Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
missa02
Abone

Saçı açık kalmak mı kapanıp topuz yapmak mı daha günah

Saçı açık kalmak mı kapanıp topuz yapmak mı daha günah

Kayıtsız Üye
Hayırlı Cumalar.
Size bir şey danışmak istiyorum. Ben kapanmayı isteyen bir kardeşinizim. Her ne kadar yurt dışında yaşıyor olsam da dinime çok bağlıyım elhamdülillah. Şimdi tanıdığım bütün kapalılar (nerdeyse) topuz yapıyor başörtülerinin altına. Ben bununla ilgili hadisleri az çok okudum. Bir yandan ne kadar yapmamak istesem de bir yandan topuzsuz ne kadar kötü durduğunu biliyorum. Şimdi diyelim ki ben kapandım ve nefsime yenik düşüp topuz yapmaya başladım başörtüsünün altına, bu mu daha günah yoksa hiç kapanmamak mı ? Çünkü topuz yapanlar cennetin kokusu dahi alamayacaklar diye bir hadis okumuştum, oysa ki açıklarla ilgili bu gibi (ağır) hadisler görmedim. Bu halde hangisi daha makbul olur benim için ? Hangisini uygularsam daha az günaha girerim ?
Giyim konusunda zaten hep kapalı giyiniyordum diyebilirim, bir tek başım açık (ve en fazla biraz kollarım ve boynum görünüyor).
Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Okudunuz mu?  Esmaların hadimi var mıdır? Hadim nedir?

Yorum: Saçı açık kalmak mı kapanıp topuz yapmak mı daha günah

arifselim
Hayırlı günler. Hangi haram olursa olsun ilk önce o günahı işlerken kime karşı geldiğini düşünmek gerekir. Bir müslüman için küçük olsun büyük olsun bütün günahlar alemlerin rabbi olan Allah’a karşı işleneceği için hepsi çirkindir hepsi kötüdür. Başı veya açılması yasak olan diğer yerlerini açmak büyük bir günahtır. Yine başı üzerinde topuz yapmak da haramdır. Senin önceliğin eğer Allah’ı razı etmek ise öyle ise bunlara takılmamalısın.

Okudunuz mu?  Karı koca kaç gün küs kalınır?

Yorum: Saçı açık kalmak mı kapanıp topuz yapmak mı daha günah

Kayıtsız Üye
Haklısınız hocam ama maalesef insan nefsine engel olamıyor bazı konularda. Topuz yapmak da istemiyorum ama ya yaparsam diye bir ihtimal var. Hala ne yapacağıma karar veremedim. Çok kararsızım açıkçası. Herhalde saçları örtüp topuz yapmak tüm saçların gözükmesinden daha günah olamaz sanırım.


Yorum: Saçı açık kalmak mı kapanıp topuz yapmak mı daha günah

ixa
Mecburi ve istemeden yaptığın sürece topuz yapıp kapalı gezmen daha hayırlı olur,ancak süs maksadından vazgeçmen gerekir,geçerli bir özrünün olması şart ve zamanla örtülü olmaya şevkin artar da usulüne göre giyinmeye başlarsın ihtimalini doğurur.Ayrıca kötü duruyor bir özür sayılamaz,kapanmaktan maksat hem kendini hemde başkalarını haramdan uzak tutmak.Ayrıca bir hadis ”Müslümanın önünde iki tane olumsuzluk varsa daha hafifini seçsin.” Kollarını,ve boynunuda kapatman gerekir ve en önemlisi kalpten bağlılığını,samimiyetini arttırman..

Okudunuz mu?  Hz.Ali nerede doğmuştur ve Annesi kimdir?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun cevaplarınız için. Ben de hangisinin vebali daha ağır onu bilmiyorum ki seçeyim. Tabii ki de kapanınca en iyi şekilde olsun istiyorum fakat hatalarım olursa (topuz yapmak gibi), Rabbim nasip ederse düzeltirim ilerde inşâAllah. Şu an hangisinin vebali daha ağır (hadislere, ayetlere göre) onu öğrenmeye çalışıyorum. Namazlarımı çok şükür hiç aksatmadan kılıyorum, oruçlarımı da hiç aksatmam. Yakında Kur’an-i Kerim okumayı da öğreneceğim inşâAllah. Şimdi kapanıp topuz yaparsam, cennetin kokusunu dahi alamayacak mıyım ibadetlerime/yaptıklarıma rağmen ?

(Konu hakkında bilgili birileri varsa yazabilir mi lütfen ?)


Kayıtsız Üye
Mum hocam cevap yazarsa çok memnum olurum… Bir yandan çok kapanmak istiyorum fakat bir yandan da korkuyorum.

Okudunuz mu?  Meşhur Erkek Sahabe İsimleri

Kayıtsız Üye
İlerde düzeltirim demek şeytanın tuzağıdır çünkü ölüm var saatini bilmiyoruz her an gelebilir uzak görmek gerçekten kendini bile bile ateşe atmak gibidir, nezarlıklarda senin yaşında ölmüş milyonlarca insan var senin ne farkın var ki yada benim hiç bir farkımız yok, bazı alimlere göre hadis inkar etmek insanı kafir eder ihtilaflı bir konu tabi ama senin sorduğun sorudaki o iki günah hakkında da uyarı ve tehdit içerikli hadisi Şerifler var!!! O yada bu ikiside ALLAH cc ve HZ MUHAMMED (SallAllahu aleyhi vesellem) in sevmediği ve yasakladığı şeylerdir!!!
(Bu senin sınavın kardeşim RABBİM’ize sadece ona kulluk edeceğini ıspatla, senden beklediği , nefsinin üstediğini değil sadece kendi yapmandır…

Okudunuz mu?  Elma ile ilgili Hadis-i Şerif var mı?

mum
< Şimdi kapanıp topuz yaparsam, cennetin kokusunu dahi alamayacak mıyım ibadetlerime/yaptıklarıma rağmen ? >
Kardeş dert edindiğin şeye bak 🙂
Değer mi Allah ve Rasulunu bir topuz için kırmaya!!


Kayıtsız Üye
Hocam haklısınız ama olur da nefsime uyarsam… Yapmasam bile öğrenmek istiyorum.
Cevabı gerçekten merak ediyorum, hâlâ alamadım 😄


duzgunomer
Topuz daha güzel mi yapıyormuş 🙂 Tiksinme hissi oluşuyor içimde nedense


mum
< Hocam haklısınız ama olur da nefsime uyarsam >
Ahrette bu gibi düşünceleri taşıdığın için şu anki haline güleceksin!
Bu sözünü ettiğin hadis tehdit(terhib) hadisidir yani sakınsınlar diye mecaz ifadeler kulanılmış
Günahtır ama cennete girmez demek değildir


vel Fecr
< Hocam haklısınız ama olur da nefsime uyarsam… Yapmasam bile öğrenmek istiyorum.
Cevabı gerçekten merak ediyorum, hâlâ alamadım �� >

hadis gayet açık, açıkça yazılan hadise bile bile karşı gelmek kadar büyük bir cürüm olabilir mi ? bilmeden yapmışsındır Allah affetsin ama öğrendikten sonra hayatına sokman gerekmekte. madem mesele sana gelmiş. al hayatına sok inş. bu hadisi bildiğin halde saçını topuz yaparsan hiç vijdanın sızlamayacak mı ? bile bile insan ateşe elini koyar mı ? neden ölüm bu kadar uzak bize. belki saçın topuzlu iken ölüm seni bulacak ve o halde haşrolunacaksın ve hadise muhalefet etmekten dolayı nasıl hesap vereceksin, vereceğiz bunları biraz daha geniş düşünelim inş. kaldı ki topuz yapınca örtülü saç neye kime şekil yapılıyor anlamıyorum. örtü zaten Allahın emri. inş. bilinçli şekilde kapan inş.

Okudunuz mu?  Alim olmak için ne yapmak lazım

Kayıtsız Üye
Peki, Rabbim hepinizden razı olsun cevaplarınız için. Ama şöyle bir şey de var mesela biz bayan olarak süslenmek isteriz, bakımlı görünmek isteriz. Fakat bakarsak neredeyse her şey günah veya haram.
Makyaj haram, topuz yapmak haram, kaş almak haram, süslenmek haram, dar giyinmek haram, özel bölge lazer haram, koku sürmek haram vs…
Biz bayanlar bunların hiç birisini yapmasak bu sefer de siz beyler veya bir başkası bakımsız dersiniz. Yani sürekli eleştirecek birileri olur ne yaparsak yapalım…

Okudunuz mu?  Ya vedud duası nedir nerelerde okunur ?

imam
Helal yollar insan için yeterlidir
Makyajda aldatma var, topuz ve topuk da inanın çok çirkin ve komik
Siz helal yollarla yetinin ahrette rahat edin


vel Fecr
< Peki, Rabbim hepinizden razı olsun cevaplarınız için. Ama şöyle bir şey de var mesela biz bayan olarak süslenmek isteriz, bakımlı görünmek isteriz. Fakat bakarsak neredeyse her şey günah veya haram.
Makyaj haram, topuz yapmak haram, kaş almak haram, süslenmek haram, dar giyinmek haram, özel bölge lazer haram, koku sürmek haram vs…
Biz bayanlar bunların hiç birisini yapmasak bu sefer de siz beyler veya bir başkası bakımsız dersiniz. Yani sürekli eleştirecek birileri olur ne yaparsak yapalım… >

bu dediklerini bir bayan kocasına yapmalıdır. bir kadın kocası dışındaki kendisine mahrem olanlara neden kendini güzel göstermek istesin ? yaptığı makyaj ile başka erkekte uyandırağı şehvet hem kendini hemde erkeği günaha sokar.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Doğumundan Ölümüne Kadar Gerçekleşen Mucizler

bir kadın olarak kocasının gereğinden fazla bakımlı olup kızların ona ilgi duymasını istermisin ?

birde sen kapan inş. topuzun yanlış olduğunu bildiğin için zamanla onuda Allahın izni ile bırakırsn. önce niyetini koy ortaya. niyetinden samimi ve teslim ol sonunda amele dök inş.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde yer alan kıssalar

Kayıtsız Üye
Biri "hadis inkâr etmek insanı kafir yapar" demiş de, konuda kim hadis inkâr etmiş onu anlamadım.
Ben her an ölebileceğimin bilincindeyim zaten. Hatta bu aralar olması gerekenden daha fazla düşünüyorum bu konuyu. Ama işte insan nefsine söz geçiremiyor…
Belki genç olduğum için böyle düşünüyorum fakat yaş ilerledikçe illa ki daha olgunca düşünüp daha da çabalarım inşâAllah, hâlâ yaşarsam tabii 🙂
Ama en azından yüce Allah’ım namazı ve birçok şeyi gençken nasip etti elhamdülillah.

Okudunuz mu?  Bir kadın eşinin her istediğini yaparsa günahmıdır?

vel Fecr
hayatımız kuran ve sünnet üzerine kim kuranın bir kelamını dahil inkar ederse evet kafir olur ve sahih hadiste aynı şekildedir. bir müslüman kuran ve sünneti ayıramaz.
ama burda bir inkar söz konusu değil. bilip amele nefsi duygulardan ötürü dökememe konusu. konunun dışına çıkmayalım inş.


Her şey günah, hic kapanmamak mi topuz yapmak mi

Bu kategoride yer alan Erkek Evli Olduğu Karısından Gizli Nikah Kıyabilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saçı açık kalmak mı kapanıp topuz yapmak mı daha günah Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.