Anasayfa
28 Ekim 2022, 19:37
admin
Yönetici

Abdest ve gusülden haberdar olmayanın bilmeden cünüp gezmesi günah mıdır?

Abdest ve gusülden haberdar olmayanın bilmeden cünüp gezmesi günah mıdır?

minikbirçocuk
Arkadaşlar ben 14 yaşindayim ve bildiğniz üzere ergenlikten dolayı sperm üretimim var.Rüyaada yapmamak için masturbasyon yapıyorum.. Bundan bir yıl önce hergün yapıordum ve cünüp geziyordum ama abdestin cünüpluğun var olduğunu bilmiyordum günahmıdır?

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimin Toplumumuzdaki Yeri Ve önemi

Şimdi ise haftada 1 kere mecburiyetten yapıyorum ve yaptığım günün akşamı abdest alıyorum mesela 15:00 DA cünüp oluyor 20:00 – 22:00 abdest alıyorum Sizce kötü birşeeymi?


Cevap: Abdest ve gusülden haberdar olmayanın bilmeden cünüp gezmesi günahmıdır?

stajer imam
< Arkadaşlar ben 14 yaşindayim ve bildiğniz üzere ergenlikten dolayı sperm üretimim var.Rüyaada yapmamak için masturbasyon yapıyorum.. Bundan bir yıl önce hergün yapıordum ve cünüp geziyordum ama abdestin cünüpluğun var olduğunu bilmiyordum günahmıdır? >

Okudunuz mu?  Bismillah demeden tutulan balık yenir mi

minikçocuk bu yaşta bunları yaza bilmen bile bir cesaret ben okurken bile utandım ama dini konuları öğrenmede utanma olmaz iyi yapıyorsun..

Öncelikle kişi bilmediği veya güç yetiremediği şeylerden sorumlu değildir.
Kişi meseleyi öğrendikten sonra mükellef olur. Tabi kişinin diniyle alakalı bir konuyu öğrenmesi te her müslüman üzerine farzdır.

Okudunuz mu?  Yeminimi bozdum yemin kefareti ile hükümleri öğrenmek istiyorum.

< Şimdi ise haftada 1 kere mecburiyetten yapıyorum ve yaptığım günün akşamı abdest alıyorum mesela 15:00 DA cünüp oluyor 20:00 – 22:00 abdest alıyorum Sizce kötü birşeeymi? >

Canım sen bir müslüman evladı olduğun için ergenlikten sonra gusül abdesti almanla beraber senin namaz da kılman gerekmektedir..
Namzlatını kılabilmen içindetemiz bir müslüman olman gerekmektedir. Yani cünüp halinde olmaman gerekir..

Okudunuz mu?  Ebu cehil müslüman oldu mu?

Sana bir tavsiye,
Namazın ne olduğunu dinini imanını öğrene bileceğin bir hoca bul ve namazlarını kılmayı ihmal etme..Çünkü sen namazlarında sorguya çekilecek mükellef birisin.. Bu nedenle dinen yapman gerekenler nelerdir onları öğrenmeye çalış,,

Allah’a emanet ol Selametle kal..


cunup oldugunu bilmeyen gunah mi

Bu kategoride yer alan Haset ile ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest ve gusülden haberdar olmayanın bilmeden cünüp gezmesi günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.