Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Allah niçin Hz Muhammed’den sonra başka peygamber göndermemiştir?

Allah niçin Hz Muhammed’den sonra başka peygamber göndermemiştir?

Kayıtsız Üye
Allah niçin Hz Muhammed’den sonra başka peygamber göndermemiştir?


Yorum: Allah niçin Hz Muhammed’den sonra başka peygamber göndermemiştir?

muvaffak
Muhammed Peygamberin son peygamber olacağını, Kıyamet kopmadan evvel son gelecek Peygamberin kendisinin olduğunu kendisi söylemiş, destekleyeci ayetlerin varlığı da açıktır.

Okudunuz mu?  Kısa arapça yemek duası

Adem ile başlayan İslam dini, insanlarla alakalı durumlardan veya diğer sebeplerden kaynaklı sürekli peygamberlerin desteklenmesiyle bu silsile/sıra Muhammed Peygambere kadar ulaşmıştır.

Maide suresinde "Bugün size dininizi tamamladım" şeklinde geçen ayet hem Kuran’ın tamamlanıp dinin eksik bir yönünün kalmadığını ifade ederken, diğer bir yanda bundan sonra kutsal kitabın inmeyeceği, peygamberin gönderilmeyeceği anlamlarına da gelir.

Okudunuz mu?  Çocuğa Muhammed Ali ismini vermek uygunmudur?

İslam dini Kuran ve Peygamberin ifadeleriyle Muhammed Peygamberle beraber tamamlandığından bir daha ne peygambere ne de yeni bir kitaba ihtiyaç kalmıştır.


Allah hz Muhammedden sonra niçin başka peygamber göndermemiştir, hz Muhammed den sonra niçin peygamber gönderilmeyecektir, hz Muhammed den sonra peygamber gelecek mi

Bu kategoride yer alan Kur'an üstüne yalan yere yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah niçin Hz Muhammed’den sonra başka peygamber göndermemiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.