Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:00
misa00
Abone

Çiğ et yemenin dini hükmü nedir bu konuyla ilgili Ayet yada hadis varmı?

Çiğ et yemenin dini hükmü nedir bu konuyla ilgili Ayet yada hadis varmı?

ismisakli
Ciğ et yemek haram mi? Örnegin çigköfte gibi… çig et yemek haramsa eger, hadis veya ayet varsa bilgilendirir misiniz?


Cevap: Çiğ et yemenin dini hükmü nedir bu konuyla ilgili Ayet yada hadis varmı?

Muhasibi
Yiyecekler konusundaki yasakların en başta gelen amacı, insanın beden ve ruh sağlığının korunmasıdır. İnsanın beden ve ruh sağlığına zararlı olduğu sabit olan maddelerin yenilip içilmesi dinen de haram görülür. Bu konuda fıkıh ilmiyle müsbet ilimlerin karşılıklı bilgi alışverişi içinde olması, tecrübeyle ve bilimsel metotlarla elde edilen sonuçların dinî hükümlerde de dikkate alınması gerekir.

Okudunuz mu?  Allah ile Rab arasındaki fark nedir?

Ayet-i kerimede: "…(kendinizi) ellerinizle tehlikeye atmayın…” (Bakara, 195) buyruluyor. Çiğ et yemek, sağlığa zararlı olup, tehlikeli olduğundan yenilmemelidir.

(Diyanet İşleri Başkanlığı)


Cevap: Çiğ et yemenin dini hükmü nedir bu konuyla ilgili Ayet yada hadis varmı?

musab.b.umeyr
< Ayet-i kerimede: "…(kendinizi) ellerinizle tehlikeye atmayın…” (Bakara, 195) buyruluyor. Çiğ et yemek, sağlığa zararlı olup, tehlikeli olduğundan yenilmemelidir. >
Bazen çiğköfte salam vs. yiyiyoruz ama doğrusu demek buymuş.

Okudunuz mu?  Namazla ilgili güzel ve anlamlı şiirler

çiğ et yemek haram mı diyanet

Bu kategoride yer alan Evlilikte ters ilişki fiilinin günahı nedir affı varmıdır,affedilmek için ne yapılmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çiğ et yemenin dini hükmü nedir bu konuyla ilgili Ayet yada hadis varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.