Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Ömür boyu sürecek tedavisi mümkün olmayan hastalıklarım var, bana verilen ceza mıdır?

Ömür boyu sürecek tedavisi mümkün olmayan hastalıklarım var, bana verilen ceza mıdır?

bülent25
daha yaşım çok genç(20) ve çok hasta oluyorum. Allah sevdiği kullarına hastalık verirmiş ama ömür boyu devam edecek ve tedavisi olmayan hastalıklarım var. Bunlar ceza olabilir mi geçmişte yaotığım ya da gelecekte yapabileceklerimin??


Cevap: Hastalıklarım

HAMMADUN
Ebu Eyyub El-Ensari Hazretleri bu soruyu duysaydı veya görseydi….

Okudunuz mu?  Askerlik yaparken ölen şehit midir?

Sizce ne cevap verirdi….????

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Hastalıklarım

burcealtug
< Ebu Eyyub El-Ensari Hazretleri bu soruyu duysaydı veya görseydi….

Sizce ne cevap verirdi….????

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin. >
ne cevap verirdi merak ettim lütfen açınız


Cevap: Ömür boyu sürecek tedavisi mümkün olmayan hastalıklarım var, bana verilen ceza

İnanc

EYÜP ALEYHİSSELÂMIN SABRI

Okudunuz mu?  Cennet hakkında müthiş şeyler

Allahü teâlâ Eyüp aleyhisselâmı sabırla imtihan etmeyi murat eyledi. Eyüp aleyhisse-lâm, çok zengin iken, bütün malları çeşitli sebeplerle, yok oldu. Koyunlarını sel götürdü, ekinlerini rüzgâr telef etti.

Bundan sonra Allahü teâlâ Eyüp aleyhisselâmın bedenine bir hastalık verdi. Yakınları, akrabaları, onu yalnız bırakmışlar, kimse yardım etmiyordu. Sadece sadâkatli, şefkatli hanımı Rahîme Hatun onu terk etmemişti.

Eyüp aleyhisselâm, hanımının yaptığı kulübede 7 yıl sıkıntı ve ızdırap içinde hâlinden hiç şikâyet etmeden yaşadı.

Birgün Cebrâil aleyhisselâm gelerek, Allahü teâlânın; Ey Eyüp! Belâ verdim sab-rettin! Şimdi ben sana sıhhat ve nimet vereceğim. haberini getirdi. Kur’ân-ı kerîmde bildirildiği üzere Allahü teâlâ, Ayağını yere vur! Çıkan sudan gusleyle ve soğuğundan iç! buyurdu. Bunları yapan Eyüp aleyhis-selâm, genç bir delikanlı hâline geldi. Cebrâil aleyhisselâm, kendisine güzel elbiseler giydirdi. Bu sırada hanımı geldi. Eyüp aleyhisselâmı kulübede göremeyince, çok şaşırdı. Eyüp aleyhisselâm sordu:

– Ey hanım! Kimi ararsın?

– Bir hastam vardı. İsmi Eyüp idi. Onu kaybettim, arıyorum. O benim can yoldaşımdı. Sağlıklı iken aynen sana benzerdi.

– Ey Rahîme! O hasta olan Eyüp işte benim. Allahü teâlâ bana sıhhat verdi. Sonra, şükredip ağlaştılar. Şehre dönerlerken, halk onları sevinçle karşıladı. Yıkık evlerinin yenilenmiş olduğunu ve daha önce elinden alınan mal ve çocuklarının geri verildiğini gördüler.

Okudunuz mu?  Cünüp Olunca işyerinde Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabul Olurmu

bülent25
Herkes beni hep hasta görüyor, hastayım demeye utanıyorum artık yüzüm kızarıyor fakat hayır ve şer Allah’tandır diyip sabredicem.


eren123801
sabreden hastanın 1 saat çektiği sıkıntı 1 günlük ibadet hükmüne geçebilir bazen . hatta bazen de 1 dakika sı 1 günlük ibadet hükmüne geçer. evliyalar dualarında hep hastalık , yoksulluk gibi zor imtihanlar isterlerdi.

Okudunuz mu?  Sperm - Meni lekesi nasıl yıkanır?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Hastalık anlarında Eyyüb Peygamberi hatırlamak onun gibi sabredebilmek lazım. Eyyüb A.S büyük bir imtihana tabi tutuldu ve sabretti. İblis Şeytanın saldırılarına karşı yılmadı ve yenilmedi onun hakkında Kuran’da şöyle buyruldu.

..Gerçekten, Biz onu sabredici bulduk. O, ne güzel kuldu. Çünkü o, (daima Allah’a) yönelip-dönen biriydi.
(Sad Suresi, 44)

Okudunuz mu?  Teslise İnanan Hristiyanlar Ehli Kitap Hükmünde mi?

Berşan
Olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara, 2/216).

Kardeşim başıma gelen benim şer diye nitelediğim şeylersin aslında benim için hayra açılan bir kapı olduğunu bir çok defa şahit oldum.Bu yüzden sende sabredenlerden ol ve asla isyan edenlerden olma.Umulurki bu vesile ile belkide Yüce rabbimin rızasını kazanırsın.Bak bu konu hakkında bir kaç hadis paylaşayım.

Okudunuz mu?  Müsle Ne Demek

(Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim hükmüme razı olmayan ve verdiğim musibete sabretmeyen benden başka Rab arasın.) [Taberani]

(Sabrın imandaki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.) [Deylemi]

(Malı gitmeyen, parası bitmeyen ve hasta olmayanda hayır yoktur. Çünkü Allahü teâlânın sevdiği kul, belaya maruz kalır.) [Ebu Davud]

Okudunuz mu?  Gusülde yıkanma (bütün vücudumun tamamen yıkanmış olduğunu nasıl anlayabilirim?)

(Baş ağrısı veya herhangi bir hastalığı sebebiyle, müminin Uhud dağı kadar günahı olsa da, hepsi affolur.) [Taberani]

Bu kategoride yer alan Berzah alemi hakkında kısaca bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ömür boyu sürecek tedavisi mümkün olmayan hastalıklarım var, bana verilen ceza mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.