Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Esmaül Hüsna faziletleri(5)

Esmaül Hüsna faziletleri(5)

musab.b.umeyr
EL CELİL 42 (CELLE CELALUHU)
EL CELİL CC :Celalet ve azamet sahibi.Şanına yakışmayan ve yaramayan şeylerden uzak.Zatı pek büyük ve ulu.
Havas ve esrarı:El Celil İsmi Şerifi zalimlerin zulmünden düşmanların hilesinden ve insanların hakaret ve küçümseyici bakışlarından kurtulmak saygılı bir kişi olmak için Ya Celil Celle Celaluhu diyerek 73 kere okunur.Bu ismi şerifi zikreden veya miske ve zerafana yazan ve üzerinde taşıyanın kadri yüce olurmanevi halleri güzelleşir.Bu ismi şerifte talebeler için heybet ve celal sırrı vardır.
EL KERİM 43 (CELLE CELALUHU)
EL KERİM :Keremi bol.Kerem ve fazilet sahibi.İstemeden verenvesilesiz ihsan eden cömert.
Havas ve esrarı:El Kerim ismi şerifi zorluk çekmeden fakirlik ve darlıktan kurtulmak için YA KERİM Celle Celaluhu diyerek 270 kere okunur.Bu ismi şerifi uyumadan önce çokca zikreden kalbinde neticesini bulurkalbi rahatlar.Kerem sahibi affedici ve güzel ahlaklı olur.
ER RAKİB 44 (CELLE CELALUHU)
Anlamı:Gözetleyip kontrol eden.Varlıklarını korumak için gözcü bütün işleri gözetleyen.
Havas ve esrarı:ER RAKİB CELLE CELALUHU gizli ve aşikar bütün işlerinden Cenabı ALLAH ın koruması altında olmak ve yapılan büyü ve tılsımların bozulması için YA RAKİB CELLE CELALUHU diyerek 312 kere okunur.Bu ismi şerif anne karnındaki çocuktan endişeli ise 7 defa okunur.Sefere çıkarken korktuğu kimsenin boynu üzerine elini koyar 7 kere okursa ehli ve çocuklarının kötü hareketlerinden Biİznillah emin olur
EL MUCİB 45 (CELLE CELALUHU)
Anlamı:İcabet eden.Duaları kabul eden dileklere karşılık veren.
Havas ve esrarıFPRIVATE "TYPE=PICT;ALT=" uaların kabulü için güneş doğarken Ya Mucib celle celaluhu diyerek 55 kere okunur.
Vâsi’u 46 : Rızkın bol ömrün uzun ve evinden bereketin eksik olmaması ve iç rahatlığı için 137 kere okunur. Bu İsmi Şerifi çokça zikreden kimse zengin kılınır.Göğsü genişler hırs ve karışıklıktan selamet bulur. Allah ona çıkış yolları ihsan eder.
EL HAKİMU 47 (CELLE CELALUHU)
EL HAKİM CC:Hikmet sahibi bütün emir yasak ve işleri yerli yerinde faydalar ve hikmetlerle dolu olan.
Havas ve esrarı: İlmde ilerlemek ve sözlerinin hikmet dolu olması için YA HAKİM CELLE CELALUHU diyerek 78 kere okunur.Hakim ismi şerifini çok okuyan kimse kalbinde hikmet pınarları açılır.Esrarlı manaları anlar.
Vedud 48 : Muhabbet sevmek ve sevilmek için 20 kere okunur.
Bir yemeğe 1000 kere okuyan kimse o yemeği hanımı ile birlikte yerse aralarındaki sevgi artar. Farzlardan sonra 400 den fazla okuyan kimse insanların en sevimlisi olur.
Mecid 49 : İzzet ve şerefe nail olmak rızkın bol maişetin kolay olması ve sıkıntılardan kurtulmak için 57 kere okunur. Sabah namazından sonra 79 kere okuyan ve ellerine üfleyip yüzüne ve vücuduna sıvazlayan yakınları yanında izzet ve heybet sahibi olur.
Bâis 50 : Müşterinin artması alış verişin çoğalması için 573 kere okunur.
Bir kimse uyuyacağı zaman elini göğsüne koyar ve 101 defa okursa Allah c.c onun kalbini nurlandırır ilim ve hikmet verir.

Okudunuz mu?  Ayet ve Hadislerle Zikrin fazileti (Arapça Türkçe)

EL AHİR (CELLE CELALUHU) 74
El Ahir: Son Varlığının sonu olmayan.Ebedidir.Tükenmesi ve sonu yoktur.
Havas ve esrarı:El Ahir İsmi Şerifi İlahi yardım görmek ve düşmanların helaki için Ya AHİR Celle Celaluhu diyerek 801 defa okunur.Her gün sabah akşam 100 kere okunursa kalb safileşir ve kalbten masivullah(Allah tan başkalarının sevgisi) çıkar

Okudunuz mu?  Fıkıh Ilminin Amacı Ve önemi

EZ ZAHİRU (Celle Celaluhu) 75
Aşikar.Vrlığını ve birliğini belgeleyen bir çok delil bulunan.Varlığı kudretiyle aşikar olandır.
Havas ve esrarı:Sırların gizliliklerin kendisine bildirilmesi için Ya Zahir Celle Celaluhu diyerek 1106 kere okunur.İşrak vakti okunduğunda kalbi velayet nurları ile nurlanır gizli olan şeyler aşikar olur.
EL BATINU (Celle Celaluhu) 76
Gizli.Mahiyeti bilinmeyen.Beşerin ilmi ve aklı Cenabı Allah ın zatının kühnünü anlamaktan acizdir.
Havas ve esrarı
Keşfin açılması duanın kabulü ve hertürlü korkulardan kurtulmak için. Ya Batın Celle Celaluhu diyerek 62 kere okunur.

Okudunuz mu?  Kuşluk Namazının Önemi

EL BERRU 79(Celle Celaluhu)
İyilik eden vadini yerine getiren .İyiliği bol olan.İyilik eden ve iyilik edenleri seven.
Havas ve esrarı:Kötülüklerden korunmak iyilik ve İlahi ihsanlara nail olmak için Ya Berru Celle Celaluhu diyerek 202 kere okunur.
Bu İsmi Şerifin zikrine devam eden kimse büyük günah işleyen biri ise tevbe eder.
ET TEVVABU 80(Celle Celaluhu) =Tövbeleri kabul eden ve günahları bağışlayan.Tövbe sebeplerini kolaylaştırarak kullarını tövbeye sevk eden ve tevbelerini kabul eden.Kullarının kendisine dönmesini isteyen.
Havas ve esrarı:Günah işlemekten kurtulmak rızkın geniş ve kazancın bereketli olması için Ya Tevvab Celle Celaluhu diyerek 409 kere okunur.
Duha namazının peşinden 63 kere okuyanın tevbesi kabul olur.Zalimin üzerine 10 kere okuyan zulmünden kurtulur.

Okudunuz mu?  Muharrem Ayında Meydana Gelen Olaylar

Cevap: Esmaül Hüsna faziletleri(5)

İZGEN
Esma ül hüna ile dua etmek gerekir her bir isim birde deva çaredir Allahu teala kendi isimlerini bile bize yardımcı olsun diye okunmasını o şekil istememizi istemiştir elhemdülillah


ya berru fazileti, ya berru, esmaül hüsna

Bu kategoride yer alan Fıkıh Ilminin Amacı Ve önemi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esmaül Hüsna faziletleri(5) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.