Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:40
sizden03
Abone

Kendimi Affedemiyorum.

Kendimi Affedemiyorum.

kimya1990
Degerli Arkadaslar,

Cok caresiz kaldigim için, sizlere bu soruyu zorma ihtiyaci hissettim.Lutfen bana yardımcı olun. Ben yurtdisinda yasiyorum ve benim bir arkadaşim var. Allah razı olsun, ne zaman yardima ihtiyacim olsa hep yanimda oldu. Bazen aradigim "baba" sefkati bile onda buldum. Benim sorum, arkadaşimin kotu bir huyu var, bende farkinda olmadan onunla ayni gunaha dahil oluyordum. Sonra bir sabah, gördüğüm bir ruyanin etkisinden hatami anladim ve size yemin ediyorum ki pismanligimi bütün kalbimle hissettim. Cok pisman oldum ve onu arayip uyardim, o da tamam dedi. Hatta, kendi kendime soz verip namaza bile baslamaya kadar verdim.O an icim huzurla doldu. Ama her bir araya geldigimizde beni o gunaha tesfik etti hep.Beni anlamak yerine daha çok zorladi,bende onunda yardimi ile vicdan rahatsizligi ile tevbemi bozdum hep. Ama, tevbemi bozarkende hep aklimda, yaptigimin gunah oldugu, kabir azabini iliklerime kadar hissettim ama biraz onu zoru, birazda iradesizligim beni tevbelerimi bozdurdu. Simdi arkadaşligimizi onunla bitirdim, bunu Allah’imi çok sevdigim için ve o gunaha tekrar donmemek için yaptim. Ama simdi kendimi çok cok kotu hissediyorum. O kadar tevbe edip bozdum, bazi yerlerde tevbenin bozulmasi daha buyuk gunah olur diye geciyor. Ben en basindan beri pismanlik içindeydim ama arkadaşim hep kotu yone cekti beni art niyetsiz. Ben kotu bir kul olmak istemiyorum, Allah’a karsi çok utaniyorum, ve artik yuzum yok. N’olur bana bir cikis yolu gosterin, kendimi karanlikta kalmis gibi hissediyorum.

Okudunuz mu?  Maide suresi 33. ayeti, meali, nuzul sebebi ve tefisirini açıklayabilir misiniz?

Cevap: Kendimi Affedemiyorum.

Muhasibi
İnsanoğlu günaha meyilli bir insandır. Bundan anladığım kadarıyla sen günah işlemişsin ve bu günahtan dolayı tevbe etmişsin ve aynı günahı tevbe ettiğin halde tekrarlamışsın.
İnsanoğlu günah işlediğinde kendi iradesiyle o günahı işlemektedir.
Eğer Arkadaşın seni Allahtan alıkoyuyorsa o arkadaşlığını en iyi şekilde bitirmen lazım.
Sen samimi bir şekilde o günaha dönmeyecek bir şekilde nasuh tevbe etki Allah seni bağışlasın.

Okudunuz mu?  Küsmek ile ilgili sorum var?

Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.

2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.

3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
ir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş. Nasuh tövbe şudur:

Okudunuz mu?  İslamda kırbaç ile ceza konusu

-Günahlara pişmanlık.

-Farz ibadetleri yapmak.

-Zulüm ve düşmanlık yapmamak.

-Kırgın ve küskünlerle barışmak.

-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek.

İnşAllah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz. Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. Ben çok iyiyim, bu işi hallettim demek ne kadar yanlışsa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir. Günah işleyipte daha sonra tevbe ederim gibi bir düşünce de yanlıştır.

Okudunuz mu?  Kabirde herkese aynı sorular sorulmuyo sonucu çıkyor öyle mi? bi sorum daha olacak

Cevap: Kendimi Affedemiyorum.

Bir G@rip
Allah(c.c) Omrune bereket ve Hayir versin insAllah ,Rabbim gercekten isledigi gunahlardan dolayi tovbe sini cani gonulden yapmis kullarini aff edecegini Kurani Kerim de defalarca bize bildirmistir,
(De ki, ey çok günah işlemekle haddi aşan kullarım, Allah’ın rahmetinden [bizi affetmez diye] ümidinizi kesmeyin! Çünkü Allah, [iman ehlinin] bütün günahlarını hiç şüphesiz affeder. Elbette O, sonsuz mağfiret ve nihayetsiz merhamet sahibidir.) [Zümer 53]

Okudunuz mu?  Cehenneme giren bir daha çıkamayacak mı?

(Kim, kötülük eder, nefsine zulümde bulunur da, sonra mağfiret dilerse, Allah’ı çok affedici, çok merhametli bulur.) [Nisa 110]

(Ey müminler, Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz.) [Tahrim 8]

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Günahına tevbe eden, günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]

Okudunuz mu?  Bir bayanın saçlarını kazıtması veya kesmesi caiz midir ?


(Hak teâlâ buyurdu ki, kulumun, günahı göklere kadar yükselse,benden ümit kesmeyip, af dilerse affederim.)
[Tirmizi]

Artık bu kadar müjdeden sonra hemen, ellerinizi açıp dua edin, günahlarımızı, sadece pişman olmakla affettiği için Allahü teâlâya şükredin!


Cevap: Kendimi Affedemiyorum.

kimya1990
Ben çok teşekkür ederim. Yardimlariniz, bilgileriniz için. Neden bilmiyorum ben kendimi çok kotu hissediyorum.Cok aci cekiyorum, devamli kendi kendimle kavga ediyorum. Sanki affedilmeyecekmisim, karanlikta kalmisim gibi. Hep kendimi yargiliyorum, nedenat gozlulukleriyle etrafima baktim. O yuzden kendimi çok sucluyorum. Ben tekrar tekrar teşekkür ederim, Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  Kıyamet akşam ezanından sonra mı kopacak?

kendimi affedemiyorum, neden kendimi affedemiyorum, çocukken işlenen günahlar

Bu kategoride yer alan Cünüp Olunca işyerinde Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabul Olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendimi Affedemiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.