Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
missa
Abone

İslam’da Oral İlişki caiz mi?

İslam’da Oral İlişki caiz mi?

Kayıtsız Üye
İslam’da Oral İlişki caiz mi? Kişini eşiyle oral yani ağız yoluyla ilişkiye girmesi caiz midir?

İslam'da Oral İlişki caiz mi?


Cevap: İslam’da Oral İlişki caiz mi?

şamsema
Konuyla ilgili dikkat çekebilen bazı hususlar var:
-HPV-16 virüsünden bahsedilmiş. Dikkat ederseniz bu virüsten "cinsel yolla geçen virüs" olarak bahsediliyor. Dolayısıyla zina etmemiş kişilerde bu virüsün bulunması ihtimali zayıf görünüyor. Ayrıca " Ve bu vakaların pek çoğu sigara ve içkiye bağlı olarak ortaya çıkıyor." ifadesinden sigara ve içkinin bu konuda daha tehlikeli olduğu anlaşılabilir.

Okudunuz mu?  Kaybolan eşyayıyı bulmak için kılınan namaza nasıl niyet edilir

-Menide mikrop bulunup bulunmadığı konusu tıbb yönünden araştırıldığında kişide bir hastalık yoksa menide mikrop bulunmadığından, ancak havayla temas ettikten sonra mikroorganizmalar için besin kaynağı olmasından dolayı kısa sürede mikrop üreyebileceğinden bahsedildiğini görebilirsiniz. Buradan da çamaşıra bulaşan menide bir süre sonra mikrop bulunabileceği, ancak hastalığı bulunmayan birinden direkt olarak başka birinin vücuduna geçtiğinde mikrop bulunmadığı anlaşılabilir.

Okudunuz mu?  Laikliğin İslam'a zararları nelerdir ?

-Bazı sitelerde cinsel organlardan necaset çıktığı için ağız ile temasının sakıncalı olduğu tarzında açıklamalar bulunuyor. Bu organlardan necaset çıktığı sırada zaten ilişkiye giremiyorsunuz. İlişki öncesi duş alınarak -varsa- genital bölgedeki kirler giderilebilir.

-Bu davranışın insan onuruna aykırı olması ise eşler arasında karşılıklı anlaşma olduğu ve bu konu gizli kaldığı sürece nasıl söz konusu olabilir? Eğer bir erkek ve kadın böyle bir ilişkide bulunurken tiksinmiyorsa bunun birbirleri ile olan ilişkilerine menfi cihette tesir etmesi ne kadar mümkün olabilir?

Okudunuz mu?  Deyimlerin konularına göre sınıflandırılması

Cevap: İslam’da Oral İlişki caiz mi?

Kayıtsız Üye
arkadaş başta kendi söylediğiyle ters düşen açıklamalar yapmış. Madem Kuranı kerimde böyle bir yasak yok sen nasıl oluyorda kendi kafana göre yada kendi yaşantına göre bu konu hakkında fetva verebiliyorsun. Onurlu kişilikli bir davranış değil ve tiksindiricidir demişsinde bu senin fikrin. Kuranı kerimde yasaklanmadıyda Allah bunun kararını insana vermiştir. Yani sana göre tiksinçse sen yapma diğerine göre güzelse o yapabilir demiştir. Karı koca arasında tiksinçlik zaten olmaz. He şuda var bu iş yapılırken temizlenmek gerekir ki buda gene o işi yapan karı kocaya kalmıştır. kimseyi ilgilendirmez ve zaten kimse bilmez.

Okudunuz mu?  Adet döneminde boşalma olursa abdest gerekir mi

Cevap: İslam’da Oral İlişki caiz mi?

Kayıtsız Üye
bir sitede konuyla ilgili şu ifadeye yer verilmiş: "İslam âlimleri bir Müslümanın ağzına sövenin, bilmem ne yaparım diyenin imanı gider buyuruyorlar. Çünkü ağız, Kur’an okuma yoludur."

yalnız, bir kimsenin birinin annesine sövmesi ile babasının annesiyle ilişkiye girmesi arasında fark olduğunu göz önündei bulundurursak ağza sövme ile karı-koca arasındaki ilişki arasında da fark olmaz mı?

Okudunuz mu?  İslam dininin hak din olduğunun ispatı ?

Kayıtsız Üye
Şimdi bir kimseye "senin ağzına tükürürüm" derseniz bu da hakaret gibi anlaşılabilir ama karı-koca dudaktan öpüştüğü sırada da tükürük bir ağızdan diğerine geçebilir. Sövme ile karı-koca arasında cinsî münasebet nasıl kıyas konusu yapılmış pek anlayamadım.


Kayıtsız Üye
Sanki herhangi bir delil sunmadan haram kılmaya kalkmışlar. Haram veya helal demek bu hocalara ne kadar kolay geliyor.
"Ağızınızı temiz tutun…" hadis-i şerifi kötü söz söylemeyin manasına söylenmiş şeklinde olmalı. Yoksa bu manaya çekersek ağızın bir görevi söz söylemek ise fıtraten demekki isteyen ağzı ile söver. Bu hadis-i şerifi cima ile ilgili delil gibi sunmaları asıl manasını karartmaya yarıyor gibi. Bu da anlamları karıştırmak olmalı.
Hocalarımız eğer haram ise Kur’an ve Sünnet’ten delillerini uydurmaya kalkmasınlar, helali haram kılmasınlar, Haram’ı da helal kılmaya kalkmasınlar, bilmiyorlarsa sussunlar; zoraki fetva uydurmasınlar ne olur.

Okudunuz mu?  Mim harfi gibi olmak ne demektir?

Kayıtsız Üye
Analdan birlikte olmadan yani iliskiye girmeden degdirmek surtmek gunahmidir sakincasi varmidir


arifselim
Erkeğin hanımıyla tersi ilişki gerçekleştirmeden bu şekilde yaklaşması haram değildir. Haram olan anal yoldan birleşme olmasıdır. Ancak bu durum kişiyi bu günaha sürükleme durumu olmamalıdır.


arkadan sevişmek günah mı, ağız yoluyla ilişki günahmı, nüslim sakso

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin okuduğu şifa duası nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam’da Oral İlişki caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.