Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:39
Hadisler
Yönetici

Resim ve köpek bulunan eve melek girmez

Resim ve köpek bulunan eve melek girmez

Muhammed
resim ve köpek bulunan eve melek girmez
2804- Ebû Talha (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle diyor: Rasûlullah (s.a.v.)’den işittim şöyle diyordu: Köpek, resim ve heykel bulunan eve melek girmez. (Buhârî, Bed-il Halk: 27; Müslim, Libas: 17)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
2805- Rafî’ b. İshâk’ın haber verdiğine göre, şöyle demiştir: Ben ve Abdullah b. ebî Talha Ebû Saîd el Hudrî’yi hastalığı dolayısıyla ziyarete gitmiştik. Ebû Saîd el Hudrî dedi ki: Rasûlullah (s.a.v.) bize şöyle haber verdi: İçinde resim ve heykel bulunan eve melekler girmez. İshâk, resim mi heykel mi demişti diye şüphe ediyor. (Müsned: 11326)
Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
2806- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Cebrail bana geldi ve dedi ki: Dün gece sana gelmiş idim. Bulunduğun eve girmeme bu güne kadar bir engel yoktu fakat evin kapısının örtüsünde insan resimleri olan bir perde vardı evin içerisinde de resim ve nakışlar bulunan bir duvar örtüsü vardı ve evde de bir köpek bulunuyordu. Şimdi emret kapı örtüsündeki resmin başı koparılsın o zaman o şekil bir ağaç şekline benzer. Duvar örtüsü için emret kesilsin o parçalarda yere atılıp çiğnenen minder yapılsın. Köpek için de emret o evden atılıp çıkarılsın. Rasûlullah (s.a.v.) bunların hepsini yaptı. Köpek, Hasan ve Hüseyin’in oynadıkları bir köpek yavrusuydu, emretti ve köpekte çıkarıldı. (Nesâî, Ziyne: 17)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.
Bu konuda Âişe ve Ebû Talha’dan da hadis rivâyet edilmiştir.


Cevap: resim ve köpek bulunan eve melek girmez

Şema
Soru: Bir hanımefendi:

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz nasıl biriydi?

Resim bulunan yere melekler girmez deniliyor ama peki neden? Yanlış hatırlamıyorsam, resimlerin içine cinler mi var? Yoksa şeytan mı saklanıyormuş? diye biliyorum. Bu yüzden hiç de iyi değil diye biliyorum. Yalan mı yoksa? Ben hep öyle inanmıştım ama birine sorduğumda, yok öyle bir şey dediydi. Aklım karıştı şimdi bu işin gerçeği nedir? diye sormuş.

Okudunuz mu?  Tavla oynayıp da sonra kalkıp namaz kılanın hâli, irin ve domuz kanı ile abdest alıp da kalkıp kılan

Cevap: Evet, Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in dediği gibi resim bulunan yere melek girmez. Resim bulunan yere meleklerin neden girmediği bize haber verilmiyor. Kullara düşen görev, her haramın neden haram olduğunu öğrenmek değil o haramı yapmamaktır!!! Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in SAHİH hadislerine inanmanın farz olduğuna inanan birinin, resim bulunan yere melek girmeyeceğine iman etmesi gerekiyor!!!

Okudunuz mu?  Arşın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insan hadisi arapça türkçe

Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘İçerisinde heykeller yahut resimler bulunan her hangi bir eve melekler girmezler’ buyurdu.

Müslim: 2112/102


Yorum: Resim ve köpek bulunan eve melek girmez

Kayıtsız Üye
Okul kitapları oyuncaklar hatta ccuk giysilerimizde bile genelde canlı resimleri var. Bunları kasten yapmıyoruz ama maalesef onu alınmıyor. Bunlarla aynı ortamda bulunmamız bile sakincalimi yoksa onları cekmecelerde saklasak bir mahsuru varmı gene .. oyuncaklar yada resimli kitaplarin olduğu yerde nmz kılarken onları ters çeviriyorum. Bu olabilirmi yoksa tümden kaldırip mi kilmaliyim nmazi?

Okudunuz mu?  İbn Said (İbn sayyad) kimdir?

Yorum: Resim ve köpek bulunan eve melek girmez

arifselim
Çocuklar için olan bu tür oyuncaklar ve resimlerin bir sakıncası yoktur. Çocukların eğitimine faydalı olabilecek her türlü resimli kitapların kullanılması caizdir sakıncası yoktur. Namaz kılarken önünde olan ve zihnini meşgul edecek her türlü şeyi kaldırmak gerekir.

Okudunuz mu?  Ülfet ile ilgili hadisler

eve angel resimleri, köpek olan eve melek girmez hadisi, hadisi şerif cebrailin resulullah ziyareti köpek yavrusu evinde oldugü için gelmemişti

Bu kategoride yer alan Hâkim Tirmizinin, Hatemül Evliya Kitabındaki Zayıf ve Uydurma Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resim ve köpek bulunan eve melek girmez Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.