Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
missa
Abone

Aklıma saçma sapan şeyler geliyor!

Aklıma saçma sapan şeyler geliyor!

Kayıtsız Üye
Ilk öncelikle Selamun Aleyküm hocam Aklima saçma sapan laf geliyor ve ALLAH hakinda kötü düsünceler geliyor dinden çikmismiyim? laf olarak aklima "Müslümanligi kullanmak" geliyor bende elbette bu laf aklima gelince sesli olarak "Ben Müslümanligi kullanmiyorum Müslüman olmamin nedeni Müslümanligi kullanmak değil Müslüman olmamin tek nedeni Müslümanligin doğru yol olmasidir" diyorum ALLAH hakinda kötü düsünceler ise…. söyliyemem gerçektende ama çözümü yokmu dinden çikmis olmamdan korkuyorum insALLAH çikmamisimdir bu gece uyuyamicam maalesef ALLAH rizasi için söyleyin aklima "Müslümanligi kullanmak" lafi geliyor bunun bir çözümü yokmu ve dinden çikmismiyim? Dinden çikmak istemiyorum!!!!!!!

Okudunuz mu?  Nişanlıma güvenemiyorum ne yapmam lazım

Cevap: Aklıma saçma sapan şeyler geliyor!

Kayıtsız Üye
aleyküm selam kardeşim.

öncelikle o düşünceler bize de oluyor. bu "vesvese"dir. yani şeytanın işidir. kafaya çok takılmamalıdır. ayriyetten sen o sözcükleri içinden gelerek söylemediğin için ki bu dediğim gibi şeytan işidir bu yüzden "dinden çıkma" gibi bir şey kesinlikle olmaz.

Okudunuz mu?  Katilin yakalanması, kim olduğunu Allah tarafından gösterilmesi ,eline ayağına dolaşıp yakalanması için okunacak dua

kafanıza takmayın bol bol vesveselere karşı Allahı zikredin ve tavsiyem gün içinde çokça "ayet el kürsi,nas,felak ve ihlas" surelerini okuyun. selametle.


Cevap: Aklıma saçma sapan şeyler geliyor!

yasemin
Vesvese bunlar ,sana ait düşünceler değil . umursama , dinden çıkmak istemiyorum demişsin zaten . bu düşüncelere takılı kalma , vesvesesel şeyler bunlar


Cevap: Aklıma saçma sapan şeyler geliyor!

Kayıtsız Üye
İnsanların içinden geçen bu tip vesveseler hakkında Efendimiz SallAllahü Aleyhi ve Sellem’e danıştıklarında, ”Bu katıksız imandır” demiş ve bu hallerin aslında hayra delalet ettiğini söylemiştir. Demek ki şeytan sizin imanınızdan rahatsız oluyor ve kalbe saçma sapan kuruntular atarak sizi meşgul etmek istiyor. Sabah ve akşam 10’ar kere ”Eûzü billahis-semîil alîm-i mineşşeytânirracîm” duası yapılırsa allah-u Teala’nın izniyle vesveseden korunursunuz..

Okudunuz mu?  12 den Sonra Yatsı Namazına Nasıl Niyet Edilir

Kayıtsız Üye
Namaz kılarken veya herhangi bir şey yaparken istemesem bile kendime beddua ediyorum veya saçma sapan dualar ediyorum "Beni kör et" gibi. İç ses olarak geliyor ve niyetim böyle değil ama istemeden oluyor. Ama kafama takılıyor ya Allah kabul ederse diye. Bunlar vesvese mi ve böyle durumlarda neler yapmalıyım?

Okudunuz mu?  8 Yasındaki Kızım Odasında Yatmıyor Bizimle Yatıyor

kafada saçma sapan düşünceler, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan İçinde Sihir büyü öldürme dirirtme ve şirk olan oyunları oynamak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklıma saçma sapan şeyler geliyor! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.