Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:53
Hadisler
Yönetici

Herşeyden güçlü ve kuvvetli olan kimdir?

Herşeyden güçlü ve kuvvetli olan kimdir?

Muhammed
herşeyden güçlü ve kuvvetli olan kimdir?
3369- Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle buyurmuştur: Allah yeryüzünü yarattığı zaman yeryüzü sallanmaya başladı. Bunun üzerine Allah dağları yarattı. Onları yeryüzüne yerleştirdi de yeryüzünün sarsıntısı durdu. (Nahl sûresi 15. ayet) Melekler dağların ağırlığına şaştılar ve Ya Rabbi! Yarattıklarının içinde dağlardan daha kuvvetli bir şey var mıdır? dediler. Allah’ta şöyle buyurdu: Evet demir buyurdu. Melekler: Ya Rabbi demirden daha kuvvetli bir şey var mıdır? dediler. Allah: Ateş buyurdu. Melekler: Ya Rabbi yarattıkların içinde ateşten daha kuvvetli bir şey var mıdır? dediler. Allah: Su buyurdu. Melekler: Sudan daha güçlü bir şey var mıdır? dediler. Allah’ta: Rüzgar dedi. Melekler: Yarattıkların içersinde rüzgardan da daha güçlü bir şey var mıdır? dediler. Allah’ta şöyle buyurdu: Evet sağ eliyle verdiğini sol elinden gizleyen ademoğludur. (Müsned: 24619)
ž Tirmizî: Bu hadis garibtir. Merfu olarak sadece bu şekilde bilmekteyiz.

Bu kategoride yer alan Gıfâr, eslem, cüheyne ve müseyne kabilelerinin özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Herşeyden güçlü ve kuvvetli olan kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.