Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Aylardır 5 vakit namazımı kaçırmayan ben dün hiç namaz kılmadım ve çok pişmanım:(

Aylardır 5 vakit namazımı kaçırmayan ben dün hiç namaz kılmadım ve çok pişmanım:(

ordeall
Ben önceki yerimde namazlarımı hiç aksatmazdım kaçırmazdım asla bazende kaçıyordu çünkü tek çalışıyordum ve zor oluyordu ben şimdi yeni bir yerde çalışıyorum ama dün ne olsuysa namazlarımı kılamadım işte vardı ama yok değildi çok çalıştık eve gittim yorgun argın oturdum öyle saatler geçmiş bir baktım saat 2 olmus zaten pat diye uyudum sabah kalktıgımda pişman oldum niye böyle yaptım onuda bilmiyorum Nasıl tövbe edebilirim kardeşlerim belkide 8 9 ay olucak namaz kılalı ama ilk defa böyle oldu içimde bir diklenme var sanki banamı öyle geliyor bilmiyorum kıldıgım namazların kabul olup olmadıgındanda emin değilim

Okudunuz mu?  Necaset bulaşan parke nasıl temizlenir?

Cevap: Aylardır 5 vakit namazımı kaçırmayan ben dün hiç namaz kılmadım ve çok pişmanım:(

Saif Al-Din
Sana öyle geliyor, sakın kendini bırakma. hayat şeytana karşı bir savaş gibi elbette bu savaşta bazen gel-gitlerimiz olur. Zaten Allah senden hatasız olmanı istemiyor ki. Tersine llah hata yapmanı, arkasından tevbe etmeni istiyor. Bir hadiste ne der Efendimiz (a.s.) " Eğer siz hiç günah işlemeyip tevbe etmeseydiniz Allah sizi tümden giderir sonra günah işleyip tevbe eden bir kavim getirirdi".
Başka bir hadiste :" Her insan hata yapar. Hata yapanlaın en hayırlısı tevbe edenlerdir" buyuruyor.

Okudunuz mu?  Uyarmak ve Kınamak Arasındaki Fark Nedir?

Şeytan, Yahya (a.s.)’ ın sabah namazına 5 dakika geç kalmasına neden olur. Bunun üzerine Yahya (a.s.) öyle bir tevbe eder ki ettiği tevbe nedeni ile kendisine çok çok sevaplar bahşedilir. Öyle ki şeytan ertesi gün " Kalk" der "sabah namazını vaktinde kıl da tevbe edip beni zarara sokma".

Okudunuz mu?  Diş Dolgusundan Dolayı Maliki Taklit Ediyorum Ama Namazlara Niyetimi Nasıl Yapacam?

Şeytanın bundaki amacı seni "ben günah işledim" diye üzüntüye sıkıntıya sokup, içine vesveseler atmak. İçindeki diklenme de bundandır. Halbuki sen de bilirsin ki insan hem günah hem sevap işleme kabiliyetiyle yaratılmıştır. Adam (a.s.) babamız gibi biz de buyruklara itaat etmeyip günah işleyebiliriz, işliyoruz da. Bu nedenle, bizim hem nefisle, hem şeytanla uğraşacağımızı bilen Allah tevbe kapılarını sonuna kadar açmıştır. Zaten Allah(c.c.) hangi günbah işlenirse işlensin, pişma olunup tevbe edildiği takdirde tevbeleri kabul edip affedeceğini bildirmiştir.

Okudunuz mu?  Arkadaşımın Öğretmeni Peygamber Olduğunu İddia Ediyor

Rasulullah (s.a.v.) buyurdu ki :
-Aziz ve Celil olan Allah(c.c.) gündüz günah işleyenlerin tevbesini kabul etmek için geceleyin rahmet kapısını açar. Gece günah işleyenlerin tevbesini kabul etmek için gündüz rahmet kapısını açar. Bu hal, (kıyamet günü) güneş batıdan doğuncaya kadar, devam eder."

Okudunuz mu?  Küfürbazım, İslamda küfür etmenin cezası nedir?

-Hiç kimse, Allah kadar özür kabul etmeyi sevmez. Bu sebeple, Allah(c.c.) kitap indirmiş, Peygamber göndermiş, insanlara özür dileme yollarını bildirmiştir."

Başka bir hadiste Allah(c.c.) ‘ın kulunun tevbesine olan sevincinin, çölde üzerinde suyu ve yiyeceği olan devesini kaybedip tekrar bulan adamdan, daha fazla olduğunu söylemiştir aleyhisselat vesselam. Düşün bak, çölde suyunu ve yiyeceğini kaybetmek ölmek demek değil midir ? Bu adam bunları tekrar bulunca ne kadar sevinmez mi ?
Allah(c.c.) senin tevbene bu halden daha çok seviniyorsa seni de mutlaka sevindirir.

Okudunuz mu?  Mumsema neye bağlı?

Güzel tevbe et, namazlarının kazasını kıl, şeytana uymada hayatına ve namazlarına hiçbirşey olmamış gibi devam et, hadi Allah(c.c.) kabul etsin inşaAllah.


namaz kılmadım pişmanım, dun namazlarimi kilamadim

Bu kategoride yer alan Gusül almadan önce ne kadar süre beklememiz gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aylardır 5 vakit namazımı kaçırmayan ben dün hiç namaz kılmadım ve çok pişmanım:( Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.