmağıyla vajinamla oynadı. Girme olmadı. Peçeteyle gelen sıvıyı sildiğimde ince kıl şeklinde kan vardı. Kızlığım bozulmuş mudur? (dini nikahımız var)


arifselim
Dini nikahın varsa bu senin erkek arkadaşın değil senin kocandır bu durumda kızlığının bozulmasının ne sakıncası olabilir ki? Eğer gizli bir nikahsa bu zaten geçerli değildir ve bu tür yakınlaşmalar o zaman haram olur. Bakirelik normalde dokunma ile bozulmaz ama bunu ancak doktor bilebilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 13 yaşındayım .
Vajinamdan sarı ve sümüksü bir akıntı geliyor ve de çok kokuyor sizce bu nedir? Çok korkuyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.


arifselim
Merhaba. Sümüğe benzer ve beyaz olan akıntı rahimden gelen doğal bir koruyucu özelliği olan akıntıdır. Eğer ağır koku varsa ve bu rahatsız edecek derecede ise doktora gitmekte fayda vardır.


Kayıtsız Üye
Merhaba bn 19 yaşındayım bekarım ve adetden bittikten bir gün sonra siyah bir akıntı oldu neden oldu bilmiyorum cevaplarsanız sevinirim??


arifselim
Merhaba. Bu akıntı bir kere gelirse bunun adetle bir ilgisi yoktur. Eğer sürekli olmuyorsa endişelenecek bir şey olmaz ama bu tekrar ederse uzman bir kadın doktoruna görünmen gerekir.


Kayıtsız Üye
– Merhaba benim kardeşim 12 yasinda daha adet olmadi ama genetal akıntısı oluyor acaba neden oluyor ?

– Merhaba ben 15 yaşındayım 2 aydır adet olamıyorum ve şu anda kahverengi lekelenmeler oluyor ama kesinlikle bir ilişkim olmadı bunun nedeni ne olabilir


arifselim
Merhaba. 12 yaşında adet olmaman çok normal. Akıntılar ise eğer temiz yani açık renkte ise bu doğal olan ve faydalı akıntılardır.

Okudunuz mu?  Hz. Ömer (R.A.) ın ismi Kurân-ı Kerîm de geçiyor mu?

– Merhaba. Bu kahverengi lekenmeler adetten dolayıdır. Anlaşılan adet düzenin bozulmuş olabilir endişelenecek bir şey yoktur. Eğer düzene girmezse bir kadın hastalıkları uzmanına gitmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Meraba ben 2 aydır adet olamıyorum son 5 gündür de çok şiddetli bulanmam var ama kesinlikle cinsel bir ilişkim olmadı bunun nedeni ne olabilir

Ben 15 yaşındayım ve dünden beri (ama az) beyaz şeffaf gibi bir akıntı geliyor afedersiniz ama tuvaletimi yaparken yanma hissi oluyor ve azda olsa kaşıntı oluyor 2 aydır falan da adet olmuyorum sizce sorun nedir ?


arifselim
– Merhaba. Cinsel ilişkin yoksa bunun nedenini anlamak için mutlaka kadın doktoruna gitmelisin. İhmal etmemen gerekir.

– Bu bir kadın hastalığının işaretidir. Adetinin iki ay gecikmesi normal değildir. Bir doktora görünsen iyi olur. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Ben ilişkiye girdim ama içine boşalma olmadı hiç bir zaman adet günüm 7gun gecikti hala olmadm beyaz akintim geliyor surekli

Merhaba benim son bir haftadır beyaz akıntı geliyo, akıntı geldiginde hissediyorum akıntıyı ve bu beni rahatsız ediyor bana yardımcı olursaniz sevinirim


mum
Adet günü bittiyse arada bir gelen beyaz akıntılar normaldir ibadetinize devam ediniz.


Kayıtsız Üye
Meraba ben bakireyim ama vajinamdan akıntıyla beraber kahverengi kan geliyor ve bu tuvalette temizLenirken oluyo çamaşırım kirlennmiyo bazı siteler kanser falan diyo yardımcı olursanız sevinirim


@hmet
Adet dışı kanama ise buna İSTİHADE denir yani hastalık kanıdır. Kanser değildir inşAllah… bir şüpheniz varsa kadın doğum doktoruna gidin tahlil yapılsın ne olduğu çıkar


Misafir.
– Ben 13 yaşındayım ve sürekli lavaboya girme de beyaz bir sıvi akiyoror ne yapabilirim vede ben bu sividan çok rahatsız oluyorum

– Merhaba benim 5-6 ay belki de daha fazla bir süredir beyaz akıntı var koku yok sümüksü bir dokuda bu olayı her gün yaşıyorum annem iltihaptir dedi. Adet döneminin yaklaştığında başlıyormuş galiba bu olay bilgilendirir misiniz?


@hmet
< 13 yaşındayım ve sürekli lavaboya girme de beyaz bir sıvi akiyoror >
1- Kızların normal günlük akıntısı olabilir
2- Mezi olabilir

Sen en iyisi bir kadın doktora git muayene ol


Meraklı :))
Merhaba ben sevgilimle arkadan ilişki yasadim.bunu daha öncede yaptık ama içeriye herhangi bir boşalma olmadı adet olmam yakın su anda da kahverengi akıntım var daha önce adet olacağım zamanlarda da kahverengi akıntım oluyordu.sizce bir şey var mı dır ?? Acil cevaplarsaniz sevinirim


arifselim
Merhaba. Bu yaptığınız şey zinadır haramdır. İlk önce bundan tövbe edin. Zina en büyük günahlardandır ve cehennemdeki cezası çok büyüktür. Ters ilişki ile hamile kalmak mümkün değildir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 28 ekimde sevgilimle arkadan ilişki yaşadım 5 gün önce de adet kanamam oldu normalde 7 gün sürerdi bu sefer 5 gün sürdü hamile olmaktan çok korkuyorum bu zamana kadar mide bulmasi olmadı iki gündür kafama çok takiyorum midem bulanıyor takintidan mi olur sizce bulantı yoksa hamile olabilir miyim acil cevaplarsaniz sevinirim lütfen

Bu arada şimdi de gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı…


arifselim
Merhaba. Öncelikle bu yaptığın fiilin çok büyük bir günah olduğunu hatırlatırım. Allah katında bu bir zinadır ve en büyük günahlar arasındadır hemen tövbe et ve o kimse ile ilişkini koparmalısın. Ne böyle bir ilişkiden hamile kalınır nede bu kadar süreden sonra hamile kalınabilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben daha regl olmadım ama şeffaf veya beyaz akıntım var ve bu 1 yıldır var bunun sebebi nedir veya normalmı


arifselim
Merhaba. Yaşın kaçtır eğer deseydin bizde sana bir cevap verebilirdik. Normalde genç kızlarda adetin geç görülmesi çok normal bir durumdur. Beyaz akıntı ise rahimden gelen doğal bir akıntıdır ve adetle alakası yoktur.

Okudunuz mu?  Barış ile ilgili kısa şiirler

emre
< Yani hamile değilimdir demi kusura bakmayın fazla soru sordum ama korktum o yüzden >
Kesin sonuç için doktora gitmen gerekir.


Şem’a
Kızda akıntı neden olur?

Adetten 10 gün sonra gelen kan adet kanı değildir, bu gibi kanlar istihaze kanıdır.


Kayıtsız Üye
Ben 24 yaşındayım bekarım son bir aydır akintim aynı adet dönemi kanama gibi geliyor ve aşırı kaşıntı ve kokuya neden oluyor bu nedeni ne doktora gittim enfeksiyon dedi ilaç verdi ama geçmiyor bu akıntı


Kayıtsız Üye
Ben 17 yaşındayım gün boyunca şeffaf kokusuz bir sıvı iç çamaşırımı ıslaklığa sebep oluyor neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olur musunuz


Kayıtsız Üye
Merhaba ben sevgilimle arkadan ilişkiye girdim aradan 15 gün geçtikten sonra kanda gebelik testi yaptırdım sonuç negatif çıktı.su andada adet olmama 1 hafta var sizce testi tekrarlamalı mıyım yoksa eğer gebelik olsaydı geçen seferde çıkar mıydı? Acil cevaplarsaniz sevinirim lütfen….


arifselim
Merhaba. Bu yaptığın şey haram bir fiildir. Bundan rabbine tövbe et ve evlenene kadar helal olmayacak şekilde kimseye yaklaşma. Ters ilişkiden hamile kalınmaz. Asıl olan alemlerin rabbi olan Allah’tan çekinmek ve korkmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben sevgilimle 27 gün önce ters ilişki yaşadım bugün de kan tahlili yaptırdım sonuç negatif çıktı. Adetime de daha bir hafta var sizce sonuç doğru mudur


Kayıtsız Üye
Merhaba. ben bakireyim ama akıntım çok fazla(her an akıntım var anlamında fazla) yani afedersiniz temizlenmeden tekrar akıntı geliyor rengi çoğu zaman koyu sarı bazen açık yeşil bazende sanki su gibi sadece ıslaklık var fakat kokusuz bu bir hastalık mı yoksa normal mi çünkü çevremde akıntının sık sık olması normal diyenler var


arifselim
– Sevgili ile yani dini nikahın olmayan biri ile herhangi bir ilişkide bulunmak zinadır en büyük günahlardandır. Bundan tövbe et ve o kimseden uzak dur. Ters ilişkiden hamile kalınmaz ama sen bunun yerine işlediğin günahın büyüklüğünü ve Allah’a vereceğin hesabı düşünmelisin.

– Merhaba. Dediğin kadar meydana gelen akıntılar normal değildir. Mutlaka bir kadın olan kadın hastalıkları doktoruna giderek muayene olmalısın. Geçmiş olsun.


Nur.k
Mantar da olabilir.. jinekolog’a gitmen lazim


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bundan tam bir ay önce 14 kasımda arkadan ilişkiye girdim 2 gün sonra adet oldum.ama çok korktum gebelikten ve ilişkiden 27 gün sonra kan testi yaptım negatif çıktı.su andada adet olmam yakın ve sırt ve karın kasık ağrım var sizce gebelik olabilir mi? Acil cevaplarsaniz sevinirim lütfen tekrar test yapmam gerekiyor mu ?


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşımla, ön sevişmeden sonra akıntım dan kan gelmeye başladı. Bakireyim. Daha önce de bunun için gittim doktora bir şey çıkmadı. Ve hep bu durumdan sonra geliyor. Neden olabilir???

Bn kızım nişanlimla sürtünme yoluyla ön sevişme oldu ertesi gününden itibaren 5-6 gün ilk günden son güne kadar çoktan aza doğru kahverengi akıntım oldu sümüksü şekilde baya yoğundu Acaba kızlık zarım bozulmuşmudur


arifselim
– Merhabalar. Dini nikah olmada ilişkiye girmek haramdır zinadır büyük günahtır. Eşin olsa bile ters ilişki haramdır. Ters ilişki ile hamile kalınmaz öyle bir şey mümkün değildir.

– Erkek arkadaşınla sırf sevişme olsa bile bir çeşit zinadır. Tövbe et ve tekrar etme. Cinsel organlar birleşmediği sürece bu akıntının nedeni başka bir şeyden olabilir.

– Nişanlın senin helalin değildir ve bu yaptığınız bir çeşit zinadır. Sürtünmeden kızlık zarı bozulmaz ama Allah’tan korkun ve evlenene kadar haramdan uzak durun.

Okudunuz mu?  Hayırlı bir yuva [hayırlı bir evlilik yapabilmem için nasıl dua etmeliyim]

Kayıtsız Üye
merhaba benim normalde ayın 12 sinde adetim oluyor ama 6 gün gecikti nişanlım arkadaşımla korunduk ilişkiye 27 sinde girdim hamile olma ihtimalim nedir?
akıntımda oluyor koku da geliyor..


Kayıtsız Üye
Merhaba.ben 14 kasım da ilişki yaşadım 16 sonda da adet oldum bu ayda yani 16 aralıkta adet oldum ama gebelikten çok korkuyorum sizce hamile olabilir miyim


Kayıtsız Üye
15 gün önce adet olmam gerekirken olmadım ama 15 gün boyunca kahverengi akinti oluyor ne yapabilirim


arifselim
Anlaşılan düzenin bozulmuş. Bir kadın uzman doktoruna görünsen iyi olur. İki adet arasındaki temizlik süresi yaklaşık olarak 15 gün olmalıdır. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben 19 yaşındayım ve bakireyim iki gündür siyaha yakın koyu renkte akintim oluyor. Bunun sebebi nedir ?


arifselim
Merhaba. Eğer bu akıntı normal adet akıntısı dışında bir akıntı ise ve kesilmedi ise bir uzman kadın doktoruna görünmek gerekir. Burdan sana doğru bir cevap verilmesi çok zor olur. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Başta erkek arkadaşınla sevişmen değil erkek arkadaşının olması haram gözün bile zinası varken sen düşün erkeğin başkabi erkeğin mahremine kadınında baskabi kadının mahresine bakması dahi haram kaldıki yaptığın direk zina etmişsin cehennemde o zina ettiğin yerlerden azap görmeye hak kazandın yani artık sen kullanılmış mendil gibisin


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 18 yasindayim adetim biteli 10 gün oluyor ama bir kaç gündür de kirmizidan epeyce koyu renkte akintim oluyor. Bazı siteler hamilelik diyor. Sebebi nedir acaba ?


arifselim
Merhaba. Bunun adetle bir ilgisi yoktur. Eczaneden bir hamilelik testi alarak bakabilirsin. En doğru cevabı bu şekilde alabilirsin. Eğer hamilelik olmasa doktora görünmen iyi olur. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 20 yaşında genç bir kızım bakireyim ama son zamanlarda kasıklarımda hareket etmemi zorlaştıracak kadar avı veren sancılar oluyor ve bınunla birlikte adet dönemimde olmama rağmen kanlı akıntılarım oluyor bu durum beni gerçekten çok korkutuyo yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
Merhaba. Buradan kesin ve doğru bir cevap alman çok zor hatta mümkün değil. Mutlaka en kısa zamanda uzman bir kadın doktoruna görünmen gerekir. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 35 yaşındayım banyo yaptıktan sonra beyaz şeffaf gibi sümüksü akıntı geliyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Herhangi bir şehvet ile bu gelirse bu akıntı mezi hükmünde kabul edilir. Eğer durup dururken geliyorsa bu rahimden gelen doğal bir akıntı olarak kabul edilir. Bu sıvı gusül gerektirmez ama namaz abdestini bozacağı ihtilaflı olsa da en doğru görüşe göre namaz abdestini yenilemektir.


Kayitsiz
Ben 13 yasindayim. Daha adet gormedim. Sari sumuksu akintim vardi ama dun kahverengi oldu rengi.Bunun nedeni nedir adet mi oldum çok merak ediyorum .Cevaplarsaniz sevinirim


arifselim
Bu yaş tam adetin gelme yaşlarıdır. Yaklaşık olarak 12 ile 15 yaş arasında adet olunması normaldir. Kahverengi akıntı normal olarak adetten önce gelen akıntılardır. Bir kaç güne bu kendini belli edecektir ve adet ise normal adete dönüşecektir.


Kayitsiz
Ben 13 yaşındayım Bende 1 yildir falan beyaz kokusuz sümüğümsü bir akıntı oluyor artık rahatsız olmaya basladim ve ıslaklık hissediyorum sürekli 2 saate bir iç çamaşırımi değiştirmem gerekiyor ne yapabilirim


Kayıtsız Üye
Merhaba. 14 yaşında kızım var. Adeti bitiyor bir iki gün geçtikten sonra kahverengi leke geliyor. Ve bu bazen 5 bazen 10 gün sürüyor. Doktora gittik. Bize açıklama yapmadı. Tüylenmelerden dolayı gittiğimizde polikistik over var dedi. Bu kahverengi leke bugün de geldi. Kahverengi leke kokulu oluyor. Ama pedi doldurmuyor yeni doğmuş bir bebeğin serçe parmağı kadar falan oluyor. Bir de bu leke üşütünce falan gelir mi? İdrar tahlilinde de idrarında kan çıktı. Acaba kahverengi leke idrar yolları iltihabından dolayı olabilir mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Harama güzel demek günah mı

—-

Meraba ben erkek arkadaşimla iliskiye girdim surtunme ama ondan sonra eve geldim arada bir beyaz bir şey geliodu ondan sonra kanla birlikte geldi ama sonradan kesildi bu neden olabilir veya zarari varmidir cevap verim lütfen tesekurler simdiden


arifselim
– Merhaba geçmiş olsun. Bu sorun sürekli devam ediyorsa size tavsiyem başka bir uzman doktoruna göstermelisiniz. Bu belirtiler polikistik over rahatsızlığını gösteriyor. Vakit geçirmeden sorunun tam bir şekilde ortaya çıkarılması ve tedavi edilmesi lazım. Bu lekelenmelerin üşütme ile bir ilgisi yoktur ama en doğru cevabı doktorunuzdan almalısınız.

– Merhaba. Bu yaptığının bir zina olduğunu, büyük bir günah olduğunu unutma! Bu kadar bir izahla sana net bir cevap veremeyiz. Beyaz akıntı normal bir akıntıdır denilebilir ama kan ancak kişinin durumuna ve yaşadıklarına göre açıklanabilir.


Kayıtsız Üye
Mrb 16 yaşındayım ve adet olmama daha varken kahverengi lekeler görüyorum bunun sebebi ne olabilir lütfen yardımcı olun çok korkuyorum


Şem’a
Adet bazen erken görülebilir yani adet düzeni bir iki gün erken başkayıp erken bitebilir onun için kahverengi akıntı varsa bu adet kanıdır


Kayıtsız Üye
Mereba günah biliyorum ama ben erkek arkadaşımla bir ilişkiye girdim ve üzerime boşaldı adetim 2hafta gecikti ve adet döneminde kan pıhtılaşması geliyodu ama her zamankinden çöktü ve adetimi tam oldum 2 hafta sonrasında balgam şeklinde lekeler geldi acaba neden??


Kayıtsız Üye
Merhaba adet olmama bir kaç gün var sanırım (düzenli değil bir kaç gün erken ya da geç oluyorum) normalde bir sıkıntı olmuyordu ama bir haftadır çok fazla akıntı geliyor iç çamaşırıma çıkıyor sürekli dışarıda olduğum için de değiştiremiyorum namaz konusunda sıkıntı oluyor şüpheye düşüyorum ne yapmalıyım bu necaset midir yani evde olsam da dışarda olsam da degistirmem mi gerekir


arifselim
– Merhaba geçmiş olsun. Namaz kılabilmen için kirlenen çamaşırı değiştirmek yada bir şekilde temizlenerek kılman gerekir. Kan namaza engeldir bununla namaz kılamazsın.

– Merhaba. Bakire olsun olmasın normal zamanlarda akıntı gelmesi normal bir durumdur. Ancak bu akıntılar yinede namaz abdestini bozar. Adetin başlangıcı sayılan akıntıya dönüştüğünde onu anlarsın zaten ve o akıntı ile birlikte adetin başlamış olur. Adetin bitimi ise akıntının kesilmesi yada akıntının beyaza dönüşmesi ile belli olur.


Kayıtsız Üye
Ben 13 yaşındayım 8. sınıfım 6 aydır her ay 3 – 4 gün kahverengi akıntım oluyor. Ama bu akıntı çok az ped takmama dahi gerek yok. Bu adet mi ?


mum
Eve bu adettir. Düzenli olarak her ay adet döneminiz var, bu sure zarfında Kuran okumak ellemek ve namaz kılmak yasak.


Kayıtsız Üye
15 yaşındayım regl olali çok olmadi 2016 temmuzda oldum ilk adetlerim şiddetli geçiyordu ama son 2 adetim çok hafif geliyor ve akintim adetime 1 hafta kala akıntim çok siddetleniyor


Kayıtsız Üye
Adet düzenleyici kullanıyorum ama adet öncesinde siyah ve iplik parçaları gibi parçalar geliyor Şubat ayında Dr gitmistim 3 ay sonra ilaçları kullan kontrol için gel dedi ama 2 ay oldu düzelme olmadı şuan ilacım bitmedi ama siyah leke ve iplik parçaları kesilmesi daha adetime 5 gün var yani ilacınbgitmesine yardımcı olursanız sevinirim


Kayıtsız Üye
Merhaba 19 yaşındayım bakireyim doğal olarak yaklaşık bir aydır koyu kahverengi akıntı geliyor kokusuz ve genital bölgemde herhangi bir acı söz konusu değil herzaman gelen ve gelmesi normal olan beyaz akıntımın yerini 1 aydır kahverengi akıntı aldı ve bu durumdan korkuyorum neden böyle bir şey oluyor??

Okudunuz mu?  Fidye hayır kurumuna verilirmi

1 aydır dediğim 13 marttan itibaren kahverengi akıntı gelmeye başladı 5-6 gün sonra regl oldum reglim bittikten sonra gelmeye devam etti


arifselim
Merhaba. Geçmiş olsun. Bu tür akıntılar için mutlaka doktora görünmeniz uygun olur. Burdan sizlere dini meseleler hakkında bilgi verebiliriz ama hastalıklar hakkında doğru bilgi veremeyebiliriz.


Kayıtsız Üye
Ben genç kızım ama genital bölgemde siyah akıntı oluyor korktum ilk başta sitelere baktım ergenliktendir diyorlar sizce nedir


arifselim
Bu akıntının nedenini ancak doktora giderek öğrenebilirsin. Ergenlikten dolayı siyah akıntı olmaz, normal ayda bir sefer adet yani regl olur. Doktora gitmelisin.


Kayıtsız Üye
Merhaba, cinsel iliskiden bir kaç sonra ada çayı ictim sabaha tehlikeli oldum fakat kan tam kırmızı değil hafif açık renkliydi 2 günün sonunda 3 gün kahverengi akinti lar başladı 2 gündür kahverengi akintim var normal mi


Kayıtsız Üye
İyi akşamlar. Ben 21 yaşındayım. Ve hiçbir cinsel birlikteliğim olmadı bekarım. Ancak adetten tamamen bittikten 4-5 gün sonra ağrılı bir şekilde siyahımsı pıhtı ve pembemsi kan geldi spor yapıyorum yürüyüş mekik vs. Ancak çok aşırı riskli hareketler yapmıyorum. Bu kanama neden olabilir? Acaba bekaretime bişey olmuşmudur?


arifselim
Bunun bekaretle bir ilgisi yoktur. Ama doğru bir cevap için mutlaka bir kadın doktoruna görünmen gerekiyor. Farklı bir hastalıktan olma ihtimali olabilir ancak bekaretle alakası olmaz.


Kayıtsız Üye
Merhabalar ben 18 yaşındayım ve hiç bir ilişkiye girmedim adet olmama da 2 hafta var 4 gündür çok koyu kahve rengi akıntılarım oluyor ve devamlı sizce be yapmalıyım


arifselim
Merhabalar. Adet olmana iki hafta varsa bu akıntılar dini açıdan özür hükmünde kabul edilir ve adetten değildir. Eğer ihtiyaç görürsen kadın hastalıkları doktoruna danışman gerekir.


Kayıtsız Üye
Merabalar ben 1 inde erkek arkadaşımla sürtünerek ilişkiye girdim içe girme faln olmadi ama Yinede tereddütte kaldım. 8 inde adet tarihimdi ve tam günün de oldum kahverengimsi akıntım oldu sonradan kırmiziya dönüştu gbi ama bittikten sonra bikac defa daha lekelenme gördüm ve şuanda da beyaz adlandırdığınız krem gibi. Neden acaba çok tereddüttteyim. Sizce ne olabilir. ? Kadın hastalıklarina gtsem mi. Bikac gün önce kan ve kültür tahlili yaptrdm temiz çıktı. Cok az enfeksiyon var dediler. Korkmama gerrk varmi.? Kafamda deli sorular…


arifselim
Öncelikle Allah’tan kork ve işlediğin bu çirkin günahtan tövbe et. Buda bir çeşit zina gibidir. Sağlık açısından doktora görünmek iyi olabilir ama bu yaşadığınla bir ilgisi olup olmadığını ancak doktor söyleyebilir.


Kayıtsız Üye
merhaba ben 27 yaşında genç kızım bü zamana kadar adetim her ay aynı gün olmasa da her ay aksamadan geldim taki geçen aya kadar geçen ay ağdet oldum bitti 2 hafta içinde bir daha oldum şuan biteli 1 hafta oldu ama asıl sorunum bende hafifte olsa kanlı akıntı oluyor bu zamana kadar akıntı vardı ama beyazdı şikayetim yoktu ama bu son 1 veya 2 aydan beri çok sık olmasa da arada 1 veya iki damla kurulanirken kanlı akıntı geliyor tam kan gibi değil akıntıyla beraber kurulanirken peceteye bulaşıyor sonra duruyor dEvam etmiyor bir kaç gün sonra yine ayni sekilde oluyor. çok tedirgin oldum acaba kötü bişey mi vardır die doktora gitmeye de çekiniyorum bu kanlı akıntı nin sebebi ne olabilir bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkür ederim


arifselim
Merhaba. Doktora gitmekten çekinme. Asıl gitmemekten çekinmelisin. Bir kadın hastalıkları doktoruna görünmekte fayda vardır. Zaten bu şekilde sitelerde gerçek bir doğru cevap alman mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Kardeşlik ile ilgili vaazlar

Kayıtsız Üye
Ben 13 yaşındayım 4 ay sonra 14 yaşıma gireceğim. Adet olalı 1 sene 4 ay falan oldu. Ve yaklaşık 2 senedir vajinal akıntım var. Bu yüzden ben günlük ped kullanıyorum. Bu aralar akıntım sarı ve yeşil. Sizce bir şey olurmu yani doktorada gitmek istemiyorum ?


arifselim
Doktora gitmelisin. Bu tür akıntılar normal değildir yani mutlaka doktoruna danışman gerekir. Sana ne yapman gerektiğini ve neyden kaynakladığını doktorun doğru bir şekilde cevap verebilir.


..misafir….
Meraba sorumu cevaplarsaniz çok sevinirim ben günah işleyen biriydim bekarım 2-3 senedir mastürbasyon yapıyordum tövbe ettim bunlara ramazan da dahil ben günah olduğunu bilmiyordum Kefaret gerekiyormuş bir ramazanda bir den fazla yapınca ben şimdi 3 defa kefaret orucu mu tutacagim?

Artık eskisi gibi değilim yani namaza başlamak istiyorum ama bu akintilarda benim kafam çok karışıyor aklıma kötü bir resim geliyor istemeden o gün elim bir 5 -6 saniye rahmime gitti sonra gusül aldım yine de nolur nolmaz diye.

Ben de sefaf akıntı oluyor beyaz katı sumuksu akıntı oluyor beyaz sıvı akıntı da oldu sonra ped te sarı akıntı vardı ben ısrar akıntısı diye kafama takmadim hangi durumlarda gusül ve abdest alayım artık düzgün bir kul olmak istiyorum hocaların fetvalarinı dinliyorum ama kafam karışık.

Mesela akıntı iç çamaşıra bulasiyor siliyorum o iç canasiruyla abdest alinir mi vesvese denilen şey çok var bana bundan sonraki yasamimla önerileriniz neler olabilir Allah razı olsun şimdiden.


arifselim
– Ramazan ayında oruçlu halde iken mastürbasyonu iki ayrı günde yapmakla 60 gün kefaret ile bozduğu günler sayısınca kaza gerekir.

– Ne kadar çok kefaret gerektiren şeyleri yapmış olursa olsun sadece bir sefer kefaret hepsi için yeterlidir.

– Orgazm olmadan kadın veya erkek cünüp olmaz. Cinsel durumlarda akan akıntı mezidir ve boşalma olunca da orgazm meydana gelir ki işte bu olursa o zaman gusül gerekir. Yoksa meziden gusül alınmaz.

– Kadınların normal günlerde de gelen akıntılar sadece namaz abdestini bozar.

– Mezi veya diğer akıntıların bulaştığı çamaşırı yada pedi değiştirerek abdest almalısın.


Kayıtsız.Üye
Bazen dışardan eve gelince iç çamaşırı ma baktığımda hiç bir akıntı yok ama ıslak ve koku var gusül gerekir mi sadece ıslak


ACİLSERVİS
Hayır gusle gerek yok değiştirmen yeterli olur.


Kayıtsız Üye.
Mrb bende de kusura bakmayın rahmimdesanki kalp atiyor gibi hissediyorum bundan sonra çıkan akıntı meni midir meni sarı renkli mi olur yazılar ya da resim bakınca akla gelince oluyor kadinda meni kolay kolay gelmez diyorlar bir de sarı renkli akıntı idrar sıkışca da olabilir mi ben hangi durumlarda gusül alıyım bir resme bakınca meni gelir mi şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Merhaba. Meni sadece orgazm olunca çıkar. Şehveti bir şekilde hissederken çıkan sıvı mezidir. Meni hemen gelmez. Bu anlattığın şekilde gelen akıntı mezidir ve sadece namaz abdestini bozar, gusül gerektirmez.


Kayıtsız Üye
evt bndede oluyor 15 yaşındayım ve gerçekten çok rahatsız edici ve çok kokuyor sümüksu bir akıntı ve tbiki bakireyim.


Kayıts.ız Üye
Mrb cevaplarınıza ihtiyacımız var kız kardeşim 1 kaç yıl önce internet den uygun olmayan şeyleri izlemeye başlamış bu durum bir kaç yıl sonra azalmış ve bana gelip anlattı kendimden utanıyorum dedi namaz a basliyacam meni mi mezi diye çaresiz kalıyorum beyaz katı sumuksu akıntı oluyormuş bu mezi midir normal akıntı midir ve vesvese den kurtulması için ne önerirsiniz onu nasıl uzak tutabiliriz bundan bir an önce duzelmesini istiyorum şimdiden Allah razı olsun


Şem’a
Şehvet hissi olunca akan sıvı mezidir. Meni akınca haz meydana gelir ki mezi ile hiç alakası yok

Okudunuz mu?  İslamiyete göre günün hangi saatlerin de çalışılmalıdır ? Peygamber Efendimiz hangi saatlerde çalışmıştır ?

Kayıtsız Üye
Merhaba bende evlenme dim. Bekarım. Sürekli kaşıntı oluyor. İçinde de yumurta gibi sarı bişiler oluyor. Çocukluğumdan beri var. Annem ilgilenmiyor.doktorluk bişi varmı bilmiyorum,. Birde çocukken yerde sürtünürdüm. Okulda sıralara sonra evde falan. Kaşınma gibi. Çocukken bende böle kahverengi gibi adet gibi kan gelmişti. Anneme sordum hayal meyal hatırlıyorum azarladı. Gönderdi beni. Sonra ne zaman adet gördüm tekrar bilmiyorum. O adetmiy di neydi onu da.Şimdi bunları okuyunca aklıma gelen olmamıştır umarım. Bakirelik çocukken mi gitti benim. Kafayı yemek üzereyim. Aklıma herşey geliyor ,


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir kere kurumuş akıntı gördüm ve böyle toprak gibi döküldü ovalayinca beyaz katı akıntı da geli yor sumuksu gibi de geliyor normal abdest gerektirmeyen akıntı nasıl olur namaz a basliyacam gusül üm oldu mu olmadı mı diye yani ne yapacağımı bilmiyorum lütfen beni bilgilendirin çok sevinirim bayanim


Hoca
Günlük akıntılarınızı zaten biliyorsunuz, Guslü gerektiren tek sıvı Meni akıntısı ise sadece orgamz olunca çıkar.
Mezi şehvete bakma ve düşünme yada dokunma sırasında gelen akıntıdır

< Orgazm; Yunanca şehvetli heyecan anlamına gelen orgasmus kelimesinden türemiştir.

Orgazm, beynin cinsel uyarıları yoğun bir şekilde alması sonucu vücudun genital bölgelerinin eş zamanlı olarak bu uyaranlara cevap vermesi şeklinde tanımlanmaktadır. Yani sevişme sırasında cinsel hazzın en yoğun şekilde yaşanmasıyla orgazm gerçekleşir ve bu sırada rahim, vajina istem dışı (kontrolsuz) ve güçlü bir şekilde kasılmaktadır (Reubens,1982).

Genital kasılmalar (spazmlar), orgazmdan sonra bütün vücuda yayılmaktadır (Kinsey ve ark., 1953). >


Kayıtsız Üye
Ben kaç kere tövbe ettim mast yapmiyacam diye ama yine yaptım regl ken kaç kere gusül abdesti almalıyım ne zaman gusül abdesti alsam sanki kabul edimedi kuru bir yer kaldı gibi hissediyorum kurtulmak için ne yapabilirim


ACİLSERVİS
Adetliyken gusül alınmaz. Adetten sonra sadece bir defa gusül alacaksın. Kuru yer kaldı düşüncelerine kulak asmayacak ve tekrar yıkamayacaksın ancak öyle kurtulursun.


Kayıtsız Üye
Merhaba 29 yasindayim iki adet dönemi arasında iki gün süren ara ara kahverengi lekenmem oldu netten baktigim da yumurtlama akıntısı olduğu yazıyodu daha sonra bir iki gün geçti adetime şuan bir hafta var ama azda olsa kahverengi lekelenme gene oldu evli deglm cinsel ilişkim olmadi zaman zaman adet öncesi sendromu yaşayan biriyim acaba sebebi nedr bir hafta var adetime


Hoca
< zaman zaman adet öncesi sendromu yaşayan biriyim acaba sebebi nedr >
Sebepleri en iyisi doktordan öğrenin ama bazı kızlarda adet döneminde ciddi sorunlar yaşanır hatta her adet dönemi doktorluk olurlar kişiye göre değişiyor


Hoca
Meni gelmediği sürece gusül gerekmez.
Bu illet hem erkeklerin hemde kızların başına bela oldu, şeyet istimna yapılmasa bekar kimse kalmazdı.
Nefsinize sahip olun yada evlenin


Kayıtsız Üye
– Bakireyim ewlenmek üzereyim 21 yaşındayım kadın doğum doktoruna göründüm ben benim çok akıntım var çok pis kokulu doktor bana senin rahim çok bulanık olmuş dedi sanki bakire değilsin gibi dedi çok korktum bakireyim ben sizin fikrinizide öğrenmek istiyorum

– Merhaba, ben Fransa’da yaşıyorum. 13 yaşındayım, ve 9 gün sonra 14 yaşıma gireceğim adetim olalı yaklaşık bir sene oldu önceden herkes gibi normal beyaz akıntım geliyodu ve artık bu akıntı her zaman akmaya başladı, rengi açık sarı ve çok az kokuyo. Günlük pet kollanıyorum. Çok korkuyorum ve utancımdan dolayı kimseyle paylaşamadım. Lütfen bana yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.


mum
< benim çok akıntım var çok pis kokulu doktor bana senin rahim çok bulanık olmuş dedi sanki bakire değilsin >
Adet döneminde akıntı çok olablir ve çok kötü kokması normaldir rahat olun.
< akıntı her zaman akmaya başladı, >
Bu mezi olmasın?

Okudunuz mu?  Oyunda kadın karakterler caiz mi

Kayıtsız Üye
Merhaba ben bakireyim. Adetim bittikten 3-4 gün sonra kahverengi akintim geliyor bu akıntı, bir sonraki adetime kadar devam ediyor (yani yaklaşık iki hafta boyunca beyaz akinti yerine kahverengi akinti görüyorum) Adet zamanım yaklasinca rengi iyice koyu kahverengiye dönüşüyor. Sonra normal adet kanamamı görüyorum adetim normal bir şekilde bitiyor bir kaç gün normal beyaz akinti gördükten sonra yine kahverengiye dönüşüyor bu hal böyle tekrar edip duruyor bu arada vajinada kaşıntı ve yanma da oluyor
Sebedi ne olabilir acaba yardımcı olur musunuz


albsg
Kadin hastaliklari uzmanina gitmelisiniz ,
burada tibbi cevap beklemeniz yanliş diye düşünüyorum


imam
Bu sözünü ettiğiniz akıntı adet öncesi akıntıdır, adet olana kadar ibadet etmeye devam edin.


Kayıtsız Üye
– Merhaba ben 23 yaşındayım bakireyim kahverengi akıntılarım var 5 gündur ara ara ağrıyor kaslarım adetime 15 günüm var başıma ilk defa geliyor neyin sebepi olabilir doktora gitmeye çekiniyorum namaz kılınırmı bilemedim

– merhabalar ben daha adet olmadım hiç ama akıntım var 13 yaşındayım 1 gündür var. Ne yapacağımı bilmiyorum birkaç gün önce bademcik ve kulak enfeksiyonu olduğum için antibiyotik içmiştim acaba o mu yaptı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim


arifselim
– Merhaba adetine onbeş gün varsa ilk defa oluyorsa bu adetten değildir namazını kılabilirsin. Bu herhangi bir rahatsızlıktan dolayı olabilir. Doktora gitmelisin.

– Merhaba. Bu akıntın büyük ihtimal adetten dolayıdır ama ilaçların yan etkisi de olabilir. Bunun için istersen doktora gidebilirsin.


Kayıtsız Üye
Adet dönemime yaklaşık bir iki hafta var fakat normalde şeffaf mukus gibi gelen sıvı şimdi küçük kahverengimsi kanlı gibi gelmeye başladı az az geliyor ama ilk defa başıma gelen bir şey olduğu için korktum biraz bunun sebebi ne olabilir?


vel Fecr

bir yırtık vs olabilir. intihap olabilir. doktora gitmenizde fayda var.


Kayıtsız Üye
Erkek arkadaşımla ters ilişkiye girdim ve 1 hafta sonra arka tarftan kan geldi ve olay olalı 1 ay falan oldu ara sıra geliyor ve vajinadan da kahverengi akıntı geliyor.
– Çok pişmanım ne yapmam lazım doktora gidemiyorum lütfen yardımcı olun.


ACİLSERVİS
Arkadaşım dediğin kişi senin bir numaralı düşmanındır. Seni cehenneme sürekleyen kişidir. Zina en büyük günahlardandır.
Doktora gitmelisin başka yapacağın bir şey yok.


Kayıtsız Üye
Kanlı akıntım oldu. Bazen vedi şeklinde geldi. Kahverengi akıntılarım da oldu, bazen şeffaf akıntıyla. Burnumdan kanlı sümük akmasıyla beraber kanlı akıntılarım da olmaya başladı. Çok fazla değildi, ara ara lekelenmeler ve küçük abdest sonrası kanlı veya kahverengi akıntılar oldu. Şimdiye kadar adet olduğumda hiç bu şekilde olmadı, ama bu adet kanı mıdır? Bu soruyu yayınlamamanızın sebebi nedir? Çok önemli bir konu bu yüzden en kısa sürede cevaplanması gerekir.


Kayıtsız Üye
Burnundaki kanla akıntının ne ilgisi olabilir ki? Bence doktora git eğer adet döneminde bu akıntı gelmişse adetten sayılır değilse özür kanı sayılır. Adet olup olmadığını anlayamıyorsan doktora gidip öğrenmelisin


kızlarda akıntı kızda akıntı neden olur

Bu kategoride yer alan Kadınların çoğu cehennemliktir diye Peygamber efendimizin hadisi varmıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Genç kızlarda akıntı hakkında sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.