Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Hadisler
Yönetici

Peygamberimiz (s.a.v.)in peygamberlik mührü nasıldı?

Peygamberimiz (s.a.v.)’in peygamberlik mührü nasıldı?

Muhammed
Peygamberimiz (s.a.v.)’in peygamberlik mührü nasıldı? 3643- Ebû Sâib (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Teyzem beni Peygamber (s.a.v)’e götürdü ve Ey Allah’ın Rasûlü! kız kardeşimin çocuğu sancılandı dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): Başımı sıvazladı ve bana bereket duâsı okudu. Sonra Rasûlullah (s.a.v.) abdest aldı ben onun abdest suyunun artığından içtim ve Rasûlullah (s.a.v.)’in arkasına dikildim; iki küreği arasındaki Peygamberlik mührüne baktım, keklik yumurtası büyüklüğündeydi. (Buhârî, Vudu’: 27; Müslim, Fedail: 17)
ž Tirmizî: Zirr: Yumurta demektir.
Bu konuda Selman, Kurre b. İyas, Câbir b. Semure, Ebû Rimse, Büreyde, Abdullah b. Sercis b. Ahtab ve Ebû Saîd’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Bu hadis bu şekliyle hasen garibtir.
3644- Câbir b. Semure (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.)’in mührü iki kürek kemiği arasında olup güvercin yumurtası büyüklüğünde kırmızımtırak bir yumru şeklinde idi. (Müslim, Fedail: 17)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.


peygamberlik mührü, peygamberimizin mührü, peygamber mührü

Bu kategoride yer alan Namaz kılmanın yasak olduğu yerler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz (s.a.v.)in peygamberlik mührü nasıldı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.