Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Kapanıp açılmak günah mı ?

Kapanıp açılmak günah mı ?

Seymaklync
Merhaba.Ben 5 ay önce kendi isteğimle kapandım.Buna neden olan şeyler ise lise sonda sınıfım çok kötüydü birçok inanmayan, eşcinsel, din hakkında ileri geri konuşan insanlar vardı hepsi birbirinin arkadaşindan dedikodu yapardı ben açık olduğum için beni de kendileri gibi sanıyorlardı.Ben artık insanlar dışarıdan beni olduğum gibi görsün böyle kişiler yaklaşmasın istedim.Ayrica benden büyük üni 3.sınıfta kapanan bir arkadaşim bana üni ortamının çok kötü olduğunu yolunu şaşırmak istemiyorsan kapan önlem al dedi.Bu sebeplerden kapandım ama özümde çok bağımsız biriyim.Saclarimi maviye falan boyuyordum zaten kapanınca herkes şok oldu.Simdi kafam çok karışık ve mutsuzum arafta gibiyim bazen çok muhafazakar bazende bağımsız biriyim lütfen bana yardim edin.Kafam çok karışık açılmayı düşündüm kaç kere ne yapacagimi bilmiyorum.Saclarima çok özen gösterirdim çevrem beni beğenirdi ben de acik halimi daha çok beğeniyorum.Ne yapmam gerekiyor Allahaskina?

Okudunuz mu?  Gayrimüslimlerle arkadaş olmak

Yorum: Kapanıp açılmak günah mı ?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Şimdi kalitene ve imanına özen göstermenin zamanı. Gelecekte eşin olacak şahsın seni saçına ve şehvetli bedenine göre mi seçmesini istersin, yoksa karakterine göre mi? Kapanma sebeplerin makul olmakla beraber, kapanmanın birinci sebebi ahiret, hesap ve Allah olmalıydı.

Okudunuz mu?  İlk secdeden Sonra Ayağa Kalkarken Oturma

Zaten arafta olmanın birinci sebebi de bu. Bir kız için hele ki senin gibi bir ortamda yaşayan ve karakteri özgür biri için kapanmak "Fransız devrimi" gibi bireysel bir devrimdir; Sarcısı, korkutucu, şaşırtıcı ve bazen ümitsizliğe sürükleyici…. Fransızlar devrimi yapar, yaklaşık 3 milyon kişiyi giyotinde doğrayınca, devrimi yapanlar "acaba devrimi hiç yapmasaydık mı?" diye hayıflanırlar. Hiçbir devrim kolay değildir kardeşim. Ama her devrim yeni bir hayat, yeni bir başlangıçtır. Hele bu devrim iman devrimi ise büyük bir meydan okumadır, şeytana ve şeytanın dostlarına…

Okudunuz mu?  ALLAH ın sopası yok demek dinden mi çıkarıyor?

Şimdi bu meydan okumadan vazgeçersen kimler sevinir, kimler üzülür sen düşün. Senin gibi özgür ruhlu bir kız inanarak yaptığı bir hareketi sırf çevrenin bakışından dolayı bırakırsa öncelikle kendine inancını kaybeder. Eğer önceki halinle seni değerlendiren çevrenden, yeni halinle de aynı değeri bekliyorsan yanılırsın. Sen onların değer ölçülerine büyük bir darbe indirdin. Hızlıca çevreni senin değerlerine ortaklık edecek insanlarla değiştirmelisin.

Okudunuz mu?  Aylardır 5 vakit namazımı kaçırmayan ben dün hiç namaz kılmadım ve çok pişmanım:(

Yürümeli ve arkana bakmamalısın. Yaptığın doğru idi. Günah ve sevabı bir kenara bırak tekrar eskiye dönersen hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, bu gelecekte yaşadığın toplumda kişiliğini etkileyecek bir karar olacaktır.

Biliyormusun ABD’de en çok kadınlar müslüman oluyor ve en çok sevdikleri de tesettür. Neden mi? Söyledikleri şu; etrafımızdaki erkeklerin yalnızca bedenimizle ilgilendiğini aslında kişiliğimizle ilgilenmediklerini tesettüre girdiğimiz anda anladık ve bu bize müthiş bir özgürlük bağışladı."

Okudunuz mu?  Üstümde Çok Büyük Bir Üşengeçlik Ve Karamsarlık Var

Tesettürün hayırlı olsun, her terkediş ilk anda acıdır ama terkettiğin kötü, koştuğun hayırlı ise kısa zamanda unutacaksın. Sana, devriminde başarılı olman için dua edeceğim. Allah’a emanet ol…


Yorum: Kapanıp açılmak günah mı ?

Seymaklync
Yazdıklarımı dikkate aldığınız ve yorumunuz için çok çok teşekkür ederim.Şuan üniversite 1.sınıfa gidiyorum bahsettiğim o kişileri hep geride bıraktım bir silgi gibi bisey çektimzaten geçmişime.Lisedeyken de asla kalben onlar gibi değildim.Ilk sebebimin gerçekten günah olduğunu bilmem olmalıydı bu konuda çok haklısınız fakat şöyle bir şey vardı ben hep kapalı insanlara saygı duyardım ileride bir anne olunca mutlaka kapalı olmak isterdim ama gençlik evresinde bunu tam oturtamamistim.Karakter olarak biraz uçuk biriyim bu yüzden beni bu kadar zorladı bu durum benim nefsime imtihan olduve oluyor.Orneklerinizi çok beğendim Allah razı olsun bana bir nebze yön verebildiğimiz için

Okudunuz mu?  Bu tağut devlete asker olunurmu ?

Yorum: Kapanıp açılmak günah mı ?

Realite
Kendisinin takdirinin,beğenisinin kazanılmasına Allah daha layıktır.Bak; sen, dünyanın en göz alıcı pırlantası dahi olsan, insanların nezdinde asla umduğun değeri bulamazsın.Senin güzelliğin kimsenin umurunda da olmaz.Bilakis hep kıskançlık,değersizlik,çekememezlik görürsün.Sana bir şey olsa saçların dökülse kimse umursamazda.Ama Allah öyle mi? Umduğun değeri fazlası ile hep O’ndan görürsün.Onun için bu gibi seylere gönlün boşyere meyl etmesin.Zaten hepsi hormonlarla,maddenin,kimyanın; ruhun ve nefsin üzerinde ki etkisinden,yansımasından mütevellit ortaya çıkan geçici haller.Bir 10 sene sonra vücudun kimyası değiştiğinde düşüncelerinde bir hayli değişecek. O zaman seni takip edecek tek sey edindiğin amelin olacak.Mezara ve mazardan sonraya dek.Onun için sana tek ve gerçek değeri verecek olanın Allah olduğunu unutma derim.

Okudunuz mu?  İçinde Alkol Bulunmayan Parfüm, Deodorant, Kolonya nereden bulabilirim?

Diyebilirsin yaslı insanlardan nefsi sukut bulmamısta var.evet var.Vücut çöksede nefs ve ruh aynı kalıyor çünkü. Yaşlanmıyor.Her ne kadar kimya olmaz desede nefs yaslı vücudu zorluyor.Onun için nefs ile mücadelen hep olacak.Her ne kadar kimyan değişsede.Bunun çareside nefsi okşamamaktan geçer.Ne kadar besler büyütürsen o kadar tesir eder.nefstir seni yola koyan, yolda kalır nefse uyan -yunus emre.

Okudunuz mu?  Bile bile bir günahı işleyip sonrada tövbe etmek?

vel Fecr
sen seni yaradan sana beden ruh ve rızıklar veren Allah tealaya teslim ol. kendi bedenine bile hükmedemeyen aciz biz kulların ne düşündüğü umurunuzda bile olmasın.


Kayıtsız Üye
Ne güzel yazmışsınız Allah cc. Razı olsun :))


Kayıtsız Üye
Merhaba ben de 3 yıl oldu tesettüre gireli ve hala aklım bazen karışabiliyor eski kıyafetlerime fotoğraflarıma bakinca.. sonra diyorum ki doğru olan şeyler nefse ağır gelirmiş… çok şükür kötü bakışlar yok artık..

Okudunuz mu?  Aile ile sevdiğin kişinin arasında kalmak

duzgunomer
Bir kadının sadece erkeğine açılması, bir erkeğin sadece kadınına bakması. İşte, "Bunda, görebilen insanlar için ibretler vardır." .


kapanıp açılmak günah mıdır diyanet, kapanıp açılmak günahmıdır, kapanıp açılmak günah mı

Bu kategoride yer alan Esselatu vesselamu anlamı nedir yazılanların? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanıp açılmak günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.