Anasayfa
20 Temmuz 2022, 18:54
dualar
Yönetici

Adetliyken okunan dualar

Adetliyken okunan dualar

munzir
Adetliyken Kuran okunur mu,Dua edilirmi,tesbih çekilir mi

Hayızlı kadının Kur’an okuması ve Mushaf’ı eline alması, mescide girip orada kalması, Hanefîler de dahil fakihlerin çoğunluğuna göre câiz değildir. Bu konuda hayızlı kadın cünüp kimse gibidir. İhtiyaç halinde mescide girebilirler, dua ve zikir niyetiyle dua âyetlerini, Fâtiha, İhlâs gibi sûreleri besmeleyi, kelime-i tevhid ve şehâdeti okuyabilirler. Mâlikî fakihleri ise, bazı sahâbe ve tâbiîn âlimlerinden rivayet edilen görüşlerin desteğiyle, kadının hayız süresi içinde Kur’an okuyabileceğini, fakat hayız kanı kesildiği andan itibaren gusledip temizleninceye kadar cünüp hükmünde olup Kur’an okuyamayacağını belirtmişlerdir. İbn Hazm bu şartı da aramaz. Mâlikîler ve İbn Hazm dahil bir grup İslâm bilgini, cünüplük halinin iradî, hayızın ise gayri iradî oluşundan hareketle hayızlı kadın lehine bir ayırım yapmayı gerekli görmüş, özellikle Mâlikîler kadınların Kur’an öğretimi ve öğrenimi için böyle bir ruhsata ihtiyacı bulunduğu noktasından hareket etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Konuşamayan çocuğa okunacak dualar

Hayızlı kadının hayız sebebiyle ibadet edememesi, Kur’an okuyamaması dinin kendisine tanıdığı bir muafiyettir. Bu ibadetleri yapamadığı için dinî bir sıkıntı, eksiklik ve sorumluluk duyması yersizdir. İbadetlerde sayı ve süreden ziyade niyet ve fikrî-ruhî yoğunluk önemlidir. Fakat Kur’an öğretimi ve öğrenimi ile meşgul olan kadınlar, hatta mazeret beyan etmesinin kendisini zor durumda bırakacağı bir ortamda bulunan kadınlar yukarıdaki ruhsattan yararlanarak hayızlı oldukları halde Mushaf’ı ellerine alıp, Kur’an okuyup dinleyebilirler.

Okudunuz mu?  Allahümme rabbe hazihid duası anlamı

http://www.diyanet.gov.tr


Cevap: Adetliyken okunan dualar

DELFİN
Adetli kadın adet bittikten sonra gusül abdesti alması ve ibadetlerine devam etmesi gerekmektedir.Fakat adetli olduğu sürece namaz kılmaları ve Kuranı Kerimi ellerine almaları ve okumaları caiz değildir.Bu zamanlarda kendilerinde psikoljik yetersizlik hissetmeleri de gerekmez.Zira dinimiz kolaylık dinidir.

Okudunuz mu?  Zalime beddua etmek günah mı?

Adetliyken okunacak dualar

Kayıtsız Üye
Merhaba adetliyken peygamberimz sav e selavat ve Allah in isimleri zikredilir mi yunus as baligun karninda okudugu dua ve Lailahe illa ente subhaneke inni kuntu minezzalimin ve la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim okunur mu

Okudunuz mu?  Seyyidül İSTİĞFAR ve Anlamı

Yorum: Adetliyken okunan dualar

Hoca
Bu saydığınız tüm dua ve zikirler adetliyken ve cünüpken okuyabilirsiniz


Kayıtsız Üye
Hz. Yunusun duası. Adetliyken okunur mu


Ensar
Kişi adet yada cünüp halinde dilediği şekilde dua edebilir bu durumda hişbir sakınca yoktur. Dualarımızı hayatımızdan çıkarmamalı daima dua etmeliyiz.

Okudunuz mu?  Allah'ım Beni Bana Bırakma! Adını dilimden uzak tutma

Kayıtsız Üye
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim. Kadınlar mazeretli iken bu tesbihi okuyabilir mi?


ACİLSERVİS
Evet mazeretli iken bu tesbihi okuyabilirsin. Kuran hariç istediğin duayı okuabilirsin.


adetliyken okunabilecek dualar, adetliyken okunacak dualar, adetliyken okunan dualar

Bu kategoride yer alan Arkadaşlık / Dostluk duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetliyken okunan dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.