Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Topuz yapmak caiz mi?

Topuz yapmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Saçlarımı topuz yapıyorum acaba saçları topuz yapmak caiz midir bilgi verir misiniz?


Yorum: Topuz yapmak caiz mi?

mum
Saçı topuz yapmak günahtır. BU yasağı efendimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed şu hadisiyle yasaklamıştır.

Abdullah b. Ömer’den (ra) Resulullah’ın (sav) şöyle buyurduğunu duyduğu rivayet edildi:

Okudunuz mu?  Hatay Yöresine ait yemek ve tatlılar

Ümmetimin son zamanlarında hayvanlar üzerindeki eğerlere binen bir takım adamlar olacak ki; onlar, mescitlerin kapısı önünde konaklayan, kadınlarının üzerinde süslü elbiseler olduğu halde çıplak, vücudlarının bazı kısımları açık ve başlarını deve hörgücü gibi çeşitli süslerle kabartmışlardır. İşte o kadınlar, Allah’ın rahmetinden uzak olup lanetlenmişlerdir. Eğer sizden sonra başka bir ümmet gelecek olsaydı, sizden önceki ümmetlerin kadınlarının size hizmet ettiği gibi sizin kadınlarınız da onlara hizmet ederlerdi.
KAYNAK: (İbn-i Hıbban)

Okudunuz mu?  Namazdaki avret yerlerinin delilleri (Dört mezhebe göre)

Topuz Yapmak Hakkında

ayseiclal99
Merhaba,bazı kişiler topuz tamamen lanetlenmiştir diyorlar.Biz kapalıların evde kendi halimize yaptıkları bu kapsamda mı?Bu konu kafamı karıştırdı.Bu evde yaptıklarımızı herhangi bir erkek falan da görmüyor.Sadece evde saçımızı açtığımızda yaptığımız bir şey.
Başımı kapatacağım zaman at kuyruğu gibi yapıp saçımı kafama eşit dağıtıyorum ki,çok dikkat çekmesin.Yani öyle tokadan çok yastığa benzeyen topuz tokaları,saçın etrafına tülbent sarma gibi şeyler yapmıyorum Elhamdülillah.Annem bu kadar abartılı olmasa da yapıyor,onu her seferinde uyarıcam diyorum sonra eskiden ben de yapıyordum benim uyarımın ona bir değeri olmaz gibi düşünüyorum 🙁 Bir de arkadaşlarım da yapıyor her gördüğümde onlara çok üzülüyorum.Şimdi söylesem ”kafamın hizasında yapıyorum ben” tarzı şeyler diyecekler.Tamam belki kafa hizasındakiler öbürleri kadar sıkıntılı değildir,ben hoca falan değilim nerden biliyim.Kimi hoca kafa hizasını geçmez ve küçük olursa yapılabilir diyor.Kimi hiçbir şekilde olmaz diyor.Ama bu millet de ”Aaa falanca hoca küçük topuza izin veriyomuş yehu” diye sevinip 1 hafta düzgün yapıp sonra yine o topuzu saptırmaya başlıyo.Bir izni aldı ya,arkası kesilmiyor.O yüzden bence kaçınmak daha iyi.Aynı müzik gibi.Anlamı düzgünse dinlenir diye izni aldığında hurra günde 3 saat müzik dinliyolar.Her şeyin bir ayarı var.Ya hayır yaşadığım için biliyorum bu topuz öyle berbat bişey ki arabada kafanızı koltuğa yaslayamıyosunuz o.o işte hep arkadaş özentisi,instagramdaki kapalı kızlar özentisi 🙁 (topuzu bıraktıktan sonra boyun ağrılarımdan kurtuldum :D).Bir de ben voleybol oynardım geçen sene,iki topa vurunca o kafamdaki yapı enseme kadar inerdi.Çok rahatsız olurdum,ayy ben bir başımı düzeltiyim siz devam edin oynamaya derdim.Şimdi ister iki saat oyniyım,hiçbir şey olmuyor 🙂 Allah hepimize hidayet versin.

Okudunuz mu?  Allah'a isyan mı daha günah yoksa intihar etmek mi?

Yorum: Topuz yapmak caiz mi?

fth123
Doğrusunu yanlışını hocalar bilir ama bir erkek gözüyle söyleyebilirim ki hiç güzel olmuyor, eşeğe benziyor bunu yapanlar. Kadın değilde uzaylı gibi duruyor.


Kayıtsız Üye
Ayri topuz tokasi veya yazma sarmiyorum sacimda çok uzun değil ama kendi sacimla topuz yapiyorum onu da dik yapmamaya calisiyroum bu topuz dami gunah

Okudunuz mu?  Gelin Kaynana ilişkisi nasıl olmalı

imam
Dışarıdan görülen topuz günah kısmına giriyor


Kayıtsız Üye
Yanlış anlaşılma olmasın şunan rastgele seçtiğim resim gönderiyorum örnek amaçlı..Hocam saçımı toplayıp yazmayı bone olarak kullanıyorum ve resimdeki mankendeki gibi oluyor deve hörgücü grubuna giriyor mu

asilmoda.com/sinem-flamli-sal-sinem-esarp-gri-std


muvaffak
Başınız normal olanından büyük görünüyor ve güzel görünsün diye birtakım araçlar kullanılarak şekil verilmişse, günahtır. Daha düzgün ve makbul yolları bulmanız gereklidir.

Bu kategoride yer alan İncil ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Topuz yapmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.