Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:42
missa7-2
Abone

Ebu anter kimdir? Hz. Hamzayı bir tokatla sağır eden çok güçlü bir savaşçı olan ebu antermidir?

Ebu anter kimdir? Hz. Hamzayı bir tokatla sağır eden çok güçlü bir savaşçı olan ebu antermidir?

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm.hz. hamzayı bir tokatla sagır eden çok güçlü bir savaşcı olan ebu antermidir.nereden araştırabilirim


Cevap: Ebu anter kimdir? Hz. Hamzayı bir tokatla sağır eden çok güçlü bir savaşçı olan ebu antermidir?

Mucahid
hz hamzanın gücü, ebu anter, hz alinin gücü konusundaki bu rivayet sadece hikayedir.

Okudunuz mu?  Ehlibeyt soyundan gelenler

< Anter adlı pehlivanı çağırıp mezardan çıkması

Kırkaltıncı Menâkıb:

Resûlullah sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem hazretlerinin zemân-ı şerîflerinden önce, Arabistâna bir pehlivân gelmişdi. Anter adlı bir dilâver, gürbüz pehlivân idi. Fahr-i âlemin sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem zemân-ı şerîflerine gelinceye kadar böyle bir pehlivân gelmemişdi. İbrâhîm aleyhisselâmın dîni üzerine idi. Bedi’üzzemân, Kâsım, âlemşâh gibi oğulları vardı. Bu kıssayı hazret-i Hamza radıyAllahü anh hazretlerine isnâd ederler. Ya’nî bunlar hazret-i Hamzanın oğullarıdır, derler.

Okudunuz mu?  Cennette neler yapacağız; orada kıyafetlerimiz nasıl olacak?

Nihâyet Resûlullah sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem buyurmuşdur ki, (Medh edecekseniz, benim amcam Hamzayı medh ediniz!). Kıssa kitâblarını te’lîf edenler, bu hadîs-i şerîfi sened olarak alıp, Antere, hazret-i Hamzadır radıyAllahü teâlâ anh , dediler. Gâyet kuvvetli, behâdır pehlivân idi. Zemân-ı şerîflerinde, hazret-i Hamzanın karşısına çıkacak bir pehlivân yok idi. Allahü Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir al at vermişdi. Adına Eşkâr derlerdi. O asrda ondan güzel at yok idi. O, zemânın sâhib kırânı idi. Hazret-i Hamza hazret-i İbrâhîm aleyhisselâmın dîni üzerine idi. Hazret-i Fahr-i âlem sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem efendimizin amcası idi. Gâyet riâyet edip, severdi. Resûl-i ekrem sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem hazretleri de hazret-i Hamzayı severdi. Vahy nâzil oldukda, dîn-i islâm ile müşerref oldular. Dâimâ Eşkâr adındaki atına binerdi. Mubârek arkasını [sırtını] kimse yere getirememiş idi. Hattâ ilk önce Muhammed Mustafâ sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem hazretlerinin emr-i şerîfi ile kan döken hazret-i Hamza olmuşdur. Uhud gazâsında şehîd olmuşdur. Server-i kâinât aleyhi ekmelüttehiyyât, Ona (Reîs-üş şühedâ) diye zikr etmişdir. Menkıbelerinin nihâyeti yokdur.

Okudunuz mu?  İkindi namazını akşam namazına kaç dakika kalırsa kıla biliriz?

Sözümüze dönelim: Bir gün Resûlullah sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem hazretlerinin huzûrlarında Anterin erliğini ve dilâverliğini, boyunu-posunu ve yapdığı gazâları anlatdılar. Emîr-ül mü’minîn hazret-i Alî radıyAllahü teâlâ anh orada hâzır idi. Anterin evsâfını, kulağı ile işitince, Antere âşık oldu. Kalbinden geçirdi ki, ne olaydı Anteri, silâhı ve atı ile görüp, konuşaydım. Sultân-ı kevneyn ve Resûl-i sakaleyn sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem hazretleri, nübüvvet nûru ile, kalbinden geçeni bilip, buyurdular ki, (Yâ Alî! Anteri görmek istersen, falan dereye var. Yâ Anter, bana gel diye, çağır!) Hazret-i Alî radıyAllahü teâlâ anh o dereye varıp, seslendi, yâ Anter, beri gel. O dereden ve etrâfında olan dağlardan ve düzlüklerden, birçok, hesâbsız sesler geldi ki, lebbeyk, lebbeyk [buyur] yâ Alî, hangimizi istersin, diyorlardı. Şaşırdı. Ne yapacağını bilemedi. Gaybdan bir ses geldi ki, yâ Alî! Birçok Anter dünyâya gelip, toprak içinde yatarlar. Onu anası ve babası ismi ile çağır. Tekrâr hazret-i Alî kerremAllahü vecheh filan oğlu Anter deyip, çağırdıkda, Anter bütün silâhlarını kuşanmış olarak, Allahü teâlâ hazretlerinin emri ile, hazret-i Alînin huzûr-ı şerîflerine gelip, selâm verdi. Hazret-i Alî kerremAllahü vecheh esedullah iken, erlikde ve behâdırlakda eşi ve benzeri yok iken, Anterin boy, pos, heybet ve selâbetini müşâhede etdikde, kalb-i şerîflerine bir korku geldi. Kâdir-i mutlak olan Allahü teâlâyı tenzîh ve takdîs, tekbîr ve tesbîh etdi.

Okudunuz mu?  Çocukların dilinden Efendimiz (sav)

Etiketler: 4 BÜYÜK HALİFE, 4 BÜYÜK HALİFENİN MENKIBELERİ, Hz. Ali (R.A.) >


hz hamza gücü, hz hamzanın gücü, ebu anter

Bu kategoride yer alan Günlük akıntı guslü gerektirir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ebu anter kimdir? Hz. Hamzayı bir tokatla sağır eden çok güçlü bir savaşçı olan ebu antermidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.