Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:48
missa96
Abone

Uykudan korkarak uyanıyorum bunu engellemek için dua var mıdır?

Uykudan korkarak uyanıyorum bunu engellemek için dua var mıdır?

ece mutlu
uykudan sıçrayarak uyanıyorum.Korkutuluyorum nedua okumalıyım teşekkürler.


Cevap: Uykudan korkarak uyanıyorum bunu engellemek için dua var mıdır?

imamhatipli42
Kardeşim Allah (cc) yardımcın olsun. Abdestli yatmaya ve yatmadan önce de Ayete-l Kürsi, İhlas, Felak ve nas surelerini okumanı tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Istakoz midye gibi deniz canlılarını yemenin hükmü nedir?

Yanıt: Uykudan korkarak uyanıyorum bunu engellemek için dua var mıdır?

Hoca
uykudan korkarak uyanan ne demeli?
3527- Muâz b. Cebel (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Peygamber (s.a.v), bir adamın şöyle duâ ettiğini işitti: "Allah’ım senden nimetin tamamını isterim.” Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.), "Nimetin tamamı hangi şeydir” diye sordu. Ben: "Bir duâ ettim ve bu duâ sebebiyle hayır ümid etmekteyim” dedi. Rasûlullah (s.a.v.), ise: "Cennete giriş ve Cehennem’den kurtuluş nimetin tamamı sayılır” buyurdu.
Yine Rasûlullah (s.a.v.) bir adamın: "Ya zelcelali velikram” dediğini işitti ve bunun üzerine şöyle buyurdu: "Duâ kapısı sana açıldı dilekte bulun!” Yine Peygamber (s.a.v) bir adamın: "Allah’ım senden sabır isterim” dediğini duydu ve: "Sen Allah’tan bela ve imtihan istemiş oldun ondan afiyet dile” buyurdu. (Müsned: 21009)
ž Ahmed b. Meni’, İsmail b. İbrahim’den, Cüreyrî’den bu senedle bu hadisin bir benzerini rivâyet etmişlerdir.
Tirmizî: Bu hadis hasendir.
3528- Amr b. Şuayb (r.a.)’ın dedesinden rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Biriniz uykudan korkarak uyanırsa şöyle desin: "Allah’ın gazabı ve azabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve bana yaklaşmalarından Allah’ın eksiksiz olan tam kelimelerine sığınırım.” Bu durumda hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah b. Amr, akıl baliğ olan çocuğuna bu duâyı belletir. Okuyamayacak küçük çocuklar için bir kağıda yazıp onun boynuna asardı. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir.


uykuda sıçramak için dua

Bu kategoride yer alan Güzellik uzmanıyım ve mahrem yerlere ağda yapmam/dokunmam namazıma ve orucuma zararı var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uykudan korkarak uyanıyorum bunu engellemek için dua var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.