Anasayfa
12 Ekim 2022, 22:16
sizden3
Abone

Bu tağut devlete asker olunurmu ?

Bu tağut devlete asker olunurmu ?

prokado
ES SALAMU ALEYKUM Benim okulum bitmek üzere ve direk askere çağrıyorlar fakat bu devlete asker olmak ile ilgili bilgi verebilirmisiniz ?


Yorum: Bu tağut devlete asker olunurmu ?

Burak27
Devletimizin neyi var dostum askerlikle ilgili niçin kafanda soru işareti bulunuyor?


Yorum: Bu tağut devlete asker olunurmu ?

Meraklı22
Devletimizin Elhamdülillah bir şeyi yok. Eğer ki bu Vatanı beğenmiyorsanız ve tağut olarak görüyorsanız. Sınır oradadır. Böyle bir soru olamaz. Amacınız kötülemek.


Yorum: Bu tağut devlete asker olunurmu ?

Platonic
Aleyküm Selam. Devletimiz Tağut değildir, böyle bir benzetme yapmakta mekruhtur. Çağırıyorlarsa gitmelisiniz, sorun yoktur.


mum
Türkiye devleti İslam ülkesidir ve darul Harb değildir. Size kim öğretiyorsa askere gitmemeyi onun hayatına bakın emin olun kendi gitmiştir GİTMEK ZORUNDADIR
Bir ülke müslümanlar tarafından feth edildikten sonra artık o belde kıyamete kadar İSLAM BELDESİ dir.
Yönetim şeklinde islama uygun olmayan maddeler olabilir siz düzeltmeye çalışın


Burak27
Bu kafadan çıkman dileği ile kardeş bu devlet her zaman mazlumun yanında oldu.


prokado
Bu devket demokrasi ve laiklik kavramlarını benimsemiş ben ne diye seveyim bu devleti

merakli22 bak birader ben bu vatani seviyorum anladinmi beni amacimda kötülemek falan deil haddini bil bu devlet demokrat ve laik sorum açık ve net


Nicksiz
Ve Aleykum Selam. devletimiz Tağuttur. Bu yüzden böyle bir devlet için savaşmak dinen çok sakıncalıdır.

Bu "darul islam" dediğiniz TAĞUT ülkesinde:
Memurların sakal bırakması yasak (Sakalı kesmek 4 mezhepte de haramdır)
Kumara, Afedersiniz Fuhuşa, Faize, Kadınların açık gezmesine izin var.

Demişsiniz ki devlet hep mazlumun yanında oldu onun için mi hakkı anlatan hocalar (Ebu Hanzala ve daha niceleri!) aylarca gözaltında tutuluyor? Durduk yere dersleri kapatılıyor?

Okudunuz mu?  Şafii yim yumoş, tursil gibi içinde parfüm yazan şeyleri çamaşır makinesinde kullanmakta bir sakınca var mıdır?

Bunlar bile bu ülkenin Tağut olması için yetiyorken daha şimdi aklıma gelmeyen daha niceleri var.

Allah’ın hükmettiğiyle hükmetmeyen kafirdir, Allahın hükmettiğiyle hükmedende müslümandır. Hem bu tağut devleti sevip hem de müslüman olmak doğru değildir.

Yani diyorum ki bu devlete "darül islam,hiç bir sorunu yok,mazlumun yanındadır" diyenler neye dayanarak kaynak gösteriyorlar?


Yaralı Melle
Nicksiz sen gitme askere sen muafsın!


Nicksiz
O kadar geçerli sebep söyledim tek dayanağınız "herkes gitmek zorunda" mı?

Madem bu kadar tağut hükümete kulluk etme meraklısısınız hesabımı banlayabilirsiniz.


ACİLSERVİS
prokado argo konuştuğu için 3 gün banlandı. Askere gitmek istemediğinden değil. Durduk yere sen niye bandan bahsediyorsun. Öyle bir şey mi yapıyoruz. Cümlenin başınada yıldız konulmuş. Hakaretsiz herkes fikrini söyleyebilir. Vatandaşlık görevlerinden kaçana da sınır kapısını birileri gösterdiği zaman kızmamak hakaretle karşılık vermemek lazım.


Acizanekul
Annen,bacin güvende olsun diye gidiyorsun askere derdin ne ?Kimse gitmesin o zaman

Vatan namustur !


Burak27
Sen ne konusuyosun yaw adam devlet diyo sen hükümet diyorsun ya sev ya terket evet şeriat ı bende istiyorum ama devletimi tagut olarak görmüyorum sana bunu aşılayan insanların geçmişine bir bak bu ordu islam ordusu bu ordu düşerse mazlumlarda düşer.


Vatansever
Ben askerliğini yapmış birisi olarak devlet tagutta olsa inananlar için ezanlar için ailemiz için askerliğin farz olduğunu düşünüyorum ama zenginin çocuğu parayla bedelli fakirin çocuğu 12 ay yapıyorsa zenginlere bir kapıyı gösterin arkadaşlar

Okudunuz mu?  Eğer birini çok sevip istersen Allah onu sana verir mi ?

imam
< zenginin çocuğu parayla bedelli fakirin çocuğu 12 ay yapıyorsa zenginlere bir kapıyı gösterin >
Kiminin gücü kiminin parası lazım devlet için. Devletin ihtiyacı olduğu zaman parası olana buna benzer imkan sunması normaldir hoşgörün fitneye sebep olmasın
Bu ülke bizim, Bu ülke hepimizin


prokado
< Eğer ki bu Vatanı beğenmiyorsanız ve tağut olarak görüyorsanız. Sınır oradadır. Böyle bir soru olamaz. >
Meraklı22 ALLAH IN YERYÜZÜSÜ GENİŞ ALLAH IN DİLEDİĞİ YERE GİDERİM HADDİNİ BİL.
< Aleyküm Selam. Devletimiz Tağut değildir, böyle bir benzetme yapmakta mekruhtur. Çağırıyorlarsa gitmelisiniz, sorun yoktur. >
Platonic neye göre bunu söylüyorsun delilini getir bana.

< Türkiye devleti İslam ülkesidir & GİTMEK ZORUNDADIR &Yönetim şeklinde islama uygun olmayan maddeler olabilir siz düzeltmeye çalışın & >
MUM Bu laik ve demokrat devlete nasıl islam ülkesidir dersin ha çoğunluğun müslüman olduğu bir ülke dersen anlarımda bune demek oluyor ? GİTMEK ZORUNDADIR demişsin Delilin nedir ? Son yazdığın cümlede ne demek istedin onuda açıklarsan sevinirim.


Nicksiz
Acilservis sevmiyorum ülkeyi kardeşim, sevmek zorunda da değilim, diyorsun ki ya sev ya terket:
ben de diyorum ki hiç bir yere gitmiyorum çünkü islam bu topraklarda 1000 yıl var devletin modernleşmesinin (!) ise 90 yıllık mazisi var. Ve bu 90 yılda bu laikliği bu 1000 yıllık halk kabul edememiş çünkü Allah’ın kanunlarına aykırı. Gitmesi gereken birisi varsa o da laiklerdirç.

Prokado Platonic’in delili yok kardeşim sadece hükümetçilikten ibaret(diye tahmin ediyorum) anayasanın 2.maddesi bile ülkeyi tağut yapmaya yeter(Türkiye Laik,Atatürk ilkelerine bağlı bir demokrasi ülkesidir). ve sen haklısın Allahtan başka kimse kanun koyamaz onlar kim ki ya sev ya terket diye bir şart koşuyorlar? Yeryüzü ve Sema Allah’ındır.

Okudunuz mu?  Allah'ın Cinsiyeti Nedir

Ama mum hoca zorundadır’ı devlet zorunlu yapmıştır anlamında demiş sanırım ama Allahtan başka kimse kanun koyamayacağına göre zorunlu değildir. Sen Allah’tan yardım dile kardeşim Allah seni bu tağutlara askerlik yapmaktan hayırlısıyla kurtaracaktır inşaAllah.

Vatansever iş haram olduktan sonra niyetin bir önemi yoktur, bir hoca sana "piyangodan kazanılan parayla verilen sadakadan sevap umulabilir" dese emin ol öldürürsün sen o hocayı.


imam
Sizin mantığınızla ne yapmak lazım?
Askere gitmeyelim peki gitmemekle ne elde edilecek?
Tağut devletin tağutluğu gitsin diye ne yaptınız bu güne kadar?
Müslümanlara yapmayan etmeyin demek kolay sizce neler yapılmalıdır? MERAK ETTİM


prokado
İmam sizi bizi yok Kuran ‘ ın hükmü neyse bize ne emrediliyorsa onu yapalım biz burda tartışma yerine yardımlaşma yapalım . Ben çevreme sürekli söylüyorum bu devleti sevmiyorum .Hem sana birini tavsiye ediyim Abdullah Muhaysini diye biri onuda dinle kardeşim.


arifselim
İşiniz gücünüz yok tağut devlet tağut devlet diyorsunuz. Allah’tan korkun. Ayetleri kendi heva ve arzularınıza göre tefsir etmeyin. Cımbızla birilerinin fetvalarını ortaya atmayın. O kadar muhaddis, müfessir ve fakihlerin bile tekfir etmekten çekindikleri durumları siz hangi cesaretle tekfir edersiniz. İslama aykırı bir düzeni / sistemi kimse helal saymaz, sayamaz ama sizin gayeniz nedir Allah aşkına, bir bütün olarak bütün toplumu adeta tekfir etmek değil midir? Neden tedbirle, dikkatle ve ümmeti Muhammedin birliğini esas alacak şekilde konuşmuyorsunuz. Acaba ayetlerden hüküm ve fetva çıkarabilecek bir ilme sahipsiniz de biz mi bilmiyoruz. Dini bir meselede helede itikadi bir konuda bir fetva verebilmek için ne kadar bir ilme, hangi şartlara sahip olunması gerektiğinden haberiniz var mı? Bu vatanda yaşayan müminler olarak, hak dava için hangi hizmetlerde ve çalışmalarda bulunuyorsunuz onun muhasebesini yapın. Zaten bu uğurda malını, canını, vaktini ve imkanlarını seferber eden kimse daha dikkatli hareket edeceği muhakkaktır.

Okudunuz mu?  Küfür Namazı ve Namaz Abdesti bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Sacmalamayin ya vatan sevgisi imandandir bunu red mi ediyorsunuz herkes alim olmuş fetva veriyor en büyük alimler dahi bu kadar kolay fetva vermezken sizin guvendiginiz şey nedir


Nicksiz
Şeyh Ebu Hanzala hocayı dinleyin ben onun dediklerine göre konuşuyorum.
Misafir kardeşim Vatan sevgisi imandandır sözü uydurma bir hadistir bunun uydurma olduğu pek çok kaynakta geçer. Esas sen hoca mısın ki kesin emin olmadığın bir hadisi sanki Kutub-i Sitte’de geçiyormuş gibi konuşuyorsun?
Tağutu sevmek imandan olsaydı şimdi dünyanın EN AZ %50 si müslümandı fakat gerçekler ne? istatistiklere göre sadece %25. Dediğim gibi Şeyh Ebu Hanzala hocayı dinleyin o hoca iyidir, devlet pek çok kez onu El-Kaide iftirasından içeri almıştır fakat bunlar sadece gerçekleri konuştuğu için onun sesini kısmak için attıkları bir iftiradır.


imam
< Şeyh Ebu Hanzala hocayı dinleyin >
Anlayışını meşrebini anlamıştım zaten. Askere gidilir ve imanla askerde ölen şehittir


Nicksiz
< Anlayışını meşrebini anlamıştım zaten. >
Kardeşim ben ne El-Kaideci, ne İşidci, ne de Boko Haram’cıyım. Şeyh Ebu Hanzala hoca da terörist değildir. Size o kadar kanıt sundum devletin tağut olduğuyla ilgili, siz ise hiç bir kanıt sunmadan "devlet tağut değildir, askere giden şehittir" diyorsunuz. Kanıtınız nedir? Adam(Hani o sevdiğiniz uzun adam lakaplı siyasi var ya?) duble yollar yaptı, imam hatipleri canlandırdı, ekonomiyi canlandırdı demi?
Fakat her sene milyonlarca piyango bileti satılır, kumar oynanır, fuhuş yapılır O ŞERİATI GETİRECEK DEDİĞİNİZ UZUN ADAMIN ÜLKESİNDE
6 gün sonra cuma tahmin et bize hutbede ne diyecekler?
Yarında çocuklar okula gidecek. Tahmin et din dersinde ne diyecekler?
Okullarda çocukların, dışarıda insanların çoğunun imanına şirk ateşi düşmüşken "bu şirktir, erkekler kızlarla konuşmasın kafir olayım demek küfürdür, falanca iş günahtır" diyeceklerine "kapınızın önüne çöp koymayın, misvak kullanın" vs gibi daha 100 sene sonra anlatılması gereken şeyleri anlatacaklar! Neden, çünkü devlet islamı işine geldiği gibi anlatıyor ki insanlar aldatılsın, gerçekler yüzünden insanlar islamdan soğumasın(zaten öğrettikleri de islam değil ki :P) HÜKÜMETİ SEVSİN ve ona daha çok oy versin.

Okudunuz mu?  Recm ayetini keçinin yediği doğru mu?

Siz bana bu devletin tağut olmadığını kanıtlayın, ben de kanıtlarsanız görüşünüzü kabul edeceğim ve sizin görüşünüzü kabul edersem hesabımın perma-ban yemesine razıyım!


Nicksiz
Ayrıca Burak kardeşim hükümet ile devletin pek bir farkı yoktur.
Anayasanın 2 maddesine bak bakalım tağut olarak görmeye devam edecek misin?


imam
Tağut mağut her neyse askere gitmek zorundasınız. bu fikirleri size öğreten de gitmiştir


Nicksiz
Dediğim gibi kanıtınız yok çünkü (tahminimce) hükümet taraftarısınız, adam duble yollar yaptı, imam hatipleri canlandırdı yol yaptı yol yol yol yol yol yol daha çok yol! bal sırası tüp sırası şeker sırası hepsi bitti!
öyle değil mi?
Avrupa insan hakları mahkemesine danışıp vicdanı retçi olma gibi bir seçeneğim var. Hem olmasa bile onlar kim ki "Hüküm yanlızca Allah’ındır" ayetini yalanlıyorlar? Allah isterse cılız bir kuş sürüsü bile koskoca filleri devirebilir. Bkz:Fil Suresi

Okudunuz mu?  Adet görmeyen kadın ne yapmalı?

imam
Konu dini bir konu iken işi götürüp siyasete döküyorsun
Burada siyaset yapma! Biz devletimizin bazı kanunlarından değiliz asla ama ülkemiz müslüman ülkesidir ve düzelinceye kadar çaba sarfedeceğiz
Bu çaba sırasında sizin gibi asla hain olmayacağız


Nicksiz
dediğim gibi kanıtlayamazsınız. Başka yerlere çekiyorsunuz vatan namustur vs. diye.
Neyse ben size gerçeği öğretemeyeceğimi anladım fakat son sözümü söyleyeyim:
Konu din değiştirmek ve batıl mezheplere geçmek hariç olunca her şeyi sorgulayın ve at gözlüğü takmayın.

Ve bana hain demişsin, Eğer hain isem böyle bir devletin haini olmaktan onur duyarım.


prokado
İMAM SEN NEYE GÖRE KONUŞUYOSUN BİZ TAĞUT DEVLET İÇİN SAVAŞMAYIZ EBU HANZALA HOCA DA NE VARMIŞ HEM ADAM HAK I SÖYLÜYOR BEN TAĞUT DEVLET İÇİN ASKERE GİTMEM AMA MAZLUM MÜSLÜMANLAR İÇİN CİHAD İÇİN GİDERİM TAĞUT DEVLET İÇİN ASKERE GİTMEM

< Ayetleri kendi heva ve arzularınıza göre tefsir etmeyin. Cımbızla birilerinin fetvalarını ortaya atmayın & O kadar muhaddis, müfessir ve fakihlerin bile tekfir etmekten çekindikleri durumları siz hangi cesaretle tekfir edersiniz & Acaba ayetlerden hüküm ve fetva çıkarabilecek bir ilme sahipsiniz de biz mi bilmiyoruz. Dini bir meselede helede itikadi bir konuda bir fetva verebilmek için ne kadar bir ilme, hangi şartlara sahip olunması gerektiğinden haberiniz var mı? >
ARİF SELİM RABBİMİZİN HANGİ AYETİNİ KENDİ HEVA VE HEVESİMİSE GÖRE TEFSİR ETMİŞİZ BİR SÖYLE . VEDE HANGİ HOCANIN KONUŞMASINI CIMBIZLA ORTAYA ATMIŞIZ . BEN KİMSEYİ TEKFİR EDEMEM BENİM İLMİM YETMEZ. "Kim Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir." Ben bunu biliyorum ve öğrenmem gereken şeylerden biri Bunu bilmek için Alim olmak şart deil ki ben alimde deilim .

Okudunuz mu?  İstemeden Dinden Çıkarsak Nikah Bozulur mu?

Nicksiz
Prokado haklısın kardeşim,
Bu başlıktakileri dahil etmeden konuşuyorum:
İnsanların %85’i şöyle:
"Aaa ne kadar güzel bir hristiyan islamı araştırmış ve müslüman olmuş hemen ondan fetva almalıyım"
Ama bir müslüman islamı araştırıp neyin günah olduğunu anlatsa
"bir de hoca mı kesildin başımıza?"

İşte bu gibi şahıslar yüzünden böyle devlet tağuttur devlet tağut değildir gibi şeyler ortaya çıkıyor. Bizim elimizden gelen dua etmek ve uyarmaktır.


Sonerady
Prokado kardeşim dediklerine harfiyen katiliyorum ve nicksiz kardeşim senin de öyle ( tagut devlet konusunda dediklerinize katıliylrum) .Ama Ebu Hanzala denen kişi hakkinda soylediklerinize katılmıyorum.Bu adam daha gecen senelerde IŞID’in kurucusu hakkinda güzellemeler yapıyordu.İsid teror grubu deildir dedi bu adam daha nolsun.İsıd dedigimiz de bugün münafıkların ta kendileridir.Bak kafir demiyorum kafirden de beter münafıkların ta kendileri !!!!


Burak 27
Birader sen ne peşindesin anayasayı bilmeyen hükümet ile devletin farkını bilmeyen birisi ile uğraşılmaz cahil her durumda kendini haklı gorur.


imam
< at gözlüğü takmayın. >
Senin gibiler at gözlüğünü atsın diye 30 yıldır uğraşıyorum 🙂
< İMAM SEN NEYE GÖRE KONUŞUYOSUN >
< Forum Kuralları

4. Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlam’ına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. >
Satınız ülkeyi, pkk ve işidin eline verin bu daha iyi değil mi?
Devletin dine daha uygun olması askere gitmemekle olmaz akledin biraz.

Okudunuz mu?  Enstrümanlı ilahi dinlemek

Devlet, müslümanlar tarafından fethedildiğinde artık kıyamete kadar islam beldesidir.
İmam Şafii


Turkiyem1
Nicksiz Senin O Ebu Hanzala dediğin Çakma Hoca varya işte o adam Işid’in Türkiyedeki Sözcüsüdür Işid de Müslüman değildir. Şimdi biz devlete tağut diye diye askere gitmezsek ne olucak olan burdaki müslümanlara olucak gelicek ülkeyi ele geçirecek daha beter yapıcaklar. Türkiye Darul İslamdır. Sen İse Vahhabi Selefi’sin çok belli İşiniz gücünüz her şeye tağut tağut demek. bir siz Müslümansınız bu Dünyada değilmi? Hadi oradan!
Suriye’deki Müslümanlara yardım eden Türkiye, Her Türlü Haksızlıklara karşı çıkan Müslümanların Haklarını savunan Ülke Türkiye
Suriyedeki Ay Yıldız Logolu İlk Yardım Arabalarını görünce Utandınmı? Görmediysen bir bak Utanırsın.Ben Elbette Şeriat’ı İstiyorum
fakat sizin gözünüzde Laiklik Dinsizlik gibi geliyor Laiklik İnsanların Kendi Dinini kendisi seçmesi Din ve Devlet işlerini ayırıp Din’i vicdana Kendi İsteklerine bırakmaktır.
Sizin dininiz size, benim dinim banadır. (Kâfirûn Suresi 6. Ayet)
BAKARA-256: Dinde zorlama yoktur


prokado
İmam bana forum kurallarına öğreteceğine söylediklerine delil yaz. Darbeden sonra Bazı kimseler ölen kimselere demokrasi şehidi dedi . Oysa demokrasi ve laiklik küfür ve şirk ten başka bir şey deiller. Arif selim söylediğin sözlerin hesabını İNŞAALLAH VERİRSİN.

türkiyem nickli Arkadaş Bu devletin C.başkanı varya hani laik ülkeyi yöneten Bir zamanlar Hem LAik hem müslüman olunmazzzz ya laik olucaksın ya müslüman diyordu. Sen gelip burda laikliği iyi birşeymiş gibi gösteremesin laiklik demek dinsiz devlet demektir TANIMlanmış birşeyi BİRDAHA tanımlayamassın LAİKLİk DİNSİZ devlet demektir bunu unutma.

Okudunuz mu?  Makatta kıllar nasıl alınır

imam
Darbede ölenler iman ile ölmüşse İSLAM şehididir. Bazıları bilmem ne şehidi demişse bizi bağlamaz.
< İmam bana forum kurallarına öğreteceğine >
Kuralları öğreteyim 🙂


Nicksiz
Arkadaşlar ben vatan haini değilim olmam da, ekmeğini yediğim ülkeye ihanet etmem. bir kaç sayfa önce yazdığım onur duyma işi ise sinirden bilincimi kaybedip yazdığım bir şeydir.

Fakat bu devleti sevmiyordum ve sevmeme sebebim tağut olmasındandı.

Eğer İmam-ı Şafii’nin gerçekten öyle bir sözü varsa o zaman artık bu devleti seviyorum fakat bu ülkenin tağutlar tarafından yönetilidği gerçeğini değiştirmez.


Şem’a
Hakikati görmene sevindik.
Söz imam şafii’ye aittir, gerçek ve doğru olan da budur. Çünkü bir belde islam beldesi olduktan sonra asla küfür diyarı olamaz.

< bu ülkenin tağutlar tarafından yönetilidği gerçeğini değiştirmez. >
Tağutlar yönetmiyor MÜSLÜMANLAR yönetiyor. Tekfirci olmayın yoksa küfür size döner.

Türkiye de tek sorun var o da her kuralda din dikkate alınmamış ve değiştirilmesi çok zaman alacak.
Sabırla her şey olur yeter ki her müslüman üzerine düşen, yapsın


prokado
"Kim Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar KAFİRLERİN ta kendileridir." Şu sözünüze açıklarmısınız . Çünkü bir belde islam beldesi olduktan sonra asla küfür diyarı olamaz. Bu ülkenin adı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ve cumhuriyet ise Seçilmiş liderin idaresi altında bulunan devlet. MİLLET hakimiyetine yaslanan devlet şekli. dir.

Kur-an’ı Kerim’de hakimiyetin Allah’a ait olduğunu bildiren birçok ayeti kerime vardır. Allah Subhanehu ve Teala şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Istihareye yatma konusunda bir sorum var

Hüküm sadece Allah’a aittir. O size kendisinden başkasına ibadet etmemenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler. (Yûsuf, 12/40)

Hüküm ancak Allah’ındır. O hakkı anlatır ve O, doğru hüküm verenlerin en hayırlısıdır. (En’âm, 6/57)

Hüküm veren Allah’tır. O’nun hükmünü bozacak kimse yoktur. Ve O hesabı çabuk görendir. (Ra’d, 13/41)

Hüküm O’nundur ve O’na döndürüleceksiniz. (Kasas, 28/70)

Allah’ın yaratıcı olduğunu kabul eden insan, onun emretme ve hükmetme yetkisinide kabul etmek zorundadır. Zira nasıl ki yaratan, yaşatan, öldüren, dirilten, rızık veren Allah Teala ise hükmeden, emreden, helal-haram belirleyende ancak O’dur. Bu hak O’ndan başkasına asla verilemez. Allah Subhanehu ve Teala şöyle buyurmuştur:

Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir. (A’râf, 7/54)

O, hükmüne hiç kimseyi ortak etmez. (Kehf, 18/26)

İnsanlar için Allah’ın indirdiklerinden ve O’nun hükmünden daha iyi bir hüküm koyabilecek hiç kimse yoktur. En doğru ve güzel hükmü verecek olan tüm alemin yaratıcısı Allah Teala’dır. Allah Subhanehu ve Teala şöyle buyurmuştur:

Onlar, hâlâ cahiliyye devrinin hükmünü mü istiyorlar? İyi bilen bir topluluk için Allah’tan daha güzel hüküm veren kim vardır? (Mâide, 5/50)

Allah, hüküm verenlerin en üstünü değil midir? (Tîn, 95/8)


prokado, tagut, memur yemini

Bu kategoride yer alan Bir İstek: Nusret ve Galebe duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu tağut devlete asker olunurmu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.