Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Ölen kimse adına hayır (sadaka)

Ölen kimse adına hayır (sadaka)

Muhammed
ölen kimse adına hayır (sadaka) yapılabilir mi?
669- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre: Bir adam Ey Allah’ın Rasûlü, annem öldü onun adına sadaka versem ona faydası olur mu? Rasûlullah (s.a.v.): Evet buyurdu. Adam da: Benim bir hurma bahçem var onu annem için sadaka verdim. (Nesâî, Vesaya: 8; Müslim, Zekat: 15)
žTirmîzî: Bu hadis hasendir. İlim adamları da bu hadisle amel etmekte olup, şöyle derler: Ölüye sadaka ve duadan başka bir şey ulaşmaz. Bazıları da bu hadisi Amr b. Dinar’dan, İkrime’den, mürsel olarak rivâyet etmişlerdir.
Hadiste geçen Benim bir Mahrefem var sözü hurma bahçem var demektir.


Yorum: Ölen kimse adına hayır (sadaka)

BELMA
ölen kimseler için dünyada yaşayanlar arkasından hayır işleyebilir ve bu hayrı ona bağışlayabilirler bu şekilde ölen kişi içinde bir sevap fayda olmuş olur

Bu kategoride yer alan Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen kimse adına hayır (sadaka) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.