Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
missa0
Abone

Sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Kayıtsız Üye
Sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon paylaşır mısınız Sevgi ve hoşgörü hakkında kompozisyon yazar mısınız ?


Cevap: sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon

furkan
Hoşgörü ve Sevgi konulu kompozisyon

Hoşgörü ve sevgi insanı insan yapan, aileyi aile yapan daha da önemlisi bir milleti millet yapan karakteristik bir özelliktir. Hoşgörü ve sevgi her insana nasip olmayan ancak her insanda olması gereken kişilik özelliklerindendir. Bir toplumda hoşgörü ve sevgi olmadan birlik ve beraberlik düşünülemez. Birlik beraberlik olmadan vatanda olmaz. Birlik beraberlik kimi zaman bir aileyi kimi zaman bir ülkeyi kurtarabilecek derecede önemlidir. Bu varsayımdan yola çıkacak olursak insanlarda sevgi ve hoşgörü olmadan insan var olamaz.

Okudunuz mu?  Resmi nikah yapmadan dini nikah kıydırabilir miyim

Sevgi ve hoşgörü milletimizin kanında vardır. Sokaktan gelip geçen hiç tanımadığımız birisi bizden yardım istese elimizden geldiğince ona sevgi gösterir ve isteğini hoşgörüyle karşılayıp ona yardım ederiz. Sevgi ve hoşgörü evrensel bir duygudur. Birisine sevgi ve hoşgörü göstermek için Türk, Kürt, Çerkez, Rum veya Rus olmasına gerek yok, hoş görü ve sevgiyi insana insan olduğu için göstermeliyiz. Sadece insana mı? -Hayır. Sevgiyi hayvanlara da göstermeliyiz. Kedi ve köpeklere göstermeliyiz, tavşana hatta karıncaya bile sevgi, merhamet göstermeliyiz en azından onların karınlarını doyurmalıyız.

Okudunuz mu?  Bir varlık hissetmek

Velhasıl sevgi ve hoşgörü insana, hayvana her türlü canlıya göstermeliyiz. Şairin dediği gibi "Yaratanı hoş gördük yaratandan ötürü." Aslında Türk şairi Yunus Emre’nin bu sözünde her şey açıklanıyor. Birbirimize sevgi ve hoşgörü göstermeliyiz bunu insanlık namına göstermeliyiz. İnsanların kalbini kırmayalım, hoşgörülü olalım vesselam.

Okudunuz mu?  Doğmadan ölen bebekler ne olacak?

Cevap: sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon

ramazan kaşçı
bence kardeşim istemedi bence güzel teşekürler


Yorum: Sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Metehan01
Çok güzel bence çok işime yarayacak


sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon, sevgi ve hosgoru ile ilgili kompozisyon, hoşgörü ile ilgili kompozisyon

Bu kategoride yer alan Bir insanın çocuğu olmaması kader midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgi ve hoşgörü ile ilgili kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.