Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Başörtünün altından topuz yapmak günah mı

Başörtünün altından topuz yapmak günah mı

Kayıtsız Üye
Baş örtünün altından topuz yapmak günah mıdır bilgi verir misiniz


Cevap: Başörtünün altından topuz yapmak günah mı

Darusselam
Saçları Tepeye Toplayıp Deve Hörgücü Gibi Yapmak:

– Konuyla ilgili hadisin tamamı şöyledir: Ebu Hureyre’den nakledildiğine göre Peygamberimiz şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  Cünüp iken imam nikahı kıyılır mı

Cehennem halkından iki sınıf/grup insan var ki ben henüz onları görmüş değilim. Bunlardan bir grubu ellerinde sığır(inek-öküz gibi) kuyruklarına benzer kamçılar/değnekler/coplar vardır ki onlarla insanları döverler. Diğer grup ise elbise giydikleri halde çıplaktılar. Erkeklere meylederler, onları da kendilerine meylettirirler. Başları eğilmiş deve hörgücüne benzer. Bunlar ne cennete girer ne de onun kokusunu alırlar. Oysa cennetin kokusu şu kadar uzak mesafeden alınabilir. (bk. Müslim, Libas, 125)

Okudunuz mu?  Küfre düşen bir müslüman uyarılmalı mı

deve hörgücü gibi baş örtünün altına saçını diklemek hiç bir müslüman bayana yakışmıyor caiz değildir.


Topuz tokası

Kayıtsız Üye
Topuz tokası takmanin gunah oldugunu bile bile topuz tokasi kullanan biriyim. Ilk zamanlar takmiyodum sonra cevreden etkilenerek bir arkadaşimla aldim. Bazen daha küçük dursun diye sadece yazma bagliyorum ama o sekilde bile yapamiyorum hemen geri topuz tokasina donuyorum. Simdi takmasam bile baska bir ortama girdigimde yapabilecegimi sanmiyorum. Ama daha buyuk bir sorun dinden cikiyorum vunku aklimdan bir suru kufur geciyor. Haşa Allah’a karşi ve artik bunlara alişmis durumdayim. Kendimi vesvese diye de rahatlamiyorum cunku topuz tokasi gercekten gunah ama ben boyle devam edicem diye dusununce aklimdan onemsememe ile ilgili birsuru kufur geciyo mesela gecen de bir daha topuz tokasi takamiycam mi diyince isyankar bir kufur gecti artik bunlara alisip yeterince üzülemiyorum bile simdi ben topuz tokasi taktigimdada dinden mi cikmis mi olucam ve bu niye bu kadar normal geliyor bilmiyorum

Okudunuz mu?  Arapça gün isimleri

topuz tokasi takmak gunahmi, baş hizasında topuz yapmak günah mı

Bu kategoride yer alan Türkçeden Arapça-Farsçaya geçen kelimeler hangileridir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başörtünün altından topuz yapmak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.