Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:26
missa04
Abone

Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ?

Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ?

Kayıtsız Üye
6 yaşında erkek çocuğum gece uykuda ağlayarak sanki bir şey görüyormuş gibi baba buradan gidek baba baba diyerek ağlıyor eliyle bir şey göstermeye çalıyor bu esnada biz aklımıza gelen tüm duaları okuyoruz bir yandanda onu kucağımıza alıp sakinleştirmeye çalışıyoruz daha sonra çocuk sakinleşiyor bu olay zaman zaman oluyor her gün değil Ne yapmalıyız hangi duaları okumalıyız yardım ve önerilerinizi bekliyorum
Saygılarımla


Cevap: Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ?

Desert Rose
uykudan korkarak uyanan ne demeli?
3527- Muâz b. Cebel (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Peygamber (s.a.v), bir adamın şöyle duâ ettiğini işitti: "Allah’ım senden nimetin tamamını isterim.” Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.), "Nimetin tamamı hangi şeydir” diye sordu. Ben: "Bir duâ ettim ve bu duâ sebebiyle hayır ümid etmekteyim” dedi. Rasûlullah (s.a.v.), ise: "Cennete giriş ve Cehennem’den kurtuluş nimetin tamamı sayılır” buyurdu.
Yine Rasûlullah (s.a.v.) bir adamın: "Ya zelcelali velikram” dediğini işitti ve bunun üzerine şöyle buyurdu: "Duâ kapısı sana açıldı dilekte bulun!” Yine Peygamber (s.a.v) bir adamın: "Allah’ım senden sabır isterim” dediğini duydu ve: "Sen Allah’tan bela ve imtihan istemiş oldun ondan afiyet dile” buyurdu. (Müsned: 21009)
ž Ahmed b. Meni’, İsmail b. İbrahim’den, Cüreyrî’den bu senedle bu hadisin bir benzerini rivâyet etmişlerdir.
Tirmizî: Bu hadis hasendir.
3528- Amr b. Şuayb (r.a.)’ın dedesinden rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Biriniz uykudan korkarak uyanırsa şöyle desin: "Allah’ın gazabı ve azabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve bana yaklaşmalarından Allah’ın eksiksiz olan tam kelimelerine sığınırım.” Bu durumda hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah b. Amr, akıl baliğ olan çocuğuna bu duâyı belletir. Okuyamayacak küçük çocuklar için bir kağıda yazıp onun boynuna asardı. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir.

Çocuğun küçük olduğu için bu duaları siz okuyabilirsiniz.
Birde Ayetel Kürsi ve Muhafazateyn surelerini
sıklıkla okuyabilirsiniz.Faydalı olacaktır İnşaAllah
Allah c.c şifalar versin.

Okudunuz mu?  İslam'dan haberi olmayanların durumu nedir

Yorum: Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ?

Kayıtsız Üye
İyi geceler benim oglum 21 aylık devamlı ağlıyor gece uyurken ağlayarak uyanıyor oğlum için hangi duayı okuyan bilirim


Yorum: Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ?

mum
Peygamberimizin Hz. Hasan ve Hz. Hüseyine okuduğu kornma duasını okuyun inşalah yararı olur ama mutlaka doktora götürün.
Allah bebeğinizi size bağışlasın

Okudunuz mu?  Hacca giden hacılara hangi sorular sorulur

Omer Faruk
Eğer çocuğunuzun fiziksel bir rahatsızlığı yoksa şunlara kulak veriniz; Çocuk hassastır, sizdeki, ailedeki tüm değişiklikleri hemen algılar. Çünkü bütün dünyası öncelikle siz ondan sonra da o ev içindeki kişilerdir. Henüz dışarı ile ilgisi olmadığı için ev içinde olan herşey ona hem fiziken hem de ruhen etki eder. Atasözlerimizde 7’sinde ne ise 70’inde odur sözü bir hakikate işaret eder. Aslında çocuklarımız takriben 7 yaşına kadar karakter oluşumlarının %70’ini tamamlarlar. Şüphesiz evlerde kavga da olur, sevgi de olur, üzüntü de olur. Ancak bunlar olurken islami ve insani ölçüleri kaçırmadan ölçülü ve dengeli olmak gerekir. Çocuğu televizyon önünde yalnız başına çokça bırakmayınız, eline akıllı telefon vermeyiniz. Evinizde sürekli Kur’an ve mealini okuyan bir ses olsun. Çocuğunuz için en önemli dua 7 yaşına kadar yaptığınız bu fiili dualardır. Bu döneme iyi emek verirseniz. Gelecekte sorunları da olsa kolay aşacağı bir yapıya ulaşacaktır. Özellikle annelere tavsiyem, İsmail ile imtihan olunmuş Haceri iyi anlasınlar, Meryem ile imtihan olunmuş İmran ailesini iyi tanısınlar ve İbrahim, Kasımla imtihan olunmuş sevgili peygamberimizi iyi tanısınlar. Bu örnekler, Allah’ın sevgide dengeyi gösterdiği imtihanlardır. Hiçbir anne çocuğunu Allah kadar sevemez öyleyse çocuklarınıza bakarken dikkat ederken Allah’ın size verdiği şefkat hissini kaygıya dönüştürmeyin. Bu nasıl oluyor derseniz, çocuklar civciv gibidir elinizde çok sıkarsanız ölürler, tamamen serbest bırakırsanız ayak altında ezilirler. Son olarak dilinizden, "rahman ve rahiym" ismi şerifini eksik etmeyin. Evde her işe elinizi attığınızda çocuğunuz bu duayı "besmele" olarak sizden duysun. Allah müslüman erkeklere savaşta sekinet verdiği gibi, annenin savaşı çocuk terbiyesinde de annelere sekinet versin. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  İmsaktan sonra gusül alınıp oruç tutulur mu

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden ne kadar güzel anlatmıssınız gözlerimden yaslar geldi benim de var 3 tane evladım rabbim cümlemizin evlatlarını salih evlatlardan eylesin


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler oğlum 2 yaşında bir kaç haftadır sürekli bağırarak uyanıyor ilk 15-20 dk ka kendine gelemiyor sürekli eliyle işaret ediyor ve gözüyle sanki bişeylere bakar gibi takip ediyor titriyor sürekli kendisine sarılmamı istiyor benden ayrılmak istemiyor istemediği yöne doğru gidince çığlık çığlığa bağırıyor bir keresinde uyanıp kucağıma gelmek istedi geri bana bakınca tekrar bağırmaya başladı bende artık korkuyorum geceleri ışığı kapatmamı istemiyor ne yapmalıyım sürekli dua okuyorum ayetel kürsi başka napmalıyım yatak odasında kuran bulundurmak uygun mudur ?

Okudunuz mu?  Arafta bulunanlar kimler oluyorlar?

mum
Çocuk kabus (karabasan) görmüş olabilir. Bu geçici bir durumdur. Kuran bulundurun ama daha çok onun yattığı odada Kuran okuyun


Kayıtsız Üye
Kardeşim 7 yaşında hastaydı uyuduğu yerde gözünü açtı tek bir yere baktı sonra baba özür dilerim çok özür dilerim diyerek ağladı konuşuyoruz dinlemiyordu aynı şeyleri tekrarladı. Sonra aldım odaya konuştum dedim ne oldu ablacım aynısını bana da söyledi sonra göz yaşı dindi battaniye üzerindeydi bu bu çok ağladı bu ne demek oluyor.?

Okudunuz mu?  İslamda ahlak anlayışı

çocuğun gece korkarak uyanması, gece aglayarak uyanan cocuga okunacak dua, çocuğun uykudan korkarak uyanması

Bu kategoride yer alan Kadının kocasından habersiz hayır yapması veya sadaka vermesi caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.