Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:13
missa9
Abone

Hz. Muhammedin Sırtında Bulunan Nübüvvet Mührü Nasıldı?

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Sırtında Bulunan Nübüvvet Mührü Nasıldı?

Kayıtsız Üye
Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Sırtında Bulunan Nübüvvet Mührü Nasıldı?


Cevap: Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Sırtında Bulunan Nübüvvet Mührü Nasıldı?

Fetva Meclisi
Peygamber efendimizin mübarek sırtlarında iki kürek kemiği arasında, sol kürek kemiğine daha yakın kalbin hizasında İslam âlimlerince nübüvvet mührü olarak anılan bir işaret vardı.

Bu işaret; üzerleri tüylü, kabarık, kırmızımtırak inci gibi benlerin bir araya gelmesinden hâsıl olan keklik yumurtası büyüklüğünde idi. (M. Asım Köksal, Hz. Muhammed (a.s.) ve İslamiyet, Mekke Devri, s:11)

Okudunuz mu?  Mehdi (a.s) kaç yaşında dünyaya zuhür edecektir?

Tanımdan da anlaşıldığı gibi, nübüvvet mührü bir yazıdan oluşmamakta idi…

Hz. Muhammed (a.s.) on iki yaşlarında iken amcası Ebu Talip’le birlikte Şam’a gitmek üzere bir yolculuğa çıkmıştı. Şam yakınlarındaki Busra kasabasında konakladıklarında, Rahip Bahira Hz. Muhammed (s.a.v.)’in bir bulut tarafından gölgelendiğini ve altında oturduğu ağacın dallarının üstüne eğildiğini fark edince kendisini daha yakından tanımak istedi. Kervandaki herkesi yemeğe davet etti. Burada Hz. Muhammed (s.a.v.)’e bir takım sorular sordu. Hırkasını kaldırarak nübüvvet mührüne baktı. Onun ahir zaman peygamberi olacak çocuk olduğunu anlamıştı. Bu konuda sahip olduğu bilgilere dayanarak Ebu Talip’e sorular yöneltti. Ebu Talip, bir soru üzerine; Bu benim oğlumdur. deyince, Bu çocuğun babasını kitaplarda sağ bulmuyorum. dedi. Çocuğun babasının henüz kendisi doğmadan, annesinin de daha sonra vefat ettiğini duyunca, kendisinin kitaplardan öğrendiğinin de böyle olduğunu söyledi. Kervan, Rahip Bahira’nın isteği üzerine Şam’a gitmekten vazgeçti. Böylece oradaki Yahudilerin Hz. Muhammed (s.a.v.)’i tanıyıp ona bir zarar vermelerinin önüne geçildi.

Okudunuz mu?  Sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in sırtındaki Nübüvvet mührüne benzer bir işarete, ne O’nun atalarında ne de torunlarında rastlanmıştır. Bu durum da, nübüvvet mührünün ilahi bir nişan olarak Resul-u Ekrem’in sırtına yerleştirildiğini göstermektedir.


Cevap: Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Sırtında Bulunan Nübüvvet Mührü Nasıldı?

nurya
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed Rabbim şefaatine nail etsin inşaALLAH Sen olmasan bizlerde olmazdık sevgili peygamberim

Okudunuz mu?  Arefe günü oruca nasıl niyet edilir?

nübüvvet mührü, peygamber efendimizin sırtındaki mührü, Hz . peygamberimizin üstündeki mühür

Bu kategoride yer alan Kunfeyekun hangi sürede? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muhammedin Sırtında Bulunan Nübüvvet Mührü Nasıldı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.