Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:07

Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı?

Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı?

Muhasibi
Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı?
? Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı?? Hayır, gerek yoktur. Ellerin göbek altına bağlanması, ancak namazda olur. Namaz dışında eller serbest bırakılır, namaz hâline mahsus bir şekle getirilmez.
Zaten ellerin göbek altında bağlı tutulması namazda kıyamın sünnetidir. Kamette kıyamın sünneti değildir.

Okudunuz mu?  Aşırı gidenler helak olmuştur hadisin anlamı nedir?

Nitekim mevlid merâsiminde Resûlüllah?ın doğumunu ifade eden mısraların okunduğu anda hürmetle karşılamış olmak için ayağa kalkılır, bâzı kimseler de bu sırada ellerini namazdaki gibi göbeklerine bağlayarak kıyamda beklerler.

İşte bu el bağlama hareketi de münasip olmayan bir harekettir. Zira bu türlü kıyam, namaza mahsus bir kıyamdır. Allah?a ibâdete mahsus bir hâlin kullara karşı da yapılması münasip olmaz. O sebeple, velâdet kısmındaki o anda eller kendi hâline bırakılmalı, namaza mahsus bir şekilde bağlanmamalıdır. ….

Okudunuz mu?  Batıl inanç ve hurafelerin halk arasında yaygınlaşmasının nedenleri

Cevap: Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı?

AYSEVEN
bu şekilde namaz kılanları bende birkaç kez gördüm doğrusu bir anlam veremedim acaba bir mezheb te olan şeylermi diye düşünmedende geçemedim ama yapılmaması gerekiyormuş


kamet getirirken eller, kamet getirirken yürümek

Bu kategoride yer alan Günahlar Kader mi, Kusur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.