Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:40
Hadisler
Yönetici

Kendilerinden kalem kaldırılan, ceza verilmeyen kimseler var mıdır?

Kendilerinden kalem kaldırılan, ceza verilmeyen kimseler var mıdır?

Muhammed
kendilerinden kalem kaldırılan, ceza verilmeyen kimseler var mıdır?
1423- Ali (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Kalem üç kişiden kaldırılmıştır; uyanıncaya kadar uyuyan kimseden, akıl baliğ oluncaya kadar çocuktan, aklî dengesi yerine gelinceye kadar deli ve benzeri kişilerden. (İbn Mâce, Talak: 15)
ž Tirmizî: Bu konuda Âişe’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmizî: Ali hadisi bu şekliyle hasen garibtir. yine bu hadis değişik şekillerde de Ali’den rivâyet edilmiştir. Bu rivâyetlerin bazısında Delikanlı oluncaya kadar çocuktan cümlesi yerine; Akıl baliğ oluncaya kadar çocuktan cümlesi yer almıştır. Hasan el Basrî’nin, Ali’den hadis dinlediğini bilmiyoruz. Bu hadis; Atâ b. Sâib’den, Ebû Zabyan’dan ve Ali’den benzeri şekilde rivâyet edilmiştir. A’meş: Ebû Zabyan’dan, İbn Abbâs’tan, Ali’den merfu olmaksızın mevkuf olarak bu hadisi rivâyet etmiştir. ilim adamlarının uygulaması bu hadise göredir. Tirmizî: Hasan-ı Basrî, Ali (r.a.)’in hilafeti zamanında yaşamış olup ondan hadis dinlediğini bilmiyoruz. Ebû Zabyan’ın adı Husayn b. Cündüp’tür.


Yorum: Kendilerinden kalem kaldırılan, ceza verilmeyen kimseler var mıdır?

mum
"3 kişiden kalem kaldırılmıştır" hadisi, bize İslamı yaşamadan kimlerin sorumlu olup kimlerin olmayacağını öğretiyor.

Okudunuz mu?  Üç kişinin birlikte olduğu bir yerde iki kişi

üç kişiden kalem kaldırılmıştır, 3 kişiden kalem kaldırılmıştır, kalem kaldirilmis hadisi yorumlar

Bu kategoride yer alan Ahir Zamanın Hadisleri.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendilerinden kalem kaldırılan, ceza verilmeyen kimseler var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.