Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
missa
Abone

Kapalıyım açılmak istiyorum

Kapalıyım açılmak istiyorum

Kayıtsız Üye
14 yaşındayım bir hevesle kapanmak istedim ve kapandım daha 1 ay oldu ama açılma isteği var içimde açılırsam günah olduğunu biliyorum ve insanların tepkisinden korkuyorum sizce ne yapmalıyım?


Cevap: Kapalıyım açılmak istiyorum

haci
pes etmeyin örtü bir bayanın süsüdür mehmet göktaşın örtünme çağrısı adlı kitabı mutlaka okuyun.


Kapalıyım açılmak istiyorum 🙁

Kayıtsız Üye
Arkadaslar ben 3 ay öncesi kapandim.Ama gerçekten kendim isteyerek kapandim.Simdi ise çok sıkıntı çekiyorum. Açılmak istiyorum ben. Ama şimdi okuldaki arkadaşlarım ne der ? Hepsi benim dedikodumu yaparlar. Bu yüzden korkuyorum lütfen Yardım Edin


Cevap: Kapalıyım açılmak istiyorum

Şema
< okuldaki arkadaşlarım ne der ? Hepsi benim dedikodumu yaparlar. Bu yüzden korkuyorum >
Bu şeytani bir düşüncedir asla takmayın.
Müslüman bir kız "Allah ne der" demesi gerekir. Birileri dini br vecibe konusunda seni eleştirecekse o asla senin arkadaşın olamaz.


İrem_
Merhaba arkadaşlar 12 yaşındayım 1 yıldan uzun süre önce kendi isteyimle kapandım ama şu son 5 aydır kapalılıktan soğumaya başladım okula giderken her sabah istemsizce kapalılığın ne kadar kötü bir şey olduğunu ve kapandığım günü Allah kahretsin gibi cümleler kurarak yapıyordum başımı. Şuan gerçekten o kadar çok nefret ediyorum ki başımı yaparken yaşıtlarımın şu yaz gününde şort giymesi bile zoruma gidiyor anneme açılmak istediğimi kapalılıktan nefret ettiğimi söylüyorum bağırıyor. Açılmak istiyorum gittiğim okulda çok kapalı vardı ama artık o okula gitmicem başka okula gidicem ama o okulda mini etek giyiyolar ve çok açık kızlar var arkadaşlar napıcağımı söyleyin lütfen açılsam elalemin dilinden kurtulamam Ve kapalılığa kötü söz söylediğim için kızan arkadaşlar anlayın 11 yaşında kapandım küçüktüm daha 🙁

Okudunuz mu?  Namaz kılmak istiyorum ama kılamıyorum ne yapmalıyım

Selam Şuan 12 Yaşındayım 7. Sınıfa Geçicem 5. Sınıfın Ortasında Kendi İsteğimle Başımı Örtmeye Karar Verdim 1 Yıldan Uzun Süredirde Severek Örtüyorum Başımı Ama Şu Son 4 Ayda Kapalılıktan İyice Soğumaya Başladım O Kadar Çok Nefret Vurdu Ki Kapalılık Bana Karşı Artık Sabahları Okula Giderken Sürekli Başımı Örttüğümden Şikayet Ediyordum. Anneme Artık Başımı Örtmek İstemediğimi Böyle Yaparak Kapalılığın Sevabını Alamadığımı Ve Boşuna Kapandığımı Defalarca Söyledim Ama Annem Her Defasında Bana Vurdu Ve Bağırdı Annem Böyle Yaptıkça Her Defasında Kapalılığa Ve Başörtüsüne Olan Nefretim Daha Çok Artıyor Bu Aralar Başımı Açmaya Başladım Eve Erkek Gelince Örtmemeye Dışarıya Açık Çıkmaya Başladım Ve Bu Sene Okulumu Değiştireceğim Şuan Gittiğim Okulda Çok Kapalı Kız Vardı Yalnızlık Çekmiyordum Ama 7. Sınıfta Gideceğim Okulda Hem Çok Açık Kızlar Var Hemde Okul Üniforması Olarak Diz Üstünde Kısa Etek Var Artık Bu Konuyu Düşünmekten Ve Her Defasında Bu Konuyu Anneme Anlatmak İstediğimde , Anlattığımda Dayak Yemekten Bıktım Usandım Canımdan Bezdim Arkadaşlar Nolur Yardım Edin Annem Açılırsan Seni Evlatlıktan Red Ederim Diyor Babam İse Kapalı Olduğuma Çok Kızıyor Nolur


mum
< arkadaşlar napıcağımı söyleyin lütfen >
Ne yapman gerektiğini Allah Teala Kuranı kerimde demiş zaten bize söz düşmez. Tercihin Allahtan yana olsun ki ahirette Allah’a bakacak yüzün olsun!!
< açılsam elalemin dilinden kurtulamam >
Milleti kala alırsan dinini yaşayamazsın. Dünya en fazla 60-70 sene sürer ama ahiret ebedidir.
Seninle bu dünyada dalga geçenler ahirette sana asla yardımcı olmayacaklar.
< kapalılığa kötü söz söylediğim için >
Bir farzı yerine getirdiğin için o günde sevinç duuymalı ve Allah’a hamdetmelisin

Okudunuz mu?  Kuranı kerim neden bir seferde değilde parça parça indirilmiştir

Dilara A.
Ben 21 temmuz 2016 yılında kapandım. Kapanmadan önce insanların tenim ve saçlarım için söyledikleri beni çok rahatsız ediyordu. Kendime zarar verme raddesine gelmiştim. Kuran-ı Kerim’in türkçe mealini okurken kadınlar hakkında yazılanları neden yapmadığımı düşünerek kendimi sorgulamaya başladım. Bahane bulmak kolaydı nefsim için. Zira yazar olma yolundayken kapanmanın benim için büyük sorun olacağını düşünüyordum. Şimdi bu yazıyı yazarken iyi ki kapandım diyorum. Zira içimdeki huzurun tarifi imkansız. Rabbime şükürler olsun ki şeytanın vesveselerine aldanmayıp bu yolu seçtim ne kadar geç kalmış olsam da…


rknkrhn
Allah tan korkmuyorsunda arkadaşlarının dedikodusundan korkuyorsun cokk garip bence. Bir daha düşün…


Kayıtsız Üye
Şuan seninle ayni durumdayiz bende 14 yasindayim kapandim ve 1 ay oldu acilmak istiyorum sana gelen yorumlardan en mantiklisini bana yazarmisin


Kayıtsız Üye
Boşver çevrendeki insanları. Herkes bir gün hayatından çıkacak ama sen hep kendinlesin. Kendini nasıl daha iyi hissedeceksen onu yap. Bu senin hayatın, onların değil. İster bir ay geçsin ister on yıl sen nasıl yaşamak istiyorsan ona göre hareket et. Umursama insanları istedikleri kadar konuşsunlar bırak. Önemli olan senin mutluluğun. Başkaları bir an yanında oysa sen bir ömür kendinlesin, unutma. Neyi istiyorsan onu tercih et. Kendi hayatına başkalarının karışmasına izin verme. Nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa.💙🌈


Setenayşener
Merhabalar ben 27 yaşında bir bayanım geçen yıl kapanmaya karar verdim arkadaşlarım çevrem bu durumu çok yadırgadılar bulunduğum ortamlar itibariyle yadırganıyorum ben de yeniden açılmaya karar verdim günahı nedir ?

Okudunuz mu?  Göbek deldirmenin dini hükmü nedir?

Gülce675
Çevrenizdekilerin ne dediğine değil Allah’ın ne dediğine bakmalısınız.Herkes kendisi hesaba çekilecek.Buluğ çağına giren bir bayan artık mahrem yerlerini yabancı erkeklere göstermesi haramdır.Çevrenizdekilerin ne dediği sizi ilgilendirmesin.


Kayıtsız Üye
4 yıldır kapalıyım lise 1 yaz tatilinde kendi isteğimle kapandım aileme sormadan kapandığımda ailem tepki vermedi iyi ya da kötü. Şimdi liseyi bitirdim mezunum üniversiteye hazırlanıyorum. Dışarı çıkarken hiçbir şekilde başörtüsü takmak istemiyorum. 2 ay falan önce teyzemle konuştum ve açılmamı söyledi aynı gün annemle konuştum ve açılmamı istemedi bu sokaktan bir gün kapalı ertesi gün nasıl açık geçeceksin dedi içime kapandım 2 aydır konuyu kendi içimde de kapattkım fakat bu aralar tekrar aklıma geldi üniversiteye gidince açılmaktansa şimdi açılmayı düşünüyorhm babam tepki verecek belki bir süre konuşmaz bile ne yapmalıyım merak ediyorum hani nasıl bir açıklama yapabilirim yardım eder misiniz??


mum
Ne şimdi ne okulda ne de başka zaman asla açılmayın
Çünkü açılmanızı isteyenler kabirde asla size yardım etmeyecek kimseyi dinlemeyin sadece Alalha itaat edin.


Alp Türkoğlu
Bu dünyada zorluk çekersin dedikodunu yaparlar ama diğer dünyada onu da bir düşün istersen


Kayıtsız Üye
Siz sundan emin olun ki acilmak size hicbir deger katmayacaktir!
Acilinca daha onemli daha güzel de olmazsiniz.
Anne babanizla neyin mucadelesini vereceksiniz?
Aksine ortunup ve gereklerine de uyarak kendinize deger katabilirsiniz!


Kayıtsız Üye
Herkesi unut ALLAH ne der diye düşün . Okuldaki arkadaşların ALLAH ın birer kulu . ALLAH ın kulu ne der dye düşünüpte ALLAH ne der dye düşünmessek ziyan edenlerden kendine zulmedenlerden oluruz ALLAH muhafaza.

Okudunuz mu?  Nikah Hutbesi Ve Duası

vel Fecr
haram yerlerini göstermekle alakalı hadis ve ayeteri oku , meseleyi üzerine al, cesaretin varsa zaten açılır, aklın varsa kapalı kalırsın.


Kayıtsız Üye
Bende aniden kapanmistim sonra geri Acilmak istedim ama ne dedim bilyormusun güzel Kardesim Allah ne der onun bunun dedigi hiç umrumda degildi AAA Kapandi Acildi Allah ne der dedim icimi bu soru kemirdi hep o bumu önemli yoksa Allahmi önemli kimin için kapandim diye sordum kendime Allah için Allah emrettigi için ve Acilsam kimin için kendin için ama Allahin emri Kapanmak bunu bilerek yaptin ve simdi niye Acilicab Alisamandin diye mi hayir seytan dürtüyo Alisirsin nefsine yenik düsme
Bende almistim iyiki kapanmisim. Ve keske bazi Seyleri daha yapabilsem Namaz gibi 5 Vakit Allah büyük InAllah Namazlada Taclandircak beni ölmeden


fth123
Kimin nefsini memnun etmek için cehennemi göze alıyorsunuz? Kendilerine bedeninizi beğendirmek için açıldıklarınız cehennem kapıları aralandığında çığlıklarınızı duyup sizi kurtarabilecek mi? Vay şeytanın yoldaşlarının haline!


Kayıtsız Üye
Konunun akisini inceledim birinci sayfada kapaliligi çok guclu bir sekilde kotuleyen bir cocuga gereken cevap verilmemis.
Bu cocuk ve onun gibilerin kapanmamaktan daha kotu yaptiklari sey kapaliligi kotulemektir,bu hadleri filan da değil boyle bir haklari yok kimsenin de haddi degildir hakki da degildir.Allah in emri olarak bilinen birseyi kotulemek ne demektir?Allah bilmiyor da onlar mi biliyor hasa?


Kayıtsız Üye
Universiteye gidecek arkadaş sorunuz çok enteresan?basinizi acma kararini almisiniz ama babaya aciklama yapma kismini soruyorsunuz.bu daha çok sanki tepki olcme mesaji gibi olmus!

Bende size birkac soru sormak istiyorum;
universiteyle bas acmak ne alaka,universitede acacagima simdiden aciyim diyorum gibi seyler soylemissiniz,Universitede bas acilmasi mi gerekiyor ki?

Okudunuz mu?  Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır?

basortusunu universite hayatina yakistiramadiniz mi?

Okumuslugunuz size çok deger katacak da basortusu bu degerlere zarar mi verecek?

Hani asil soru saygin bir yere koyamadiniz mi basortusunu,oyle bir hevesle ortundum ama simdi acilmam gerek cunku artik bir statuye kavustum mantigina mi sahipsiniz?

Allah in dini saygindir.

Hicbir statu İslamda edinilen statuden daha degerli daha saygin daha güzel ve daha iyi degildir!


capscroll
Allah sizi beklenen imtihana düşürmüş, ya ondan destek alarak adım atar geçersiniz ya ondan ayrılır çok şey kaybedersiniz. Karar sizin, öğüt gerekiyorsa bizim değil Allah’ın ve Hz. Muhammed (S.A.V)’in öğütlerini dinleyin. Ayrıca şu şöyle bu böyle der gıybet yapar dedikodu yapar demek yerine "Yahu banane onlardan banane ALLAH NE DER ALLAH!!" Demeyi becerirseniz, dünyanın imtihandan ibaret olduğunu ve bu bir mermi boyu kadar kısa olan hayatın sonunda ahiret olduğunun farkına varırsanız, çok şey kazanırsınız. Yapılan günahlardan çoğu mutlaka Allah’ın bir ayetini inkar ettirmiş olur ve insanı küfre sürükler, küfrün azaplarını anlatmama gerek yok sanırım, zaten araştırırsanız kendinize yol haritası çizmiş olursunuz. Ha yok dinlemeyip açılırsanız bu dünyada rencide diğer dünyada heba olursunuz, bunların olacağı Allah’ın ayetlerinde apaçık ortadadır.


Kayıtsız Üye
9 yaşında kapandım çok küçüktüm ve bilinçsizce çevreme özenerek kapandım. Şu an 12 yaşındayım ama kapandığımdan beri hep mutsuz birisi oldum hiçbirşey yapamaz oldum psikolojim bozuldu kendimi çok kötü hissediyorum ve durumum psikologluk oldu diyebilirim açılmak istiyorum ailem ise asla izin vermiyor sizce kararım ne kadar doğru ne yapabilirim veya ailemi nasıl ikna edebilirim yardımcı olur musunuz?

Okudunuz mu?  Yanlış dua okumak

ACİLSERVİS
Psikologluk olduysan anne babandan götürmelerini iste işe yarayabilir. Buraya sorduğuna göre dini açıdan soruyorsun. Senin için önemi varsa bu örtü Allah’ın emridir. Örtü çıkarılamaz. Bu emri düşünerek karar ver.


Kayıtsız Üye
ben de açılmak istiyorum .. ama yapamıyorum 2 yıldır kapalıyım ve 2 aydır açılmak istiyorum ama kapalıyken beni tanıyan seven arkadaşlarım hocalarım onları görünce ne diyicem 7. sınıfta kapandım ve liseye geçiyorum saçlarım çok gür çok uzunken artık dökülmeye başladı … giyinme zorluğu beni sıktı çok zor gelmeye başladı ve yaşımdan büyük gösterdimi hiseder oldum artık açılmak istiyorum kedi yaşıtlarımdan da birkaç kişi bana abla deyince çok üzülüyorum ve açıkken de yaşımdan küçük ve güzel gösterdimi söylüyolar ne yapmalıyım ben lütfen çözüm yolu gösterin


Ad4m
Sen onlar için mi kapanıyon ?
onların beğenmesi için mi,
Rabbinin beğenmesi için mi ?
Kapanmak farzdır,açılmak istiyorum diye bir şey yok,olamaz da.


Kayıtsız Üye
Şeytan bayana açıl koluna aç oranı buranı göster diye vesvese verebilir
Sınav adı üstünde kolay olmayacak
İnsanların sana abla demeyip güzelsin demesi nefsini tatmin eder ve kibir meydana gelebilir
Dolayısıyla Allah ın emrine bak gerisini kenara doğru it. Ve tabi dua et mümin bayanlara özellikle yakın ol derim kardeşim


duzgunomer
Kadınlar tesettür diye modanın giysilerine sarılıyor. Vay o modayı tesettür diye satanları ki, onlar Allah’ın hükmünü yok sayıp değiştirmiştir, iftira etmiştir. Haram ettiği modaya razı olup emrettiği tesettür demiştir. Yine vay o modayı giyinip ben tesettürlüyüm diyenleri ki aynı hükme tabi olmuşlardır. İkisi de Allah’ın haramını helal kılarak dinden çıkmaya gitmiştir . . .

Okudunuz mu?  Hamd ve Şükür ile ilgili makale

O paçavraları giyen günahkar
O paçavralara tesettür diyen ise kafirdir

(Kafir oluyor değil mi, yanlış bir şey söylemiş olmayalım . . .)


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben şuan 10. Sınıftayım. 7. Sınıfta kapanmıştım. Benim şu anda kafama bir beze var. Eğer doktor almak isterse ve açılmam gerekirse diye düşünüyorum. Yani açılma konusunu düşündükçe aklıma saç modelleri falan geliyo. Sonra diyorum ki saçmalama falan. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gerçekten.


Kayıtsız Üye
Herkes kendi hakkında karar vermekte özgürdür, değerli kardeşim kapanırken de kendi kararındı emin ol. Sonrasında da yine kendi kararın olacak. Ben açıl ya da kapan demem, diyemem. Seninle Allah (cc) arasındaki bağa karışamam. Ama ne karar alıyorsan kendi kararın olduğuna emin ol, ayrıca konu komşu, hısım akraba, arkadaş, dost düşman ne der, bunlar seni ilgilendirmemeli. Alemin ağzı torba değil ki büzesin diye bir laf var. Açıklara da bin laf ediliyor, bak televizyona, internete; e kapalı kardeşlerimiz de çok çekiyor. Sen kendini en iyi nasıl hissedeceksen öyle ol, kararını çevreden bağımsız kendin olarak verdiğine emin ol yeter. / Ve Allah’ın emrini unutma.


İlkbal ay
14 yaşındayım 2019 yılının mayıs ayında kapandım ve şuan o kadar çok açılmak istiyorum ki ailem açık halimin daha güzel olduğunu söylüyorlar kapalılık bana yakışmıyor zaten anlık bir hevesle kapanmıştım. Aralık ayından beride aklımda açılmak var. Ama ailemin ne diyceğinden korkuyorum hemde günah olduğu için korkuyorum. Napmalıyım?

Okudunuz mu?  Görgülü olmakla ilgili biraz uzun bir yazı

ACİLSERVİS
Allah’ın emri varken ne yapmalıyım diye soramazsın. Biri kalkıp yanlışlıkla veya cahilce sana Allah’ın emrine aykırı bir şey söylerse günahkar olur veya küfre girer. Örtünmek Allah’ın emridir ve örtünmek zorundasın.


Kayıtsız Üye
12 yaşında kendi isteğimle kapandım o zmnlar bir yurda gidiyodum ve dini konularda edindiğim bilgiler beni çok etkilemişti ablamlardan başörtüsü takanda var takmayan da yani alime hiç bir zmn baskı yapmadı. Birazda o zmn ki arkadaşlarımdan özendim ve bunu yapmış bulundum ailem çok mutlu oldu babam önceden gözümü boyamıştı tabi sana her şeyi alırım fln. 1yıl gayet rahat bir şekilde devam etti. Ama 8.sınıfa başladığımda arkadaş ortamım fazlasıyla değişti. Sigara fln içiyolardı ve bende içmeye başladım ve gayette mutluydum. Ama bir ortamda küfürlü konuşulduğunda fln dönüp şey diyolardı kapalı kız var ağızınızı bozmayın(?) bende gülüp geçiyodum. Bi keresinde bir erkek arkadaşım bune böyle çıkar bunu demişti msla. Okulda tuvalette saçımı gören arkadaşlarım aaa şaçı varmış diyip gülüyodu. Her sbh erken kalkıp en az bir saat başımı yapmak için uğraşıyodum bu beni çok yoruyodu mesela hiç bir zmn arkadaşlarım hadi şurdayız sende gel dediğinde gidemiyodum çünkü ben gidene kdr onlar kalkardı bile. Bunlar beni gerçekten çok zorluyodu ve bende anneme söylemeye karar verdim annem çok kızdı konu evlatlıktan reddetmeye bile gitti bende vazgeçtim daha çok dini kitaplar okuyup kendimi avutmaya çalıştım ama yapamadım artık dışarı çıkmak bile istemiyodum. Ama hala dayanıyorum yaz tatilinde ailemle konuşucam bu sefer kararlıyım onlarında beni anlaması gerek kapandığımda henüz 12 yaşındaydım ve neyin ne olduğunun farkında bile değilim. Daha 2 yıl oldu ergenlik hatası diyip geçmek istiyorum çünkü daha fazla dayanamam ben bu değilim. Kendim olmak istiyorum

Okudunuz mu?  Temcid Ne Demektir?

misafir4
kızlar aklınızı başınıza alın. bu oğlan çocukları, kurdun kuzuyu kapdığı gibi sizi de kapıverirler, boğazlar bırakırlar.

vAllahi güzel kardeşim bir kendin bak… sigaraya başladım, küfürlü konuşuyorlardı gülüp geçdim, yok saçı varmış deyip gülmüşler falan mal mal muhabbetler. bu muhabbetlerden eksik kalmak sana dert mi olacak ? koş yetiş, aman eksik kalma. bak ne güzel birisi kapalı kız var ağzınızı bozmayın demiş. burada hanımefendi var demiş, sen de yok yok diyorsun.

bir insan bir hata yapabilir, hatasını farkedince düzeltir ama bir insan hataların içerisinde yer edinmeye özenirse; hali nice olur. hatasını görmez, yapacağı hataların sınırı da olmaz. bir şeyi kendi haline bırakırsan, o şey bozulmaya yüz tutar ve bozulur gider. derslerine bakıyorsun, evine ailene bakıyorsun, işine gücüne bakıyorsun. amaan işte takılıyoruz mutluyuz diyebiliyor musun ? eve veya okula bir üç gün gitme bakalım ? hayatta hiçbir şey rastgele başıboş bırakmaya gelmez. senin için değerli olan şeyleri gözetip kollaman gerekir. sen kendin söyle, kapandığın zaman yanında olduğun kimseler mi özenilesi kimseler ? yoksa amaaan diyen, seninle gülen eğlenen veya sigara içip küfürlü konuşan kimseler mi özenilesi kimseler ? insanlar bir tarafdan dalga geçerlerken, bir tarafdan da saygı duyarlar. insanın her hareketinin şakşakcısı da destekcisi de saygı duyanı da olur, karşı çıkanı dalga geçeni de olur. senin herkesi değil kendini memnun etmen lazım.

37 yaşındayım ve beni yapdığım hatalar değil Allah ın verdikleriyle insanlara uşaklık yapmak üzdü. ayıp ettim; Rabbime ayıb ettim, kendime ayıb ettim. daha gençsin ve hayatını inşa ettiğin, şahsiyetini şekillendirdiğin yaşlardasın. ve bu yaşlarda itibar ettiklerinin; kalbini, aklını ve hayatını nasıl etkileyeceğini aklın almaz. dediğim gibi hanımefendilik sana ağır gelmesin, bir gömlek büyük gelmesin. dünya ve ahiret hayatında hakiki menfaatlerinin, hakiki faydaların peşinde ol. sigara içmenin, oğlanlara bakmanın, küfürlü konuşmanın gırgırın şamatanın, yarın bir gün içkinin ve nicelerinin; dünya hayatına en ufak bir faydası var mı ? insanların da her hal ve hareketine iştirak etmek, insanlarla alabildiğince takılmak diye bir şey de yok. iyilik güzellik olursa insanlarla beraber olursun, çirkinlikler veya hoşnut olmadığın şeyler olduğu zaman da ufak ufak uzar uzaklaşırsın. kendini korumayı, hoşnut olmadığın şeylerden uzak durmayı belleyemezsen de perişan olursun.

Okudunuz mu?  İbrahim sadri eğer bir gün peygamberimiz gelse fon müziği hangisi öğrenebilir miyim?

Kayıtsız Üye
Bu senin hayatın diğer insanların sana ne dediğini umursama istemiyorsan bitmiştir eğer arkadaşların sırf görünümünden dolayı seni yargiliyorsa o zaten gerçek bir arkadaş değildir senin için
Bu ailen içinde geçerli seni zorlayamazsin Allah canımızı alıp bize emanet bedeni alana kadar o senin bedenindir kimsenin senin bedenin üzerinde hakkı yoktur.

Unutma kendi bedenin kendi kararın…


kapandım ama açılmak istiyorum, açılmak istiyorum, kapandım açılmak istiyorum

Bu kategoride yer alan Aklıma saçma sapan şeyler geliyor! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapalıyım açılmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.