Anasayfa
24 Ocak 2024, 2:14
dualar
Yönetici

Uykudan korkarak uyanan ne demeli?

Uykudan korkarak uyanan ne demeli?

Hoca

3527- Müâz b. Cebel (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Peygamber (s.a.v), bir adamın şöyle duâ ettiğini işitti: Allah’im senden nimetin tamamını isterim. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.), Nimetin tamamı hangi seydir diye sordu. Ben: Bir duâ ettim ve bu duâ sebebiyle hayır ümid etmekteyim dedi. Rasûlullah (s.a.v.), işe: Cennete giriş ve Cehennem’den kurtuluş nimetin tamamı sayılır buyurdu.
Yine Rasûlullah (s.a.v.) bir adamın: Ya zelcelalı velikram dediğini işitti ve bunun üzerine şöyle buyurdu: Duâ kapısı sana açıldı dilekte bulun! Yine Peygamber (s.a.v) bir adamın: Allah’im senden sabır isterim dediğini duydu ve: Sen Allah’tan bela ve imtihan istemiş oldun ondan afiyet dile buyurdu. (Müsned: 21009)
ž Ahmed b. Meni’, İsmail b. İbrahim’den, Cüreyrî’den bu senedle bu hadisin bir benzerini rivâyet etmişlerdir.
Tirmizî: Bu hadis haşendir.

3528- Amr b. Şuayb (r.a.)’in dedesinden rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Biriniz uykudan korkarak uyanırsa şöyle desin: Allah’ın gazabı ve azabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve bana yaklaşmalarından Allah’ın eksiksiz olan tam kelimelerine sığınırım. Bu durumda hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah b. Amr, akıl balığ olan çocuğuna bu duâyi belletir. Okuyamayacak küçük çocuklar için bir kağıda yazıp onun boynuna asardı. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir.


Yorum: Uykudan korkarak uyanan ne demeli?

Kayıtsız Üye
Rüyamda evdeyim yanımda ilgi duyduğumu hissettiğim bir kız var fakat yüzünü görmedim. onunla biryere gitme planı yaptık sonra kız salona geçti. Giderken ben kalçalarına baktım. Bulunduğum odada bitane yatak var. Yatakta otururken kalkıp odada bitane köpekle oynamaya başladım. Oynarken yatağın kenarındaki iki tane şu dolu bardakları gördüm. Birini alıp içtim. Bardağı yere koyarken dairenin kapısı açıldı. içeri babam girdi. Niye evde yatıp duruyon çık dışarda kısmetini ara dedi.Benim bişey söylememe fırsat olmadan salondan kız babama bişeyler söyledi. Tam o esnada üzerime bir ağırlık çöktü. Elimi kolumu kıpırdatamadım. Nas. Felak okuyup kelimei şahadet getirmeye başladım. Bu esneda bikaç kez hırıldama sesi duydum. sonra birden irkilerek uyandım. Bunun anlamı nedir hocam.

Okudunuz mu?  Seyyidül İstiğfar Duası (arapça Türkçe Latince Okunuşu ve Sevabı)

Yorum: Uykudan korkarak uyanan ne demeli?

arifselim
Rüyanın yorumu bekar kimseler için evliliğe ve Allah’ın izniyle kısmetinin olmasına alamettir ve hayırlıdır. Sonunda olan şey ise kabus denilen olaydır. Bu bir çok kimsenin hayatında bir veya bir kaç defa olabilen bir durumdur. Bunun için endişelenecek bir şey yoktur.


Yorum: Uykudan korkarak uyanan ne demeli?

Kayıtsız Üye
Kusura bakmayın lütfen gece ayetel kursi okumadan yatıp uyumam ama bir anda rüya ve gerçeklik arasında sıkıştığımı hissettim 3 harflilerin varlığı gibi geliyodu sürekli felak nas ayetel kursi okudum okudukça korktum bir anda korkarak uyandım…bunun bir açıklaması varmıdır ?


Kayıtsız Üye
Selamün.aleyküm
Aynı bende öyle oldum. Karnımı sıkıştırdılar.mevlam korusun sizi bizi İNŞAALLAH


ÖZdenkaya
Besmele çekmeli önce sonra ferahlatıcı dua okumalı ben öyle yapıyorum.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Ben 19 yasındayım. Ve tesettürlüyüm. Haftada 3 gün Kur’an dersi görüyorum. Bunları söyledim çünkü belki bir bağlantısı vardır. Dün gece saat 4 sularında kalkıp ablama seslenmişim ve “Abla kalk senin sırtına veya beline işaretler yapıcaktık” demişim. Gözlerim açıkmış ve ayaktaymışım. Ama ben bunlardan habersizim. Herşeyi ablam anlattı hatta yemin de etti. Önceden de ablamı birkaç kere rahatsız ediyorlardı. Hocam bu olaydan 1-2 gün önce de rüyama domuz şeklinde girdi ismini anmak istemiyorum ama ya cindi yada şeytandı. Bundan %100 eminim. Ardından çok yakışıklı bir adam kılığında elinde şemsiyesi ile benim ve kuzenim ile evden çıktık. Rüyam orada bitiyor.
Hocam bana musallat mı oldular yoksa bana büyü filan mı yaptırdı birisi?


arifselim
Aleyküm selam hanım kardeşim. Bu anlattıkların ne sihirle nede musallat olmakla hiç bir ilgisi yoktur. Bunlar geçici ve önemsiz olan rüyalar ve etkileşimlerdir. Uyumadan önce 7 sefer ayetel kursi okuyun faydası olacaktır Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Hafızayı Güçlendirme Duâsı

Kayıtsız Üye
İyi akşamlar hocam. Konsolun üzerinde daha önce orda durmayan uzun süredir görmediğim bir fotoğraf buldum. Üstü tozluydu. Sabah evden çıkarken yoktu. Ve o geceden sonra 5 gecedir sürekli 2 buçuk 3 gibi uyanıp bir daha uyuyamıyorum. Evde ailem olduğu halde, odamın ışıklarını açtığım halde korkum geçmiyor. Karanlık gibi hissediyorum ve gördüğüm rüyalar çok canlıymış gibi uyanıyorum. Stres, beyin yorgunluğu mudur yoksa büyü müdür hocam?


HAKANBEY
Hocam vatanı görevimi yapıyorum az önce yarı uyanık bir halde yatağın içinde hayatım boyunca hissetmediğim koruyu hissettim Allah korkusuydu ölümü hissettim çok utandım hocam Allahın karşısına böyle kirli çıkmaktan ölümün olduğunu cehennemin olduğunu hissetim uyuyalı 3 saat olmuştu ama sanki hiç uykum yoktu kalbim hızlı hızlı atıyor ağzımdan birden bildiğim duaları okuyup hem korku hissedip hemde içimde bir ferahlık hissediyordum çok farklı hislerdi bunun bir manası varmıdır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam ben rüyamda karanlık bir ortamda başkaları da var onları hatırlamıyorum kızımın elinde kahve fincanı var bana diyo ki anne bak kahve önce beyazken sonra siyaha dönüşüyor birden tanımadığım bir insan gölgesi elinde tabancasıyla korkup çığlık attım imdat diye bağırarak uyandım


arifselim
Kahve fincanı hayırlı olarak yorumlansa da diğer kısmı kişinin bir kimse aracılığıyla öğreneceği ve insanlar üzerinde tartışmaya ve olayı araştırmaya neden olacak bir haberin geleceğine işaret eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda iki kardeşime benim evimde çin musallat olmuş yalnız cinleri görmedim ama evdelerdi .Kızların yüzünden anladım baygın ve yüzleri hafif morluklar içindeydi.dua et dedim birine istemiyorum dedi bunun üzerine defalarca Euzu besmele çekiyorum. herkes eve toplanmıştı kardeşlerimi hastaneye kaldırdılar. Ve evden taşınmak istiyorum diyordum.


arifselim
Bu rüyayı gören kimse için çevresinde bulunan kimselere yardım ve destek olması manasında yorumlanır. Allah’ın izniyle serlerden korunmak olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Nazar değmesine karşı okunacak dua

Kayıtsız Üye
Rüyamda bir odadayım yanımda kimse yok bir anda içeri tanımadığım hiç görmediyim bir adam giriyor elinde sivri bir sis var kapıyı kapatıyorum çok korkuyordum adam kapıyı açmaya çalıştı sonra babam elinde silahla adamın arkasına dayadı öyle korkmuştum uyandığımda hala korkuyordum..hocam


arifselim
Bu rüya gören kimse için iş veya çevresinde başkalarının sorunları ile ilgilenmekten dolayı kendisini sürekli baskı altında hissettiğine ve bundan dolayı sıkıntılı anlar yaşadığına işaret eder. Allah’a havale et ve hayırlısını dile, herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


okan12341
hocam 2 3 haftadır uykudan korkarak uyanıyorum rüyamda gördüklerim ile. ama konu iyice ciddileşmeye başladı pazar gecesi ellerim bağlı şekilde gece korkarak uyandım ve dün gecede rüyamda bir adam ile bir bodrum gibi bir yerdeyiz surgulu kapılar var bana hadi başla dedi marifetini görelim gibisinden bende nebe süresinin ortasından ( inne lil müttekine diye başladım) rüyamda surgulu kapılar çarpmaya başladı ve uyuduğum odada ki gardorobun çarpma sesiyle korkarak uyandım tabi battaniye üzerimde idi karanlık olduğu için açıp bakamadım gece 3 5 civarı birşey. vesvese yapmamaya çalışıyorum ama daralıyorum yardımınızı rica ediyorum.


arifselim
Bu gördüğün rüyaların yorum olarak bir anlamı yoktur. Bunlara kabus rüyalar denir. Bunları görmemek için uyumadan önce abdestli yatağa gir ve 7 defa ayetel kursi oku öyle uyu. İnşaAllah bunları bir daha görmeyeceksin.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben rüyalarımda çoğunlukla sevgilimden ayrıldığımı yada onun yerinde başkasının olduğunu görüyorum. Bazen beni köpeklerin kovaladığını görüp korkarak gece 3 gibi kalkıyorum. Hocam bunların anlamı nedir acaba


arifselim
Merhaba. Rüyada kabus türünden hoşlanmadığın şeyleri sürekli görmek, genellikle bilinçaltı olması muhtemeldir. Köpeklerin kovalaması da öyledir. Bazı yorumculara göre ise, insanın çevresinde bulunan ve zarar vermek isteyen birileri olmasına tabir etmişlerdir. Elbette herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Gece rüyamda evin yakınlarında bir kalabalık gördüm kavga ediyorlardı. Kavganın içinde amcam sayımda vardı. Bende gizliden izliyordum kavgayı hemen polisi aramak için bir köşeye girdim tam o sırada biri bana bakıyordu çok korktum bir şey diyemedim bağırdım o sıra uyanmışım ondan önceki gecede yine aynı yeri rüyamda görmüştüm köpekler vardı geçemiyordum korkudan.

Okudunuz mu?  Bismillehillezi le yedurru. Herşeyin zararından korunmak için (Peygamberimizin Duası)

arifselim
Rüyada kavga görmek farklı şekilde yorumlanabilir. Kendi kavga etmesi ile kavga edenleri görmek çok farklıdır. Bir topluluğun kavga etmesi, o kişiler arasında maddi sıkıntıların olmasına ve bundan dolayı huzurlarını kaçıracak olaylar yaşamalarına alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


theserin
Selamün Aleyküm.

Sabah 5’te ilkilerek uyandım ve hemen bilgisiyarı açayım dedim açma sebebim ise hemen açıp ayetel kursi’yi dinlimek ama açarken sanki etrafımda bir şeyler olduğunu hissetim koluma ağırlık çöker gibi oldu. Besmele çektim ama başımdan aşağıya kadar irkilir oldum. ayetel kursi’yi dinlediğimde ise tekrar irkıldım sonra rahatlıyorum sebebi nedir ?


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 20 sinde bir zatım.hocam ben bugün gece boyunca uyuyamadım.Gözümü kapattığım anda gözümün önüne rüyalar geliyordu.Tandıdğim aramızın baya iyi olduğu bir bayanın çocukları gözümün önüne gelip gidiyordu.biri kız biri erkek ikiside çok küçükler.Sonra bir an kısacık uykuda buldum kendimi.rüyada evimin salonundayız ama ışıklatı kapatmışlar sadece tv açık.salona girdim koltuğa oturdum.annem ve neredeyse 6 aydır hasta olan babannem vardı.nenem tekerlikli sandalyedeydi arkası dönüktü bana.annem ağzına yemek veriyordu ama ne bilmiyorum.Annen nenemin öleceğini söylüyordu.bende kızgınca böyle yanında söylemesinin doğru olamdığını söyledim.üzüleceğini düşünerek.annem de yadırgıyordu hele kızım dedi.ben sustum oturdum sadece koltukta oturur vaziyette gözlerimi kapattım.Annen benden nenm için yastığını istedi.birden vücudum ısınmaya başladı.gözlrimi açtım.gözlerimin içine kan dolduğunu anladım nasıl bilmiyorum.sonra yastığı annemin kucağına sert bir şekilde bırakıp salonun kapısının önüne geldim sırt üstü düştüm ve bana bunu zorla yaptıklarını anlayınca felak ve ya la ilahe illa ente şubhaneke inni kuntu mine zalimin dedim ve kendime geldim vücut sıcaklığım düzeldi.ayağa kalkıp anneme neden bana vurmadın dedim.bana bilseydim sana tokat atardım dedi.rüyadan uyundim gözlerimi açmadım ruhumu basıyorlardı hissedbiliyordum.annemi çağırdım yanıma gelip yatağıma girip yanıma yattı sonra babam sorunca gözlerimden yaşlar döküldü.biraz hava aydınlanınca da kalkıp abdest aldım.sabah namazını kıldım.yeni başlaim insllah diğer seferler gibi nefsime yenilip bırakmıcam.bu olay ikinci kez yaşıyorum ama ilkinde uyanıktım ve rüya görmemiştim yine gece aynı oda da gözlerim kapalı ruhum daralıyor içime korku geliyordu.Sadce o odada başıma geliyor bu olaylar.

Okudunuz mu?  İstiğfar etmenin fazileti...

Kayıtsız Üye
Rüya da sanki 3 harfli görmedim ama onunla alakalı bir rüya görür gibi oldum. Ben namaz kılmayı çok istiyorum ve her zaman şu isteğim var kalabalık yerden kaçmayı sadece köy gibi bir yerde hiç kimsenin olmadığı bir yerde yanlız yaşamayı ve ibadet etmeyi bir isteği var hep içimde

Şuan sabah saat 5 te yazıyorum 🙁


arifselim
– Aleyküm selam. Korkarak uyanmak her insanda zaman zaman olması normal bir durumdur. Bir şeylerin varlığını hissettiğini zannetmek geçersiz bir hiştir. Sanki cinleri hissettim demek sadece senin korku ve düşüncelerinin ürünüdür.

– Merhaba. Bu rüyalar kabus rüyalar olup yorum açısından bir tabirleri olmaz. İnsanı ürküten ve korkutan rüyalar şeytani rüyalar olup, bunlar üzerinde hiç durmamak, önemsememek ve anlatmamak daha doğru ve isabetli olur.


Geçeci
Rüyamda sabah kalkıp okula gittim. Okulda hoca bana ve birine bir görev verdi. Ògretmen odasına gittik. Benim telefonum çaldı arayan arkadaşlarımdı. Telefonu açtım beni çağırdılar sanki bayramdı hepsinde bir bereket hepsi paket paket sigaralar… Çarşıya gittim ama babamın yanımda kendimi buldum ondan sonra saate bakınca geç olduğunu fark ettim saat akşamın 6 siydi dükkandan bir çıktım her yer kapkaranlık olmuş ablam aradı meşgule attım. Daha sonra karanlık bir ara sokaktan kırtasiyeye doğru yürüdüm yürüdüğüm yolda normalde kahvehane vardı ve onun üstünde de camii olması gerekirken büyük bir bina vardı arkadaşım balkona çıktı. Bana seslendi nereye gidiyorsun gitme o tarafa doğru orda ismini hatırlamadığım birinin ismini söyledi söylediği kişi de kediden korkan bir kadınmış kadının arkası bana dönüktü kadın böyle 40 yaş üzeri kilolu biriydi yanından koşarak geçtikten sonra aniden uyandım

Okudunuz mu?  Düşman ve Zalim İdarecilerle Karşı Karşıya Kalınca Okunacak Dua

arifselim
Bu karmaşık bir rüya olup özel bir şekilde yorumlanmaz. Ancak çok açık ve çok berrak rüyaları yorumlayabiliriz. İnsanın etkilendiği, düşündüğü veya bilinçaltına yerleşen şeylerin rüyasına bir şekilde yansımasından ibarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yüz üstü yatıp üzerime biskıvu dökülüyor du rüya oldunu anladım ama korkarak uyandım odamda kurani kerim vardı 2 gün önce başka odaya koydum 2 gündür rüya görüyorum korkuyorum sebebi ne olabilir acaba

Merhaba hocam ben yeni evliyim evim büyük eşimle tek kalıyorum evde odadan odaya giderken korkuyorum iş yaparken sanki biri varmış gibi hissediyorum geceleri uykuya çok geç dalıyorum eşim erkenden ise gidiyor sâat 4de gece ben tek kaloyorum eşim gidince uyuyamıyorum ışık açık yattığım halde sanki eşim gitmemiş gibi varlığını hissediyrum en ufak sesten irkiliyorum ki bu varsayımlar vardı zaten bunun üstüne bide eşimle akşam köye çıkarken ayı düştü önünüze üstünüze doğru geldi yavrularıda vardı eşimle ikimiz çok korktuk arbaylada kaçanadık ayı üstümüze gelirken sonra ayı yavrularıyla gitti bizde arabadan inip en yakın eve soğindik falan bundan sonrada aynı şeyler olmaya devam etti annem bir tanıdığına okuttu beni 3defa korkmuş ve çok nazarım olduğunu söyledi ama okuduğu gece eşim ise gidince gözüme uyku görmedi korkudan rüyalar görmeye başladım rüya görmiyim diye zihnimle konuşup uyumamaya çalıştım ama o halde bile düşündüğüm şeyin rüyasını görür oldum sizce bunun anlamı nedir


Kayıtsız Üye
Hocam ben dün gece sabah ezanından yarım saat önce uyandım. Ve salondan tıkırtılar duydum. İlk hırsız sanıp önemsemedim ama 1 2 dk sonra sesler yaklaştı. Salona gitmek için koridora çıktımki sesler aniden gitti. Saate bakıp koşarak yatağa girdim. Bunun anlamı nedir ?

Okudunuz mu?  Efendimiz'in Teheccüd Namazında Okuduğu Dua

Hoca
Ayetel kursi okuyun cinler ise asla eve yaklaşamazlar


Kayıtsız Üye
Öncelikle merabalar.Benim sorunum 3 gündür kötü rüyalar görmek ilk 2 gece karabasanlar geliyodu farklı farklı şekillerde ama çok korkunçlardı bu gecede rüyamda insan olarak biri duruyodu karşımda sonra beyaz ata dönüştü kaçmam gerekiyomuş birden koşmaya başladım kapıyı açamadım sonra arkamdan biri hadi yapabilirsin kaç dedi açtım kapıyı ama geri kilitleyemedim kaçamadığımı anlayınca çığlık attım sonra uyandım gözlerimi acar açmaz uzun boylu siyah saçlı yüzünü göremediğim biri karanlıktan çıkıp bana doğru geliyodu anne diye bağırdım annemde Allahtan yanımdaydı sonra uyuyamadım işte uyumaktan çok korkuyorum artık bugün yarım saat uyudum anca


Kayıtsız Üye
Rüyamda babanem ve babam oturuyor ve benim kılığıma girmiş bir şey koşarak babaneme saldırıyor ben tam müdahale etçekken bana hırlıyor sonra korkuyla uyanıyorum bu kez gerçekte yim yani uyandım biri koşarak ben annemle uyuyorum geliyor annem ve ben birbirimize sarılıyoruz ve bismillahirrahmanırrahim diyoruz sonra annem babama çağırıyor tabi ben sabaha kadar uyuamıyorum bu nedir


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam . Benim olayım şöyle ilk olarak yarıyıl tatilinde gece yatağa girdim uyumaya çalışıyorum . Tam uyanıklıkla uyku arasındaki zamanda hafif bir ses duydum ama önemsemedim yattım . Sonrasında ise rüya mı yoksa gerçek mi bilmiyorum odamın duvarında bir tablo belirdi . İçinde yüzü seçilemeyen bir cisim . O anlık korkuya çığlık atmak annemlere seslenmek istedim ama sesim çıkmadı . Aklıma karabasan geldi. Bildiğim bütün süreleri okudum Euzu Besmele çektim ama gitmesi bir hayli zaman aldı . Sonra uyandım . Aradan 3 4 gün felan geçti . Bu sefer yüzüstü yatıyorum . Bir şey için kalkıcaktım ama bir türlü yüzümü yataktan kaldıramadım . Yine bildiğim bütün süreleri okudum . Kalktığımda sırtımda bir ağrı vardı ve çok korkmuştum. Bu olaydan sonra hergün saat 1.30 2.30 arası terlemiş bir şekilde kalkıyorum ve aklıma sürekli ruhani varlıklar geliyor . 1 saat felan uyumakta zorlanıyor yatakta dönüp duruyorum . Bu bir şeye işaret mi yoksa tamamen psikolojik mi hocam .

Okudunuz mu?  Rasulullah'ın Duaları

arifselim
Aleyküm selam. Bu bir şeye işaret değildir ve genellikle psikolojiktir ve geçicidir. Hiç kafana bile takma ve önem verme. Uyumadan önce 7 sefer ayetel kursiyi okumakla Allah’ın izniyle bu rahatsızlıklardan kurtulmak mümkün olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba, öncelikle tek bir rüyadan digil genel tiya halimden bahsetmek istediğimi belirteyim. Uzun zaman, belirsiz aralıklarla karabasan denen olayı yaşadım. Gelen, beni kilitleyen şey hep bir kediydi. Ellerimin kollarımın üzerinde onun ağırlığını hissederdim hep. Bağırmama hareket etmeme hep engel olurdu. Uzun çırpınışlar sonucu, evde sesimi duyanlar tarafından uyandırıldım hep. Geçen yıllarda yine karabasan gördüm, bu sefer gördüğüm beni bağlayan şey kedi değil, üç harflilerin suretinde bişeydi ( evet suretlerini bilmiyoruz, zihnimizde oluşturduğumuz suretleri görüyoeuz. ) en korkuncu, en etkisizi oydu benim için. Bana yavaş yavaş yaklaşırken, korkumun kat kat arttığı bir rüyaydı. Bana dokunduğunda bişiler olcaktı öyle hissediyodum yani. Tam bana dokuncakken ( parmakları ile benim aramda milimetreler kalmıştı) kardeşim odaya girdi ışığı yaktı ve yök oldu. Sonra uzun süre rahattım karabasan yoktu. Bi süre önce yine başladı. Ama bu sefer her zaman olan şey olmuyor, yani hep kedi şeklinde gelen şey artık kedi digil farklı farklı suret, cisim, şekilde geliyor. En son yetişkin bir kızdı mesela, ayaklarımı ısırmaya başladı, acımasızca, yine bağıramadım, hareket edemedim. Sadece boğuk boğuk sesler çıkarabildim. Benim sorum, neden hep yaşıyorum bu karabasan denen olayı. Bunu atlatabilmenin bir yolu varmı ?


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm Hocam yaklaşık bir yıldır her gece saat 3-5 arası uyanıyorum ve uyanmamın sebeb-i her gece aynı saatte birden bire titriyorum ve kıpırdayamıyorum ve taki geçen gece böyle bişey anladım ben kıpırdayamazken yani titrerken elimi sert bir şekilde sıktım ve kafamda bişeylerin bağırdığını duydum ve bu durumdan 1 dakika sonra geçti her şey
Hocam sizce nedeni nedir ?

Okudunuz mu?  İsmi azam duâsı hangi ayetlerde ve duâ içersindedir?

mum
Bu sözünü ettiğiniz şey kokulacak bir drum değildir hepimizin nadiren yaşadığı durumdur.
Halk arasında karabasan veya kabus derler. Bu durumda az kımıldasanız uyanırsınız ve geçer.
Kabus sırasında kötü rüyalar görülebilir bunlara aldırmayın. Kan dolaşımı ağrlaşır ve kişi kıldayamaz az hareket etmeye gayret edin


Öksüz
Slm lar bende rüyamda sürekli korkuyorum uyanmaya çalışıyorum ama çok zor uyanıyorum sürekli bişey var yanımda ama görmüyorum beni çekiyo resmen o anda nas felak okuyorum uyanıyorum bazende nas süresini okuyacağın sırada şaşırtmaya çalışıyor.


Kayıtsız Üye
İyi günler hocam 2 gündür tam uykuya dalacakken birden bir titreme geliyor heryer karanlıklaşıyor sanki bunalıyorum ve kendimce korkuyorum ilk gün zor bela Uyudum ama dün gece uyuyamadım abdest alıp yaşın okudum felak ve nas okudum 3 gülhu 1 fatiha okudum ondan sonra televizyona bakarken uyuya kalmışım


AÇILSERVİS
Gülhu dediğin İhlas süresidir veya kulhu desende olur ama g harfi ile olmaz. Kuranda g harfi yok okurken yanlış okumayalım.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben hep görürüm fakat son 1 ay sıklaştı geceleri korkarak uyanıyorum gecelerden korkar oldum daha demin enseme bir şey bastırdığını hissettim ve nasıl uyanıcağımı bilemedim çok korkmaya başladım nolur bana bir yardımcı olun. Hergün dualarımıda ederim halbu ki Aceba bir hocaya görünmem gerekiyormu.


mum
Ayetel kursi ve korunma dualarını okuyun geçer. Şayet bu kabus (karabasan) işe uykuda kımıldamaya çalışın biter çünkü bu uyku ıle alakalı olan bir durumdur kımıldayın uyanırsınız.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben normalde gebzede yaşıyorum,kuzenimin yanına ailem ile bursaya gidiyoruz ben dışarı çıkıp gezmek istiyorum kuzenim ise istemiyor ben tek başıma metroya binip gidiyorum geziyorum geri dönemiyorum bir metroya daha binip gidiyorum kaybolduğumu anlıyorum fakat telefonumun şarjida 5. 2 tane türbanlı abla görüyorum ya ben kayboldum nerye gideceğimi bilmiyorum telefonunuzu kullanabilirmiyim diyorlar arıyorum babamı açmıyor sonra başkalarına soruyorum cevap vermiyorlar.

Okudunuz mu?  Namaza Başlama Duaları

Hiç param kalmadı bir taksi bulup biniyorum oradada 3 tane türbanlı abla var 1 tanesi yani yanımdaki insekmi diyorlar ben lütfen beni bırakma abla diyorum tamam canım benim evime gel diyor adı da zeynepmiş eve geldiğimizde telefonumu şarja takip kuzenimi arıyorum arkadaşı açıp ıyıkı kayboldun geber diyor. Instagramda bir haber okuyorum haberler cinlerle alakalı altyazısında ise zeynep isimlilere yaklaşmayın onlar sizi bulmaz siz onları bulursunuz bulduğunuzda iş işten geçer yazıyor

sevgilime yazıyorum buradaki kızın adı zeynep bana bir şey olursa polisleri ara ve şöyle diyorum o da görüşürüz diyip bana yardım etmiyor bir anda rüyadan korkarak gözlerimi açıyorum kitlenmiş gibi oldum çok kötü korkulu gözlerle etrafıma bakındım sanırım zeynep’i aradım gözlerimle uyandığımı farkettiğimde besmele çektim. Bu rüyanın kötü bir yanı varmıdır çok korkuyorum


Tohat
Merhabalar. Allah bizlere güzellikleri ve iyilikleri bahseder. Görüp yaşadıklarımız ise şeytanın vesveseleridir. Rüyalarda da aynı şekilde gerçekleşmekte olup kötü ve korkunç olaylar şeytan, hayatımızda görüp yaşadıklarımızı kullanarak ve düşüncelerimizdekileri ele alarak bizi korkutmak için kullandığı durumlardır. Bu nedenle korkarak uyandığımız zaman sol tarafa üç defa tükürüp üç defa da şeytandan Allah’a sığınılması ve başka yönümüze doğru yatmamız tavsiye edilmiştir.


Kayıtsız Üye
Her gece kabusları görüp üç harfliler başka suretle sabah ezanında korkunç bir şekilde uyandırıyorlar dua okuyup kuran ‘la yatsamda daha kötü oldu iyi değilim kaç gündür uykusuzum


rüyada korkarak uyanmak, rüyadan korkarak uyanmak, uykudan korkarak uyanmak

Bu kategoride yer alan Musibete uğrayanlar kesinlikle içeri Musibet için dua. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uykudan korkarak uyanan ne demeli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.