Anasayfa
28 Haziran 2021, 15:25

Kadın, Erkek Doktora Muayene Olabilir mi?

Kadın, Erkek Doktora Muayene Olabilir mi?

Muhasibi
Kadın, Erkek Doktora Muayene Olabilir mi?
Gaziantepli okuyucum, doktorların mahremiyeti ile alâkalı bir sual sormuş, diyor ki: ? Bâzı hanım hastalar, bulundukları yerin erkek doktorlarına muayene oluyorlar. Nitekim bâzı erkek hastaların da zaman zaman kadın doktorlara muayene oldukları gibi… Bu durumda mahremiyet hâli olmuyor mu? Kadının erkek doktora muayene olması, yahut iğne vurdurması câiz mi?.Aslında erkek doktorlar erkek hastalara, kadın doktorlar da kadın hastalara bakmalılar. En huzur verici durum bundadır. Lâkin, bir yerde kadın doktor bulunmuyorsa, hanım hastaların artık erkek doktorlara muayene olmalarında dinî bir mahzur olmaz.
Zira bu, zaruretten meydana gelen mecburiyettir. Normal hâllerde hükmünü icrâ eden mahremiyet hâli, zaruret hâllerinde hükmünü icrâ etmez, doktorlara mahremiyet hâli şâmil olmaz. Bundan dolayıdır ki, bir hanım yabancı bir erkeğe (el-yüz) hariç hiçbir uzvunu göstermezse de, hastalık hâlinde müsaade câri olur, doktorun muayenesine haramlık ve tesettürlü olmak hâli terettüp etmez. İhtiyaç nisbetinde açılabilir. Kadın iğnecinin erkeğe iğne vurması da, bu mecburiyet ölçüsü içinde sahihtir. Yâni, erkek iğneci yoksa, mecburiyetten dolayı kadın iğne vurabilir. Sıhhî zaruretler mahzurları mübah hâle getirir
….


Bir kadın muayene için yeğenine gidebilir mi?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum ben 42yasindayim tesetturlu bir hanimim
25senedir evliyim ve 3tane cocum var
ancak benim bir sikintim var
ben yurt disinda yasiyorum
ve benim yakinlarda kadin doktor yok
3tane doktor var onlarda erkek doktor

Okudunuz mu?  Vesvese çeşitleri nelerdir

bir tanesi yabanci doktor
bir taneisi musluman ama yabanci erkek
ucuncu de benim yegenim

ben mecbur olmasa gitmem
ama esimede soylemedim cunku kizar
ama bazi zaman hiç kalkamiyorum

yegenime gitsem esime sormadan haram olur mu?
bide ya yegenim bana teyze soyunman lazim dese ben utanirim
yardiminiza ihtiyacim var

Okudunuz mu?  İçkinin tadına bakmak günah mı ?

Yorum: Kadın, Erkek Doktora Muayene Olabilir mi?

Hoca
Eşinize sorsanız da sormasanız da başka imkan varsa erkek doktora gidemezsiniz
Bulunduğunuz yere yakın bir şehre gidin daha hayırldır, sakın erkek doktora gitmeyin

Bu kategoride yer alan Sünnet olmak kadın erkek her müslümana farz mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın, Erkek Doktora Muayene Olabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.