Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Mumsema neye bağlı?

Mumsema neye bağlı?

yolcu365
selamın aleyküm
mumsema olarak biz bir cemate bağlımıyız yada tarikata yani hocamız kimdir hangi hocayı örnek almalıyız soranlara mumsema cematindenim yada tarikatındanım diyebilirmirim.


Cevap: mumsema neye bağlı

Rayyan Emir
mumsema hicbir tarikata bagli olmadigi gibi mumsema cemaati diye bir şey yoktur kardesim.kuran ve sünnet,sahih hadisler cercevesinde cevap alirsin sorularina.bu ucune uymayan birseyde uyaririz birbirimizi


Yanıt: mumsema neye bağlı

YaZaROW
Evet burası bir paylaşım yeri ve sevap durağı. Ben öyle görüyorum şahsen. İşlevsel değil de manevi bir cemaat ya da tekke sayabilirsin. Fakat (aklında)


Soru: mumsema neye bağlı

yolcu365
ALLAH razı olsun sadece merak etmiştim site hakında.


@mir
insanlar bir yerlere bağlı olmaya
bir bütünün parçası olmaya ne kadar da muhtac
Allah korusun
bu zihniyet dorudan itikadı ilgilendiren musibetlerle asla başa çıkamaz
"aman beni dışlamasınlar" diye
bağlı olduğu grubun her hatasını ya görmezden gelir ya savunur
hatta zulümlerine ortak bile olur
Allah’a sığınırız

biz çölde tek başına bile olsak cemaat olduğumuzun farkında olanlarız
gerekirse "toplumu terk etmenin" sünnet olduğunu bilenleriz
gerekirse koyunlarıyla ıssız vadilerde yaşamayı tavsiye eden nebinin yolundayız

Not: bu yazımı "sakın hiçbir yere bağlanmayın şeklinde anlayacak olanlara cevab yazmayacağım"


Rayyan Emir
< biz çölde tek başına bile olsak cemaat olduğumuzun farkında olanlarız >

beni tarif ettin simdi kardesim 🙂


ehli-sunnet
Cemaat’mı Kursak


@mir
< beni tarif ettin simdi kardesim >
hayırdır?
gurbette misiniz?
Allah yardımcımız olsun cümlemizin Amin.

Okudunuz mu?  Sevgilinin dinimizde haram kılınması

Rayyan Emir
oyle kardesim oyle coldeyim tabiri caizse.. Amin cümlemizin..


VanLi
Bizim vanın erciş ilçesinde bir söz vardır

sorulduğunda Van’a mı bağlısınız hayır Van’a bağlı değiliz diyorlar.

Peki nereye bağlısınız.

Biz direk Allah’a bağlıyız diye cevaplanır.Paylaşmıştım fıkralar bölümüne küçük alıntı olsun

< Erciş Nereye Bağlıdır

Ercişli’nin biri askere gider. Sabah içtiması yapılır. Komutan herkesin kendisini tanıtmasını ister.Sıra Ercişli’ye gelir. Ercişli, başı dik bir adım öne çıkar ve tok bir sesle:
-Rıza KUŞ, ERCİŞ konmutanım.
Komutan biraz duraklar, Ercişli’ye bakar ve cahil olduğunu düşünerek izah etmeye çalışır:
-Evladım, bizim Erciş diye bir ilimiz yoktur.Senin dediğin yer ilçe olsa gerek. Siz hangi ile bağlısınız onu söyle.
Rıza hiç beklemeden cevap verir:
-ERCİŞ ERCİŞ’e bağlıdır komutanım.
Bu cevap karşısında komutan sinirlenir. Yurdumuzdaki illerin adlarını sayar. İlçelerinde illere bağlı olduğunun uzun uzun izah eder. Ve Rıza’dan Erciş’in hangi ile bağlı olduğunu bir kez daha sorar.
Bu defa Rıza olayı çözmüştür,tekrar cevap verir:
-ERCİŞ direk ALLAH’a bağlıdır komutanım. Der
>


mumsema’da direk Allah’a bağlıdır.Herhangibir tarikata yada cemaate bağlı değildir.


RoSe NurS
Epeyi Güldüm Allah c.c razı olsun fıkra gibi :):)


->Es Pisman<-
Aman siteden birinide seyh ilan etmeyinde ne yaparsaniz yapin 🙂


Rayyan Emir
seyh olmaya gucu yetmez vAllahi hicbirimizin keske azcik nasiplensek mesela gonenli mehmet efendinin ahlakindan..

Okudunuz mu?  Bilgisayar Oyunları Yapmak Caiz Mi?

->Es Pisman<-
Biz bir kez sahit olduk. Adamin biri inan nefyi isbat zikri cekiyordu. Cevresinde bazi muridleri topladi. Cok güzel de sohbet kabiliyeti vardi. Muridlere demiski siz o dergaha gitmeyin bana biyat edin. Bazi muridler sofiye muhabbetlerinden dolayi biyat ederler. Halbuseki bu ahmak arkadaşa kimse hicazet falan vermemistir. Hatta sofinin biri geldi bize (bu olay almanyada oluyor biz Hollandada kaliyoruz, pislik ulkleden diğer ulkeye sicriyor. Azazil cakalinin kufurdeki mahiyetine sahit olun diye yazdim bunlari) Gel dedi seni mukemmel bir insanla tanistirayim. Biz dedim oyle kendini seyh ilan eden ahmaklara beyat edecek kadar avam degiliz. Bizim Gavsimiz Sanidir. Kamili Mukemmildir. Kutuptur. Onun dergahi aliyesinde sen yetis ondan sonra kendini seyh ilan et. Bu olay ne bir edebe ne bir adaba sigar dedim. SOfi bana kizdi sen ne anlarsin zaten çok bildigini sanan aptal gibi laflar etti. Biz tebessum ettik ve ellerimizi RABBA actik. YARABBI dedik bu sofiye hidayet ver ne yaptigini bilmiyor. Dua ettik. Aradan çok zaman gecmedi o kendini seyh ilan eden sibopcuk birahanelerde kahvehanelerde gorulmeye basladi. (Batinen tokadi yiyince zahire de yansidi anlayacaginiz) Pesinden giden sofilerin kimisi tevbe etti ama bazilari ise seyhlerinin pesinde birahanelerde kahvehanelerde mekan tutmaya basladilar. Ne namaz ne zikir bir tane ibadet kalmadi. Seyri SUluk Yolu Ariflerin yolu çok incedir. Edebe adaba uyulmazsa insan çok buyuk zararlar gorur! ALLAH (cc) rizasi için dikkat edelim. Tarikattan maksat Seriati yasamaktir Sunneti Seniyyeyi ihya etmektir. Sayet bu vasiflar bir dergahta yoksa O dergahin O Seyhin Islam anlayisi tartisma konusu demektir!

Okudunuz mu?  Sekerat anında okunan ayeti kerime nedir hangi surede geçer?

imamhatipli42
mumsema.com un tarikatı (yolu) Kur’an ve Sünnet tir. Bunun dışında hiçbir cemaate yada tarikata bağlı değildir.

Beyhaki senediyle beraber Ebu Hureyre’den şu hadisi nakleder: Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdular:

Size iki şey bırakıyorum. (Bunlara tutunursanız) asla delalete düşmezsiniz: Allah’ın (c.c.) kitabı ve sünnetim. Bu ikisi (kıyamette) havza kadar ayrılmadan beraberce geleceklerdir [5]

[5] Camiu’s Sağir: 3282; Feyzu’l Kadir: 3/240-1; Müstedrek: 1/93; Beyhaki Sünen: 10/114.


Rayyan Emir
< Size iki şey bırakıyorum. (Bunlara tutunursanız) asla delalete düşmezsiniz: Allah’ın (c.c.) kitabı ve sünnetim. Bu ikisi (kıyamette) havza kadar ayrılmadan beraberce geleceklerdir >

Allah (c.c) razı olsun ..

  • Yok edilmesi lâzım gelen, dünyâ düşünceleri, dâimâ Allahü teâlâ ile olmağa mâni olan düşüncelerdir. Yoksa bütün düşünceleri yok etmek lâzım değildir.

Bu büyüklerin sevgisi ile dolu olan bir dervîş, (Rabbinin nimetlerini say!) emrine uyarak, kendi hâlini şöyle bildirir ki,

kalbden, düşünceler, o kadar yok olmuşdur ki, mesel bu kalbin sâhibi Nûh aleyhisselâmın ömrü kadar yaşasa, bu kadar zemânda kalbine bir düşünce gelmez. Bunun için uğraşmasına lüzûm olmaz. Çünki, uğraşmakla olan şey, devâmlı olmaz. Belki kalbine bir düşünce getirmek için senelerle uğraşsa, getiremez.

Çile çekmek, uğraşmak demekdir. Uğraşmak, tarîkatda olur. Hakîkat ise güçlük çekmekden, uğraşmakdan kurtulmakdır. (Yâd-i gird) tarîkatda olur. (Yâd-i dâşt) hakîkatdadır.

Düşüncelerin yok edilmesi, uğraşmakla olursa, devâm edemez. On gün, kırk gün, bir yerde kapanıp çile çekmekle, düşünceler, devâmlı yok edilemez ve Allahü teâlâ ile berâberlik, devâmlı olamaz. Çünki, uğraşmak tarîkatda olur. Tarîkatda kazanılanlar ise, devâmlı olamaz, tükenir. Hakîkatda devâm bulunmasına sebeb, hakîkatda, uğraşmak olmadığı içindir. Uğraşmak bulunan bir mertebede, yolcuya, dünyâ düşüncesi gelince, Allahü teâlâya olan teveccühü, bağlılığı bozar. Bu yolun başında bulunan yocularda hâsıl olan, devâmlı teveccüh, başkadır. Yukarda bildirilen devâmlı teveccühe (Yâd-i dâşt) denir ki, en yüksek mertebedir.

Hâce Abdülhâlık-ı Goncdevânî k.s. buyurdu ki,

  • Yâd-i dâştdan sonra, mertebe yokdur, ötesi cehâletdir

alinti rabbani mektubat..

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra öğle namazı

->Es Pisman<-
ALLAH cc basiretini acsin baska soyleyecek soz bulamiyorum. Rayyan kardesim Hace Abdulhalikul Gucdevani ks Naksi seyhidir ve Naksi tarikatinin pirlerinden biridir. Imami Rabbani hakeza. Nasil oluyorda isinize geleni kullanip ondan sonrada tarikatta kazanilanlar ise baki değil tukenir diyorsunuz?

Ne soylediyin farkindamisin?

Sen tarikati aliyeyi inkar etmekle gelmis gecmis cogu Islam buyuklerini muceddidleri inkar etmis oluyorsun. ALLAH (cc) askina ne soyledigine bak tefekkur et!

Herkes illada tarikata girecek diye bir sey soylemiyoruzda ama sunuda acizane cesitli kitaplarda okudum; Mursidi olmayanin Mursidi seytandir, azazil laini ilmin kutuplarindandi, bir anlik enaniyet taslamasi huzuru ilahiyeden kovulmasina sebep oldu, istedigin kadar ilmin olsa sen bir an olsun nefsine uysan ayagin kayabilir), usluba dikkat etmek lazim gelir.

Okudunuz mu?  Tuvaletteki musluklar necis mi

Siz ilminizle Hakki bulabiliyorsaniz ne mutlu size, sayet ilmi yeterli olmayip da bir seyhin terbiyesi altina girene neden bu kadar kirici davraniyorsunuz? Isin garip tarafi verdiginiz orneklerde bir de tarikati aliyelerin pirlerinin isimlerini zikrediyorsunuz, edep yahu! Hem yok de hemde onlari isine geldiği zaman kullan.


Levent55
selamun Aleykum ….

cevapları benim mailime gönderemezmisiniz ? ))

mumsema nedir Açılımı nedir .. neden Mumsema _ mrk ettim ??


Galus
forumduasi.com/forum-duyurulari/32587-mumsema-com-1-yasinda.html wwwmumsemaorg/forum-duyurulari/32587-mumsema-com-1-yasindahtml
neden mumsema..
detaylı bilgi için tıkla


Ecrinim
GALUS kardeşim verdiğiniz linkte bir sorun var,kontrol edermisiniz?
veya sorun benim pc de, bilemiyorum..


serdarsen23
evet sorunlu link forumduasi.com/forum-duyurulari/32587-mumsema-com-1-yasinda.html bide bunu deneyin selametle………

forumduasi.com/forum-duyurulari/32587-mumsema-com-1-yasinda.html

linkleri biz paylaşamıyoruz galiba 🙁


imam
< selamun Aleykum ….

cevapları benim mailime gönderemezmisiniz ? ))

mumsema nedir Açılımı nedir .. neden Mumsema _ mrk ettim ?? >
ve aleykumusselam.
aşağıda verilen "forumduasi.com/forum-duyurulari/32587-mumsema-com-1-yasinda.htmlmumsema.com 1 yaşında" adlı linki tıkla cevap orda.
< evet sorunlu link forumduasi.com/forum-duyurulari/32587-mumsema-com-1-yasinda.htmlmumsema.com 1 yaşında bide bunu deneyin selametle………
forumduasi.com/forum-duyurulari/32587-mumsema-com-1-yasinda.htmlmumsema.com 1 yaşında

linkleri biz paylaşamıyoruz galiba 🙁 >
link paylaşmışsınız zaten.


HAMMADUN
MUM SEMA bir limandır. Nice dalgalara tutulup battı batacak denilen kardeşlerimiz. Burada bir birlerine saygı, hürmet ve edep çerçevesinde bir up uzatırlar. O ipe biz bu sitede ALLAH’ın İP’i diyoruz. Çok değerli hocalarımızda var üstelik. Her biri o limanda bir iskele maaşAllah. Liman var…. İskelede var….. Huzur ve emniyette var. Cennet bahçesi gibi bir yer anlayacağınız. Bazen öyle yazılar yazıyoruz ki; başka sitede yazsanız alacağınız cevap hemen BANLANMAK olur. Burada ne yazarsanız yazın. İllaki hak’ka giden bir yol önünüze çıkıyor. MUM SEMA ALLAH’ın KUL’larına bağlı. Allahın kullarıda, Allah ve Resulüne bağlı. Allah bu sitede emeği olan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Okuldaki kızlar bana sataşıyor

ravza 2
Allah bu sitede emeği olan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Altundal
< selamın aleyküm
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/134685-mumsema-neye-bagli.htmlMumsema neye bağlı mumsema olarak biz bir cemate bağlımıyız yada tarikata yani hocamız kimdir hangi hocayı örnek almalıyız soranlara mumsema cematindenim yada tarikatındanım diyebilirmirim. >

ve aleykumusselam.

Kuran ve Sünnete bağlı:)

< Forum Kuralları

1. Forum’da Kur’an ve Sünnete uymayan bütün konular silinir >


Hoca
< Kuran ve Sünnete bağlı🙂 >
eyvAllah kısa ve öz:)


hurrican
Bu cevaplar yalandır. İşte isbâtı. forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/182652-hakk-adalet-vicdan-menfaat-cemaatpereslik-hakperestlik-etmebulma-dunyasi.html

Ayrıca bu konuda yöneticiye de mesaj atmışımdır. Tabi hiç bir cevap yok. Site hangi cemâate bağlıymış?


Ercan
Kardeş biz burda kimsenin savunuculuğunu yada avukatlığını yapmıyoruz. Elimizden geldiği kadar bildiklerimizi kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Mum hocamızın ve diğer hocalarımızın ışıklarından faydalanıp, bu ışığı başkalarına yansıtmaya çalışıyoruz.
Allah bu site emeği geçenlern razı olsun.

Okudunuz mu?  Fotomontaj yapmak kul hakkımı?

Hoca
< Bu cevaplar yalandır. İşte isbâtı. forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/182652-hakk-adalet-vicdan-menfaat-cemaatpereslik-hakperestlik-etmebulma-dunyasi.htmlHakk, Adalet, vicdân, menfâat, cemaatpereslik, hakperestlik, etmebulma dünyası

Ayrıca bu konuda yöneticiye de mesaj atmışımdır. Tabi hiç bir cevap yok. Site hangi cemâate bağlıymış?
>
Yalancı isek kendine doğruların bulunduğu bir ortam bulman dileklerimizle..


hurrican
Yalancı değil iseniz, müdâfa niteliğindeki yazıyı asmama niçin izin vermediğinizi ve yönetime attığım mesajı niçin cevaplamadığınızı nasıl açıklayacaksınız.


Hoca
< Yalancı değil iseniz, müdâfa niteliğindeki yazıyı asmama niçin izin vermediğinizi ve yönetime attığım mesajı niçin cevaplamadığınızı nasıl açıklayacaksınız. >
Bir konuna izin vermeyişimiz bizim yalancı olduğumuzu göstermez ama yalan söylemediğimiz halde yalancılıkla bizi itham etmen terbiyesizliktir/ahlaksızlıktır.

Bütün dini öğrendiniz yaşadınızda islam alimlerini eleştirme mi kaldı!
Haddini bilmezler!


hurrican
Biz had bilmez bir câhil isek,, Yüksek ve geniş ilminiz ile yapıştırdığımız yazıya cevap verirsiniz,, hem bizim had bilmezliğimiz ve câhilliğimiz açığa çıkar hem de sizin âlimlerinizin yülsek ilmi tebâyün eder… Bu yolu tercîh etmeyip yazı silmek ve yayınlanmasına dahî izin vermemek bir meseleyi örtmek ve perdelemek anlamına gelir… Bir meselede gerçeğin açığa çıkmasına izin vermemek,, Hakk’a değil başka unsurlara taraf olmayı iktizâ eder…


Şema
< Biz had bilmez bir câhil isek,, Yüksek ve geniş ilminiz ile yapıştırdığımız yazıya cevap verirsiniz,, hem bizim had bilmezliğimiz ve câhilliğimiz açığa çıkar hem de sizin âlimlerinizin yülsek ilmi tebâyün eder Bu yolu tercîh etmeyip yazı silmek ve yayınlanmasına dahî izin vermemek bir meseleyi örtmek ve perdelemek anlamına gelir Bir meselede gerçeğin açığa çıkmasına izin vermemek,, Hakk’a değil başka unsurlara taraf olmayı iktizâ eder >
Yazıya izin vermeyişimiz yalancı olduğumuzu mu gösterir?
Ahrette bu ithamından dolayı hesaplaşacağız!

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama neden kıldığımı bilmiyorum

hurrican
BU SİTE BİR CEMÂATE MENSÛP MUDUR? SORUSUNA MODERATÖRLER TARAFINDAN bu sütunda ŞU CEVAPlar VERİLMİŞ:

""mumsema.com un tarikatı (yolu) Kur’an ve Sünnet tir. Bunun dışında hiçbir cemaate yada tarikata bağlı değildir.""

""mumsema’da direk Allah’a bağlıdır.Herhangibir tarikata yada cemaate bağlı değildir.""

""mumsema hicbir tarikata bagli olmadigi gibi mumsema cemaati diye bir şey yoktur kardesim.kuran ve sünnet,sahih hadisler cercevesinde cevap alirsin sorularina.bu ucune uymayan birseyde uyaririz birbirimizi""

SAATLERCE EMEK VERDİĞİM ve kopyalamadığım YAZILAR SİLİNDİKTEN VE FETHULLAH GÜLEN’E KARŞI YAPIŞTIRDIĞIM MÜDÂFA YAZISI (Dikkat edin müdâfâ niteliğindek bir yazı) nin SÜREKLİ SİLİNMESİNDEN SONRA… ŞU MESAJI ATMIŞTIM: ""Fethullah Gülen’in Vahdet-i Vücud’u eleştirdiği en uzun yazısına müdâfa olarak ilk defa cevap yazan bir hocanın hakaret içermeyen yazısını iki defa siteye asma teşebbüsünde bulundum. Hem yazım (emeğim) silindi hem de süreli olarak uzaklaştırıldım. BU sitede, Bu yazıyı asmama ve müslümanların istifadesine sunmama karşı çıkmayacak bir yönetici yok mu?""

VE YÖNETİCİ ŞU CEVÂBI VERDİ: ""Müslümanların arasına fitne sokacak tüm konuları siliyoruz. Bu yazının hiç bir Müslümana getirisi yoktur müsade etmiyoruz.""

Halbuki, aynı üslûb ile bu sitede, Süleymân Hilmi Tunahan’a karşı yazılan vahdet-i vücud müdafası yazısını asmıştım ve halâ yayındadır… Fakat Fethullah Gülen’i ilmî olarak aciz bırakan, velâyet ehli olmadığını ilmi olarak gösteren ve hakaret içermeyen bu yazının asılmasına izin verilmedi…

Okudunuz mu?  Sevdim seni mabuduma ilahisinde şirk var mı ?

Şimdi soruyorum, yukarıdaki ifâdelerle sitenizin bir cemaat mensubu olmadığını, Direk Hakk’a bağlı olduğunu iddia ve ilan etmişsiniz. Bu nasıl Hakk’a bağlılık ki, Fethullah Gülen’e Karşı en derin islâmi bir mevzûda, bir saldırı yazısına karşı savunma hakkına izin vermiyorsunuz. Fethullah Gülen’i İLMÎ olarak küçük düşüren bu yazıyı perdelemek, sizin direk olarak Hakk’a bağlılık iddiânızı çürütmüyor mu?

Terbiyesiz ahlâksız ve haddbilmez diyerek, şahsıma hakaret eden bu sitedir… Bundan daha önemlisi, saatlerce, dikkat edin saatlerce emek vererek yazdığım yazıları pervâsızca silen sizsiniz ve Ahirette hesaplaşacağız diyorsunuz.

Âhirette kimse kimseden hesâp soramaz. Allah herkesten hesâp sorar, ve herkesin hakkını herkese iade eder… İlmi meselelerin tartışılması ve bilgilerin müslümanların istifadesine sunulması için kurulduğu varsayılan bir islami forum sitesinde, Hakk’ı değil, başka şahısları gözeterek, onlar âlim diyerek saygısızlık yapmayın diyerek cevap yazılarına izin vermiyorsunuz. E izin verin de herkes görsün bakalım, hangisi âlim? Fethullah Gülen mi Hakk’ı daha iyi tanıyor, yoksa müdâfa yazısıyla cevap veren hoca mı? Niçin insanların kıyas yapmasına izin vermiyorsunuz?

Niçine cevap verme konusuna giremiyoruz tabi…


Şema
Bir cemaate mensup olsak neden söylemekten çekinelim kimden çekinecektik onu anlamıyoruz.
Sanki bir cemaate mensubuz ama kimliğimizi gizliyoruz tövbe teövbe…
Ne bir cemaate bağlıyız nede bir cemaate karşıyız.
Müslüman olan herkesi seviyoruz.

Okudunuz mu?  Cumartesi ve Pazar günleri çamaşır yıkamak

Süleyman hoca hakkındaki yazı gözümüzden kaçmıştır.
Asla hiçbir alime hakaret edilemsine müsade etmeyiz.


DrLeyla
Selam aleyküm,

Bikere soru baştan çok yersiz. Soru yersiz olunca cevaplar da gereksiz oluyor. Bir paylaşım sitesi, isteyen üye ola biliyor, istediği şeyleri yaza biliyor (kurallara uymak şartıyla). Bu insanlar hepsi nasıl aynı bir tarikat ola bilir? Arasında müsülman olmayanlar bile var eminim. Ayrıca forumun kuralları herhangi başka bir forumun kurallarına uygundur. Yani ‘mumsema hangi cemaatdir’ gibi soru çok yersiz. Forum gibi forumdur işte. Sözü olan yazıyor. Sen tarikat olmanın, ve ya cemaat olmanın şartlarını biliyor musun? Biliyorsan bak bir, mumsemada onlara uyan bir şey var mıdır?

La havle…


İslam
< Sen tarikat olmanın, ve ya cemaat olmanın şartlarını biliyor musun? Biliyorsan bak bir, mumsemada onlara uyan bir şey var mıdır? >
Dilinize gönlünüze sağlık sayın doktor güzel cevap olmuş.
İnsanlar ne kadar meraklı kimin nereye bağlı olduğu konusunda… Kitap ve sünnet açık cemaatlere bağlanmadan da din yaşanabilir


mumsema hangi cemaat, mumsema kimdir

Bu kategoride yer alan Öğretmenlerin öğrencilere bakması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mumsema neye bağlı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.