Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:56
missa3
Abone

Cinler insanlara görünür mü,görünüyorsa insanlar cinleri hangi şekillerde algılarlar?

Cinler insanlara görünür mü,görünüyorsa insanlar cinleri hangi şekillerde algılarlar?

Kayıtsız Üye
bence gözüküyorlar ama sizin fikrinizide bilmek isterim


Cevap: Cinler insanlara görünür mü,görünüyorsa insanlar cinleri hangi şekillerde algılarlar?

Desert Rose
Cinler Gözle Görülebilir mi?

Cinler ışık gibi lâtif cisimlerdir. Elle tutulmazlar, fakat gözle görülebilirler. Gerçi İmam-ı Şafiî’nin A’raf sûresinin yirmi birinci ayetine istinaden, cinlerin görülemeyeceğini söylediği ve "Cinni gördüm, diyenin şahadeti kabul edilmez” dediği rivayet ediliyorsa da, "Hayatu’l-Hayvan” adlı eserin sahibi Demiri: "Bu sözün cinlerin asıl mahiyetleriyle görülemeyeceği mânâsına anlaşılması lâzım geldiğini” beyan etmiştir. Zira çeşitli şekillere girmiş cinleri, sahabîlerden ve başka kimselerden pek çok gören olmuştur. (Ek: Kadı İyaz, Şifa-i Şerif, 1/279-280)

Okudunuz mu?  Nefisle mücadele etmek, metafizik gerilimi elde etmek ve korumak için neler yapmalıyız?

İmam-ı Gazali de aynı noktaya temas ederek, melek ve cinleri asıl şekilleriyle ancak peygamberlerin görebileceğini, sair insanların -bilhassa keşfi açık maneviyat erbabının ise- ancak çeşitli şekillerde müşahade edebildiklerini söylemektedir. (İmam-ı Gazali, İhyâu Ulumiddin, 111/53, Mısır, 1387)


Yorum: Cinler insanlara görünür mü,görünüyorsa insanlar cinleri hangi şekillerde algılarlar?

Kayıtsız Üye
Evimin bahçesinde ve arabamin içinde harekat eden işik gördüm dağa sonra evde yanliz olduğum bir geçe banyo yaptiktan sonra kurulanirken banyo kapisini zorlayarak açmak istedi bütün bunlarin anlami nedir cevap verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  İslam dünyasında bilimsel gelişmelere katkı sağlayan bilim insanları

Yorum: Cinler insanlara görünür mü,görünüyorsa insanlar cinleri hangi şekillerde algılarlar?

mum
Bu sözünü ettiğiniz durumlar, cinlerle alakalı değildir. Şayet cin olsa bile ayetel kürsi okuyun asla eve yanaşamazlar.


cinler insanlara görünürmü, cinler insanlara görünür mü, cinler görünür mü

Bu kategoride yer alan Hayal ile veya dokunma ile erkekten gelen sıvı nedir guslü gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinler insanlara görünür mü,görünüyorsa insanlar cinleri hangi şekillerde algılarlar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.