Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:25
missa2
Abone

Dünya Kadınlar günü ile ilgili hadisler

Dünya Kadınlar günü ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Dünya Kadınlar günü ile ilgili hadisler


Cevap: Dünya Kadınlar günü ile ilgili hadisler

Muhasibi
KADINLAR HAKKINDA HADİSLER
244- Said Bin Ya’kup’tan; Aişe radıyAllahu anha naklediyor; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Herhangi bir kadın kocasından başkası için koku sürünürse o zina edicidir. Onun süslerine bakan ve kasten kokusunu alan da zina edicidir. Allah Teala, o tevbe edinceye kadar ondan amellerini kabul etmez.
İbni Abbas RadıyAllahu anhuma’dan; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Herhangi bir kadın, yabancı erkeklerin görebileceği bir yerde gözlerine sürme çekerse, Allah meleklerine, ona lanet etmelerini emreder ve onun hiçbir amelini kabul etmez.
245- Hasen Bin Ebil Hasen, İbni Abbas radıyAllahu anhuma’dan naklediyor; Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Mi’rac gecesi cehennemdeki kadınları şöyle gördüm; kadının biri saçlarından asılmış, beyni kaynıyordu. Bir kadının dili arkasından çıkarılmış, kaynar su başından dökülüyor ve arkasından çıkıyordu. Bir kadın göğüslerinden asılmış, altından tutuşturulan ateş, bedeninin etlerini yakıp bitiriyordu. Bir kadın ayaklarından asılmış, dilsiz, sağır ve kör edilmiş idi. Bir kadın bacaklarından asılmış, ateş bedenini yiyordu. Bütün cehennem halkı ateş yiyor, ateş içiyor ve ateş giyiniyordu.
246- Fatıma radıyAllahu anha ona dedi ki; Ey gözümün nuru, ey Allah’ın Rasulü! Allah Azze ve Celle o kadınları neden bu azaba sokmuş, haber verecek misin? buyurdu ki;
Ey Fatıma! Saçlarından asılan kadın, saçlarını erkeklere gösteren kadındır. Dilinden asılan kadın, diliyle kocasına eziyet veren kadındır. Göğüslerinden asılan kadın, kocası dışındaki erkekleri evine alan kadındır. Eğer evli kadın zina etmişse, ateşten bir sandık içine koyulur. Bacaklarından asılı olan kadın ise, kocasından izinsiz evden çıkan kadındır.
248- Rasulullah sallAllahu aleyhi ve sellem buyurdu ki;
Herhangi bir kadın, kocasından izinsiz olarak evinden çıkarsa, Allah onun her bir adımına ateşten bir ev yapar. Herhangi bir kadın, kocasına ihanet edip (zina ederse) ona bu ümmetin azabının yarısı vardır ve ona falcının günahı gibi günah yazılır.

Okudunuz mu?  İntihar etmek istiyorum bıktım

Kadın konulu hadisler

Hoca
Kadın kelimesi geçen hadisler

2327. [4:88, Hadîs No: 4645] Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor:
Yedi sınıf insan vardır ki, Allah onları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı Kıyamet Gününde, Arş’mın gölgesinde gölgelendirecektir: (1) Âdil idareci, (2) Allah’a ibâdet ede ede büyüyen genç, (3) camiden çıkınca, bir daha oraya dönünceye kadar gönlü camiye bağlı olan, (4) Allah için birbirlerini seven, bu sevgi üzere bir araya gelen ve bu sevgiyle birbirlerinden ayrılan iki kişi, (5) hiç kimsenin bulunmadığı yerde Allah’ı anıp gözleri yaşla dolan, (6) makam ve güzellik sahibi bir kadın kendisini harama davet ettiğinde "Ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkuyorum" diye reddeden kimse, (7) sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek şekilde sakadayı gizli veren kimse.

Okudunuz mu?  Tövbe ediyorum ama sonra bozuyorum. Nefsime hakim olamıyorum. ne yapmalıyım?

2462. [4:178, Hadîs No: 4952] Cabir bin Atik’den (r.a.) rivayetle:
Allah yolunda öldürülmenin dışında yedi çeşit şehidlik vardır: Allah yolunda öldürülen şehiddir. Taundan Ölen şehiddir. Suda boğulan şehiddir. Zâtü’1-cenb hastalığından ölen şehiddir. Yıkık altında kalıp ölen şehiddir. Hamileyken veyahut da doğumda ölen kadın şehiddir

Okudunuz mu?  Tavuk Bulyon Yada Et Bulyon Caiz mi ?

kadınlarla ilgili hadisler, Kadınlar ile ilgili hadisler, kadınlar günü ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Perşembe Gecesi Neden Önemli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünya Kadınlar günü ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.