Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Aklımda saçma sapan düşünceler var

Aklımda saçma sapan düşünceler var

evcara
Hatırı sayılır bir meslegim var. Eşim ev hanımı. Bazen öyle düşünceler geliyor ki bunaliyorum,butun bu nişan öncesi sonrası olaylari haketmedigimi düşünüyorum. Diyorum ki kendi kendime "sen okumuş,meslek sahibi olmuşsun. Daha iyi birine layiksin" gibi cumleler kuruyorum. Ama ben evliyim artik. Eşimin hareketleri, söyledikleri batiyor resmen. Allah rizasi için bir telkinde bulunun,olmaz oyle düşünceler deyip rahatlatin beni.

Okudunuz mu?  Pazartesi perşembe orucu niyeti

Cevap: Aklımda saçma sapan düşünceler var

Kaan Aykas
Aynen benim 17 sene önceki halim 🙂 arkadaşların hanımları doktor,avukat,mühendis en düşüğü öğretmen bende serbest çalışıyordum bide Ecevit krizi patladımı evin elektirği,suyu kesildi,tüp yok icra kapıda.Neyse kriz geldi geçti Allah 2 erkek çocuk verdi bu arkadaşlarımı hatırlıyorum ben içecek sigara bulamazken gece vakti parklarda az içilmiş izmarit ararken bunlar yılbaşı balosuna gitmişlerdi.Çoğu boşandı,birisinin 1 çocuğu özürlü bir kere şöyle söyliyeyim karı – koca içki tokuşturan bir çiftin şimdiye kadar evli kaldığını görmedim.Neyse 1.000 kere de dünyaya gelsem şimdiki hanım ile evlenirim.Malesef ki kuranda senin sorun ile birebir örtüşen ayet yok ama sana Oscar Wilde ‘ ın bir sözünü söyleyeyim.
ERKEKDE İSTİKBAL KADINDA MAZİ ARARIM

Okudunuz mu?  Pis şeytan demek

Cevap: Aklımda saçma sapan düşünceler var

evcara
🙂 Yersiz mi bu dusuncelerim sana gore hocam?


Cevap: Aklımda saçma sapan düşünceler var

Kaan Aykas
Yersiz ötesi hatta.Ama detay istiyorsan bana biraz daha argüman ver.Şu soruları cevapla.İlkin nişan öncesi – nişan sonrası olaylar
1- Hangi bölümü bitirdin,maaşlımı çalışıyorsun,maaşlı çalışıyorsan maaşın ne kadar serbest çalışıyorsan aylık gelirin ne.
2- Eşinin tahsili ne,sana batan cahil konuşmalarımı,daha iyi birisi derken üniversite mezunu olupda kariyer yapmasımı yoksa aileden zenginlikmi ?
3- Ailenden destek alacakmısın – eşin ailesinden destek alacakmı yani destek derken parasal destek. (veya alıyormusunuz/aldınızmı)
Şu sana söyliyeceğim sözü de aklının bir köşesine koy.
KADIN YOKLUKTA ERKEK BOLLUKTA BELLİ OLUR.

Okudunuz mu?  Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi?

evcara
Hocam ilgin için teşekkür ederim. Kızı bana vermek istemediler. Nedeni koruyamazmisim,sessizmisim. Kiz tarafi eşya konusunda çok fazla destek olmadi. Kayinpederin kizkardeşi altin ne kadar takilacak diye cikismada bulundu. Terbiyesizlik yapildi yani. Ama biz de buna karsilik altin takip geri verdik. Altin takilmadi gibi bir şey yani. Hanımım universite okuyordu birakti. Simdi aciktan okuyor. Tahsiline takilmiyorum cok. Diger konu Yürürken degisik yürüyor. Konusmalari uyuz oldugum halasina benziyor. Dışarı bakiyorum. Benim Hanımım niye boyle güzel değil diyorum. Niye duzgun yurumuyor diyorum. Kafaya takiyorum cok. Ayrica karsi taraf çok hareketli sulalece, benim ailemse tam tersi. Uyum problemi var. Fakat annesi olsun babasi olsun iyi davraniyorlar. Hanimim da gayet iyi biri. Ama Ne bileyim tuhafima gidiyor bazi hareketleri hanimimin. Uzun oldu kusura bakma 🙂

Okudunuz mu?  Gece duaların kabul olduğu zaman

Kaan Aykas
Anladım 🙂 dostum senin problemin biraz sakat.Çünkü bende senin dediğin gibi bişey olmadı.6 ay daha bekle çocuk yapmadan. Bu husus çok önemli !!!! Bi kere ilk aşk bir ölsün yani aşk ölsün derken hormon salgıları bir bitsin geriye sevgi kalıyorsa ne ala.Birde unutma acıma hissi de sevgiye işarettir.

Okudunuz mu?  Sanki her an bişey olacakmış da ölecekmişim gibi hissediyorum?

evcara
Çocuk yolda hocam. Katlanmaktan baska çare yok


meraklıkul
İyi günler.

Allah’ın olduğunu kanıtlamak isteyen düşünceler zihnimi rahat bırakmıyor. Küçücük tohumdan metrelerce ağaç çıkıyor bu Allah’ın yarattığı bir varlık diyorum o düşünce hayla rahat bırakmıyor.
Bu düşünceye nasıl engel olurum tavsiyeleriniz nelerdir.

Okudunuz mu?  Allah'tan ümit kesmek?

hakan3428
Düşünme ustam aynısı bende de oluyor ben düşünmüyorum mesela sen ne demişsin küçücük tohumdan metrelerce ağaç çıkıyor demişsin,Allah yarattı demişsin cevabı biliyorsun işte geriye sadece sana düşünmemek kalıyor.Euzu besmele çek şeytanının vesvesesi varsa bizimde besmelemiz var. tamam haydi Allah yar ve yardımcın olsun.Hayırlı ramazanlar.

Okudunuz mu?  Cünüplük şüphesi soruları

meraklıkul
Eyvalla sağ olasın.

Bu kategoride yer alan Bayanların polis olmaları yanlış mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklımda saçma sapan düşünceler var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.