Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Hilye-i Şerif nedir? Bunu üzerimizde taşımak sevap mıdır?

Hilye-i Şerif nedir? Bunu üzerimizde taşımak sevap mıdır?

DangeR
Soru: Hocam hilye-i şerif nedir? Tablo ve resim olarak taşınması ve bakılması ile elde edilmesi muhtemel ve mümkün kazançlardan söz ediliyor. Bilgi verebilirseniz seviniriz.
Cevap: Hilye Arapça’da ‘zinet, süs, yaratılış, sıfat, şekil’ manalarına gelir. Peygamberimizin sıfatlarını anlatan manzum veya nesir halindeki yazılara, kitaplara ve tablolara Hilye-i Saadet veya Hilye-i Şerif denilir.
Bunlar birer sanat eserleridir. Fakat bunların taşınmasının, evlere asılmasının herhangi bir dini değeri yoktur. Yani asanlara/taşıyanlara bir sevap getirmeyeceği gibi asmayan ve taşımayanların da bir eksiği olmaz.

Okudunuz mu?  Eşler kaç ay birlikte olmazsa nikah düşer?

s.vakfı


Cevap: Hilye-i Şerif nedir? Bunu üzerimizde taşımak sevap mıdır?

ZİREGÜL
aslında insan olarak dünya işlerine pek düşkünüz bunu evlerimizede yansıtmaktayız bunun yerine bu hilei şerifleri bulunduğumuz mekanlara assak daha iyi olur en azından maneviyetımızı güçlendiririz


hilye-i şerif nedir, Hilyei serif ne demektir

Bu kategoride yer alan Top Oynamanın Hazret-i Hüseyin Efendimiz?le Alâkası Var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hilye-i Şerif nedir? Bunu üzerimizde taşımak sevap mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.