Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:01
misa00
Abone

İmamlar hakkında hadisler

İmamlar hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
İmamlar hakkında hadisler
İlgilenmenizi rica ediyorum.


Cevap: İmamlar hakkında hadisler

Desert Rose
Resulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki:

"Sizin için Deccal’den daha çok Deccal olmayanlardan korkarım."

"Onlar kimlerdir?"
"Saptırıcı imamlardır." (Ahmed bin Hanbel)

Abdullah İbn-i Ömer -radiyAllahu anhüma-dan rivayet edildiğine göre, Resulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

Okudunuz mu?  İslamda cinsel sorunlar ve cevapları

"İleride genç bir grup ortaya çıkacak. Bunlar Kur’an’ı okuyacaklar, ancak okudukları gırtlaklarından aşağıya geçmeyecek.

Onlardan bir grup çıktıkça kökleri kazınacaktır. Nihayet onların bu sürdürdüğü hile ve aldatma esnasında deccal çıkacaktır.”

Abdullah İbn-i Ömer -radiyAllahu anhüma- der ki:

"Resulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem-in‘Onlardan bir grup çıktıkça kökleri kazınacaktır.’ ibaresini yirmi kereden fazla işittim.” (Kütüb-ü Sitte Muhtasarı Tercümesi, Cilt: 16 sh: 530)

Okudunuz mu?  Tuvalete girerken hangi ayakla girilir

Resulullah -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyuruyor ki:

"Ayrılık yapan bizden değildir.” (Münâvi)

Diğer bir Hadis-i şerif’te ise şöyle buyuruluyor:

"Şerlilerin en şerlisi kötü âlimlerdir, iyilerin en iyisi de iyi âlimlerdir.” (Dârimî)

Ebû Said-el Hudrî -radiyAllahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’te Resul-i Ekrem -sallAllahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

Okudunuz mu?  Saçlarımı boyatmak istiyorum.

"Sizin aranızda öyle zümreler türeyecektir ki; siz onların namazlarının yanında kendi namazlarınızı, oruçlarının yanında kendi oruçlarınızı, iyi işleri yanında kendi iyi işlerinizi küçük göreceksiniz. (Yani onların yaptığı işler dıştan sizinkinden üstün gibi görünecektir.)

Onlar Kur’an da okuyacaklar. Fakat Kur’an (ın) feyzi onların boğazlarından öteye geçmeyecektir. (Yalnız dilde kalacaktır.) Nitekim onlar, okun yaydan çıktığı gibi dinden çıkacaklar. Okun sahibi (avı delip geçen) okun demirine bakar (kana benzer) bir şey göremez. Sonra ağaç kısmına bakar, bir şey göremez, yelesine bakar, orada da kan izi göremez. Daha sonra (acaba ava dokunmadı mı?) şüphesiyle, kirişe gelen ve fok denilen çatal yerine bakar, orada da bir iz göremez.” (Buharî. Tecrid-i sarih: 1783)

Okudunuz mu?  Cemre İsmi Günah mı?

Resulullah aleyhisselam efendimiz buyuruyor ki:

"Ahir zamanda öyle kimseler türeyecektir ki, bunlar dinlerini dünyalığa âlet edeceklerdir. İnsanlara karşı koyun postuna bürünmüş gibi yumuşak ve güzel huylu görünürler. Dilleri şekerden bile tatlıdır, amma kalpleri kurt gönlü gibidir.

Aziz ve Celil olan allah-u Teâlâ (bu gibi kimseler için) şöyle
buyuruyor:

Okudunuz mu?  Ergenlik çağında imtihan edilir miyiz

Bunlar acaba benim sonsuz affediciliğime mi güveniyorlar, yoksa bana karşı meydan mı okuyorlar? Ululuğum hakkı için, onlara öyle ağır bir musibet vereceğim ki aralarında bulunan yumuşak başlılar şaşakalacaklardır.” (Tirmizî)

Diğer bir Hadis-i şerif’lerinde:

"allah-u Teâlâ ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. Lâkin âlimleri ilimleri ile beraber cemiyetin içinden alır, ruhlarını kabzeder, artık kara cahil bir zümre kalır. Halk bunlardan dini ihtiyaçlarını sorarlar. Onlar da (âyet, hadis) gözetmeden kendi düşünce ve arzularına göre fetvâ verip hem kendileri saparlar, hem de başkalarını saptırırlar.” buyuruyor.(Buhari. Tecrid-i Sârih: 2174)

Okudunuz mu?  Ezberi unutmamak

imam ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Riyazü's-salihin Tercüme ve Şerhi - İmam Nevevi - Hadis Açıklamaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmamlar hakkında hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.