Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:40
sizden03
Abone

Cünüp Olunca işyerinde Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabul Olurmu

Cünüp Olunca işyerinde Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabul Olurmu

4minorkinq
Arkadaşlar Calıstım Yerde cünüp olunca Orda Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabulolurmu Bide 1 Yudum İçki İçmiştim Rakı 20 Gün Gecti Namaz Kılsam Kabulolurmu


Cevap: 2 Sorum Var Lütfen Yardım

Desert Rose
İşyerinde cünüplükten dolayı Gusül alınarak kılınan namaz kabul olur
sadece namaz abdestiyle kılınan namaz geçersizdir…
İçki içmek büyük günahlardandır,birdaha içmemek üzere tövbe edip
Namaza devam edin,belirli bir süre beklemeye gerek yoktur.
içki içenin 40 gün namazı kabul olmaz inanışı batıldır…

Okudunuz mu?  Oruçlunun kafasına su dökmesi... Konuda okuduğum hadis sahihmidir ?

____________________

-Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. "İhtiyaç fazlasını" de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz. (Bakara 2/219)

Okudunuz mu?  Aşırı bir huzursuzluk var nasıl yenebilirim ? :(

-Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi? (Maide, 5/90,91)

Okudunuz mu?  Tesettürlü ama şık giyinmek günah mı?

Hadisler:
– Hz. Câbir (radıyAllahu anh) anlatıyor: Mekke’nin fethedildiği sene Hz. Peygamber (aleyhissâlatu vesselâm)’i Mekke’de işittim, şöyle buyuruyordu: "Cenab-ı Allah içki, ölmüş hayvan, domuz ve putun alım-satımını yasakladı." Bunun üzerine: "Ey Allah’ın Resûlü "ölmüş hayvanların iç yağı hakkında ne buyurursunuz, zîra onunla gemiler yağların, derilere sürülür, kandiller aydınlatılır" dendi. Cevâben: "O (nun satışı) haramdır" buyurdu ve ilâve etti: "Allah Yahudilerin canını alsın. Allah onlara ölmüş hayvanların iç yağını haram kıldığı vakit bu yağı erittiler, sonra satıp parasını yediler."
Buhârî, Büyû 112, Meğâzî 50; Müslim, Müsâkât 71 (1581); Ebu Dâvud, Büyû 66 (3486); Tirmizî, Büyû 93, (7, 309-310); İbnu Mâce, Ticarât 11, (2167).

Okudunuz mu?  Ya Kadiru Ya Allah Ya Rahmanu Ya Allah zikri hakkında

– El-Muğîre (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissâlatu vesselâm) buyurdu ki: "Kim içki satarsa, hınzır kasaplığı da yapsın"
Ebu Dâvud, Büyû 66, (3489).

– Ebu Mâlik veya Ebu Amir el-Eş’ari radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Ümmetimden bir kavim, ferci (zinayı), ipeği, içkiyi, çalgıyı helal addedecektir. Bir kısım kavimler de bir dağın eteğine inecekler. Onların sürüsünü, çoban sabahları yanlarına getirecek. (Fakir) bir adam da, bir ihtiyacı için yanlarına gelecek. Onlar adama:
"Bize yarın gel! derler. Bunun üzerine Allah onları geceleyin yakalayıverir ve dağı tepelerine koyarak bir kısmını helak eder. Geri kalanları da mesh ederek Kıyamete kadar maymun ve hınzırlara çevirir."
Buhari, Eşribe 6.

Okudunuz mu?  Allah suçsuz günahsız doğmamış bir insanın başına neden bela salar

-Ebu’d-Derdâ radıyAllahu anh anlatıyor: "Halilim Aleyhissalâtu vesselâm bana şu vasiyette bulundu: "Hiçbir şeyi Allah’a ortak kılma, hatta param parça edilsen, ateşlerde yakılsan da; bile bile hiçbir namazını terk etme; kim namazı bile bile terkederse ondan Allah’ın zimmeti (garantisi) kalkar; içki içme, çünkü o, bütün kötülüklerin anahtarıdır."

Okudunuz mu?  Cünüp olduktan sonra idrar yapmak ve kırk adım atmak


Cevap: 2 Sorum Var Lütfen Yardım

4minorkinq
Kardeşim Demek İstedim Su Orda Yaptımya Şimdi Yapmıyorum Orda Cünüb Degilken Abdest Alsam Kabul Olurmu ?


Cevap: 2 Sorum Var Lütfen Yardım

Desert Rose
< Kardeşim Demek İstedim Su Orda Yaptımya Şimdi Yapmıyorum Orda Cünüb Degilken Abdest Alsam Kabul Olurmu ?
>

Namaz için abdes alındıktan sonra olur kardeşim,birşey olmaz
kuruntu yapmanıza gerek yok.

Okudunuz mu?  Kapanıp açılmak günah mı ?

işyerinde cünüp olmak

Bu kategoride yer alan Evlilik kadermidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp Olunca işyerinde Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabul Olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.