Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Kız çocuklarına Alya ismi konulur mu? Manası nedir?

Kız çocuklarına Alya ismi konulur mu? Manası nedir?

DangeR
Soru: Kızımın ismini Alya koymak istiyorum. Dinimizce uygun mudur? Kur’an’da geçiyor ise geçtiği kısmı belirtir misiniz?
Cevap: Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) şeref , sema , dağ tepesi ve yüksek yer manalarına gelmektedir. Kız çocuklarına isim olarak konulmasında bir sakınca yoktur.
Alya ismi Kur’an’da geçmemektedir. Zaten isimlerin Kur’an’da geçmesi şart değildir.

Okudunuz mu?  İslamda kürtajın hükmü nedir..?

S.vakfı


Cevap: Kız çocuklarına Alya ismi konulur mu? Manası nedir?

ZİREGÜL
aslında güzel bir isim kız çocukları için konulacak bir seçenek sonuna alya nur da eklenebilir anlamıda gayet güzel yanlış bir durum görülmüyor


alya isminin anlamı, alya ismi, Alya

Bu kategoride yer alan Memura verilen promosyon faiz mi,caiz mi?Alınır mı alınmaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız çocuklarına Alya ismi konulur mu? Manası nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.